Δημητρίου Τούλα

on

Τούλα Δημητρίου

Η Τούλα Δημητρίου ήταν γνωστή σύγχρονη ηθοποιός και τραγουδίστρια του ελαφρού θεάτρου.

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1928, όπου σπούδασε τραγούδι, πιάνο, μαντολίνο.

Τραγουδούσε σε παιδική χορωδία και στη συνέχεια ήταν στη Χορωδία του “Ορφέως”Πατρών.

`Ηρθε στην Αθήνα και ασχολήθηκε τυχαία με το θεατρικό τραγούδι (με δάσκαλο τον Ι. Μεταξά).

Έκανε περιοδείες με μικροθιάσους, παίζοντας οπερέτες και μουσικές κωμωδίες και το 1951 προσλήφθηκε στον Θίασο Παρασκευά Οικονόμου.

Το ίδιο καλοκαίρι ήταν πρωταγωνίστρια στον Θίασο Μίμη Κοκκίνη.

Πήρε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από την Επιτροπή “Εξαιρετικών Ταλέντων”.

Στον Θίασο Α/φών Καλουτά δημιούργησε με τον Απόλλωνα Γαβριηλίδη ονομαστό “ντουέτο”.

Έκτοτε συνεργάστηκαν με πολλούς Θιάσους (Κ. Νικολαΐδου, Κ. Χατζηχρήστου, κ.λπ.) και σε κοσμικά κέντρα στην Αθήνα και τις επαρχίες.

Επίσης, ηχογράφησαν στο Ραδιόφωνο και έπαιξαν σε κινηματογραφικές ταινίες.

Μετά τον θάνατο του Γαβριηλίδη (1966) συνέχισε μόνη τις εμφανίσεις.

Πέθανε τον Ιούλιο του 2016.

Φιλμογραφία
Δουλειές με φούντες (1959)
Μαλάμω (1960)
Ησαΐα χόρευε (1966)
Ο τσαχπίνης (1968)
Θου-Βου φαλακρός πράκτωρ (επιχείρησις: Γης μαδιάμ) (1969)
Μπλουτζήν και πέτσινα Μπουφάν (1982)
Νιάτα στη λάσπη (1984) [Τούλα Λαζαρίδου]

Προηγούμενο άρθροΔημήτριεφ Θεόδωρος
Επόμενο άρθροΔήμου Γιώργος
Ελληνικός Κινηματογράφος Δημητρίου Τούλα
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
58,288ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,964ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Βουγιουκλής Γιάννης Δημητρίου Τούλα

Βουγιουκλής Γιάννης

Ο Γιάννης Βουγιουκλής γεννήθηκε το 1945 και η πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο έγινε με το Κ.Θ.Β.Ε. το 1965.Στην θεατρική του καριέρα, συνεργάστηκε, μεταξύ...
Στεφανάκος Μίμης Δημητρίου Τούλα

Στεφανάκος Μίμης

Πατρίκιος Σπύρος Δημητρίου Τούλα

Πατρίκιος Σπύρος

Μαυροπούλου Γκέλυ Δημητρίου Τούλα

Μαυροπούλου Γκέλυ