22.3 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΤόνυ Άντονυ 1948-2014

Σχετικές αναρτήσεις

Τόνυ Άντονυ 1948-2014

Ο Τόνυ Άντονυ είχε στο ενεργητικό του πολλές συμμετοχές στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Το πραγματικό του όνομα ήταν Αντώνης Κόνιαρης, και είχε γεννηθεί στην Αθήνα στις 30 Ιανουαρίου του 1948.

Ήταν ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες μίμους, ενώ έγινε ιδιαίτερα γνωστός μέσα από τις σειρές: “Είσαι το Ταίρι Μου”, “Τα 7 Κακά της Μοίρας μου”, “Το Κόκκινο Δωμάτιο”, αλλά και στην γνωστή θεατρική παράσταση “Σεσουάρ για Δολοφόνους”.

Τόνυ Άντονυ 1948-2014

Η φήμη του είχε εκτοξευθεί όταν συμπρωταγωνιστούσε με τον Γιώργο Κωνσταντίνου στη σειρά, «Τα επτά κακά της μοίρας μου» και υποδυόταν τον άσωτο αδελφό. Ακόμη, είχε πραγματοποιήσει ζωντανές εμφανίσεις σε διάφορα κέντρα διασκέδασης σαν stand-up Comedian. Το 2012 ο Τόνυ Άντονυ, αποχώρησε από την παράσταση «Οι σαλταρισμένοι» στην οποία θα εμφανιζόταν τον χειμώνα, επικαλούμενος πρόβλημα υγείας.

Ο Τόνυ Άντονυ όταν είχε υποβληθεί σε λεπτή χειρουργική επέμβαση δεν είχε χάσει το κουράγιο και την αισιοδοξία του καθώς είχε δηλώσει: «Δίνω αγώνα. Ακόμη και τώρα που μιλάω, δεν επιτρέπεται. Θέλω να τελειώσω και να ξαναδώσω γέλιο στον κόσμο. Δεν θέλω να τον στενοχωρώ».

Ο αγαπημένος ηθοποιός μάλιστα, τον τελευταίο έναν χρόνο, μπαινόβγαινε συχνά σε ιδιωτική κλινική προκειμένου να σωθεί από την ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε. Ήταν όμως τόσο μεγάλα τα έξοδα που χρειάστηκε να πουλήσει ακόμα και το σπίτι του αλλά και το τροχόσπιτό του προκειμένου να σωθεί. Μάλιστα η πώληση του τελευταίου με το οποίο είχε κάνει πολλά υπέροχα ταξίδια, του είχε στοιχίσει περισσότερο αφού ο ίδιος έλεγε πως νιώθει στην ψυχή του «τσιγγάνος». Από τον γάμο του που είχε καταλήξει σε διαζύγιο, είχε αποκτήσει δύο παιδιά.

Ο αείμνηστος ηθοποιός έδινε μεγάλη μάχη με την επάρατη νόσο αλλά έφυγε από τη ζωή στις 13 Δεκεμβρίου 2014 μόλις σε ηλικία 66 ετών. Η σορός του είχε μεταφερθεί στο εξωτερικό όπου είχε αποτεφρωθεί μετά από επιθυμία του ηθοποιού. Αντί στεφάνων οι συγγενείς του είχαν ζητήσει να δοθούν τα χρήματα στο σπίτι του ηθοποιού.

Εδώ όμως υπάρχει μια αντίφαση καθώς ο αδελφός του το 2014 μιλώντας σε έγκριτη εφημερίδα είχε πει χαρακτηριστικά: H κηδεία θα γίνει στον Ιερό ναό Τιμίου Σταυρού στο Αιγάλεω και στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στη Σκόπελο. Ακολουθώντας πιστά τις τελευταίες επιθυμίες του θα ταφεί στο νεκροταφείο της Σκοπέλου, το νησί που λάτρευε και σήμερα είναι ο τόπος μόνιμης διαμονής μου με την σύζυγό μου. Εκεί θα τον έχω κοντά μου και θα μπορώ να φροντίζω το μνήμα του. Όσο αντέξω. Είμαι ο επόμενος…”

Όπως αποδείχτηκε ο Τόνυ Άντονυ είχε κερδίσει μόνο μία από τις πολλές μάχες που έδωσε καθώς ο καρκίνος τον νίκησε τελικά και αυτό είναι που πονάει!

Τόνυ Άντονυ: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1964Οι φτωχοδιάβολοι
1984Εις μνήμην Χάρρυ Κλυνν
1986Ο δυναστείας
1986Η Μαντόνα από τα Πετράλωνα
1987Made in Greece
1989Ερωτικές παραλλαγές
1990Η Μαντόνα από τη Δραπετσώνα
1991Τα 7 κακά της μοίρας μου
2002Είσαι το ταίρι μου
2006Το κόκκινο δωμάτιο
2011Πόντιοι: Νέων Γενεάν
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1986Πρόβα γάμου
1986Μαριχουάνα στοπ
1986Η μεγάλη των κερατάδων σχολή
1987Άμεση δράση παπάδων
1987Κούνελοι και κουνελάκια
1987Άλλος Χαβάη και άλλος πληρώνει
1988Το συνδικάτο των μπατίρηδων
1988Έρχεται το νίνο με το παπί του
1989Χτυποκάρδια και πενιές
1989Ο κόσμος χάνεται και η Μιμή χτενίζεται
1990Τα ερωτικά
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1990Άγγελος κατά λάθοςANT1
1991Τα 7 κακά της μοίρας μουMEGA
1992Και οι 4 ήταν υπέροχεςMEGA
1993Η καλή πεθεράΑΝΤ1
1994Οι αθώοι της πτέρυγας 5ΣΚΑΪ
2001Είσαι το ταίρι μουMEGA
2001Τα χαϊδεμένα παιδιάΕΤ1
2003Ελλάς το μεγαλείο σουΑΝΤ1
2004Τζένη και ΕυανθίαALPHA
2005Με σπασμένα τα φτεράALTER
2006Το κόκκινο δωμάτιοMEGA

Το άρθρο επιμελήθηκε η Έπη Τρίμη

Προηγούμενο άρθροΜαρίκα Ανθοπούλου 1899-1974
Επόμενο άρθροΑντώνης Αντύπας

Σχετικές αναρτήσεις

Κάπιος Νίκος

Ο Νίκος Κάπιος (Νίκος Κοντογιαννάκης) γεννήθηκε στην Κρήτη το 1935 και σπούδασε στις δραματικές σχολές Ελληνικού Ωδείου και Κωστή Μιχαηλίδη. Ως μέλος του Σ.Ε.Η....

Τάσος Χαλκιάς 1952-

Ο Τάσος Χαλκιάς γεννήθηκε στην Αθήνα στις 22 Ιανουαρίου του 1952 και είναι Έλληνας ηθοποιός Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 1974...

Αιμίλιος Βεάκης 1884-1951

Ο Αιμίλιος Βεάκης ήταν γόνος καλής οικογενείας, γεννήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου του 1884  και μεγάλωσε στον Πειραιά σε συγγενικές οικογένειες, αφού έχασε τους γονείς του...

Τελευταίες αναρτήσεις