Ελληνικός Κινηματογράφος Δημητρίου Τούλα
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΔημήτριεφ Θεόδωρος
Επόμενο άρθροΔήμου Γιώργος

Τυχαία Αρθρα

Χάρρυ Κλυνν

Ο Χάρρυ Κλυνν γεννήθηκε στη Καλαμαριά, στις 7 Μαΐου 1940 και το πραγματικό του όνομα ήταν, Βασίλης Τριανταφυλλίδης. Ήταν Έλληνας κωμικός και σατιρικός ηθοποιός,...

Παύλος Ευαγγελόπουλος

Ο Παύλος Ευαγγελόπουλος γεννήθηκε στο Κέδρος της Καρδίτσας στις 15 Ιανουαρίου του 1962 και είναι Έλληνας ηθοποιός του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του θεάτρου. Αποτέλεσε...

Δημητρίου Τούλα

Τούλα Δημητρίου

Η Τούλα Δημητρίου ήταν γνωστή σύγχρονη ηθοποιός και τραγουδίστρια του ελαφρού θεάτρου.

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1928, όπου σπούδασε τραγούδι, πιάνο, μαντολίνο.

Τραγουδούσε σε παιδική χορωδία και στη συνέχεια ήταν στη Χορωδία του “Ορφέως”Πατρών.

`Ηρθε στην Αθήνα και ασχολήθηκε τυχαία με το θεατρικό τραγούδι (με δάσκαλο τον Ι. Μεταξά).

Έκανε περιοδείες με μικροθιάσους, παίζοντας οπερέτες και μουσικές κωμωδίες και το 1951 προσλήφθηκε στον Θίασο Παρασκευά Οικονόμου.

Το ίδιο καλοκαίρι ήταν πρωταγωνίστρια στον Θίασο Μίμη Κοκκίνη.

Πήρε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από την Επιτροπή “Εξαιρετικών Ταλέντων”.

Στον Θίασο Α/φών Καλουτά δημιούργησε με τον Απόλλωνα Γαβριηλίδη ονομαστό “ντουέτο”.

Έκτοτε συνεργάστηκαν με πολλούς Θιάσους (Κ. Νικολαΐδου, Κ. Χατζηχρήστου, κ.λπ.) και σε κοσμικά κέντρα στην Αθήνα και τις επαρχίες.

Επίσης, ηχογράφησαν στο Ραδιόφωνο και έπαιξαν σε κινηματογραφικές ταινίες.

Μετά τον θάνατο του Γαβριηλίδη (1966) συνέχισε μόνη τις εμφανίσεις.

Πέθανε τον Ιούλιο του 2016.

Φιλμογραφία
Δουλειές με φούντες (1959)
Μαλάμω (1960)
Ησαΐα χόρευε (1966)
Ο τσαχπίνης (1968)
Θου-Βου φαλακρός πράκτωρ (επιχείρησις: Γης μαδιάμ) (1969)
Μπλουτζήν και πέτσινα Μπουφάν (1982)
Νιάτα στη λάσπη (1984) [Τούλα Λαζαρίδου]

Similar Articles

Αρθρα

Επτά αποκαλύψεις για την ταινία Η Παριζιάνα

Η Παριζιάνα είναι ελληνική κωμική ταινία του 1969, σε παραγωγή Φίνος Φιλμ και σκηνοθεσία-σενάριο του Γιάννη Δαλιανίδη. Πρωταγωνιστούν: Ρένα Βλαχοπούλου, Χρόνης Εξαρχάκος, Βαγγέλης Σειληνός,...

Παύλος Ευαγγελόπουλος

Ο Παύλος Ευαγγελόπουλος γεννήθηκε στο Κέδρος της Καρδίτσας στις 15 Ιανουαρίου του 1962 και είναι Έλληνας ηθοποιός του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του θεάτρου. Αποτέλεσε...

Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 628ο

Ενώστε το παζλ, πείτε μας τον χρόνο που κάνατε και σχολιάστε την φωτογραφία!!!Για περισσότερα παζλ πατήστε ΕΔΩ. Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 628ο