11.5 C
Athens
Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήHθοποιοίΤούλα Δημητρίου 1928-2016

Σχετικές αναρτήσεις

Τούλα Δημητρίου 1928-2016

- Advertisement -

Η Τούλα Δημητρίου ήταν γνωστή σύγχρονη ηθοποιός και τραγουδίστρια του ελαφρού θεάτρου. Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1928, όπου σπούδασε τραγούδι, πιάνο και μαντολίνο. Τραγουδούσε σε παιδική χορωδία και στη συνέχεια ήταν στη Χορωδία του “Ορφέως” Πατρών.

`Ηρθε στην Αθήνα και ασχολήθηκε τυχαία με το θεατρικό τραγούδι (με δάσκαλο τον Ι. Μεταξά). Έκανε περιοδείες με μικροθιάσους, παίζοντας οπερέτες και μουσικές κωμωδίες και το 1951 προσλήφθηκε στον Θίασο Παρασκευά Οικονόμου. Το ίδιο καλοκαίρι ήταν πρωταγωνίστρια στον Θίασο του Μίμη Κοκκίνη.

ΗΤούλα Δημητρίου πήρε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από την Επιτροπή “Εξαιρετικών Ταλέντων”. Στον Θίασο Α/φών Καλουτά δημιούργησε με τον Απόλλωνα Γαβριηλίδη ονομαστό “ντουέτο. Το θεατρικό επιτυχημένο ζευγάρι άφησε εποχή.

Έκτοτε συνεργάστηκαν με πολλούς Θιάσους (Κ. Νικολαΐδου, Κ. Χατζηχρήστου, κ.λπ.) και σε κοσμικά κέντρα στην Αθήνα και τις επαρχίες. Επίσης, ηχογράφησαν στο Ραδιόφωνο και έπαιξαν σε κινηματογραφικές ταινίες. Μετά τον θάνατο του Απόλλωνα Γαβριηλίδη το 1966 συνέχισε μόνη τις εμφανίσεις. Η Τούλα Δημητρίου έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 2016.

Τούλα Δημητρίου: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1960Μαλάμω
1966Ησαϊα χόρευε
1968Ο τσαχπίνης
1969Θου-Βου φαλακρός πράκτωρ – Επιχείρησις: Γης μαδιάμ
1982Μπλου τζιν και πέτσινα μπουφάν
1984Νιάτα στη λάσπη
1986Πάρε τη νύφη και τρέχα
1987Ο γόης της σφαλιάρας
1987Ο προξενητής
1987Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια
1988Οι ομοφυλόφιλοι
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1974|1974Λούνα ΠαρκΕΙΡΤ
1980|1980Μεθυσμένη πολιτείαΕΡΤ
1990|1990Το ΡετιρέMega
1992|1992Οι ΜικρομεσαίοιMega

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Ζητείται ψεύτης 2010

Πλοκή: Ο Θεόφιλος Φερέκης αναλαμβάνει το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αλλά έρχεται αντιμέτωπος με όλες τις προεκλογικές χάρες, που είχε υποσχεθεί στους ψηφοφόρους...

Ζακ Ιακωβίδης 1928-2015

Ο Ζακ Ιακωβίδης γεννήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 1928 στη Θεσσαλονίκη και ήταν εβραϊκής καταγωγής. Το πραγματικό του όνομα ήταν Γιακόμπ Μπενβενίτσε, απόφοιτος του Κολεγίου...

Αδαμοπούλου Μπέλλα

Η Μπέλλα Αδαμοπούλου γεννήθηκε το 1956. Στέφθηκε Μις Ελλάς 1975 αλλά έμεινε στην ιστορία ως η πρώτη φιναλίστ που αντέδρασε ακραία στο άκουσμα των αποτελεσμάτων...

Τελευταίες αναρτήσεις