Λαφίνα

Παραγωγής: Ανζερβός
Πρεμιέρα: Πρεμιέρα: 01 Ιανουαρίου 1962
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Γρηγόρης Δανάλης
Συγγραφέας: Νέστορας Μάτσας
Σεναρίο: Νέστορας Μάτσας

Δραματική
1962

Ηθοποιοί: Μπεάτα Ασημακοπούλου , Νίκος Τζόγιας , Ερρίκος Μπριόλας , Έφη Οικονόμου , Ρίτα Μουσούρη , Νίκος Τσαχιρίδης , Νίκος Φέρμας , Θόδωρος Μορίδης , Βασίλης Καϊλας , Χριστόφορος Νέζερ , Γιάννης Γκιωνάκης , Ζωή Φυτούση , Έλλη Ξανθάκη , Αρτέμης Μάτσας , Ταϋγέτη , Κώστας Παπαχρήστος , Στάθης Χατζηπαυλής , Μπέμπα Μωραϊτοπούλου , Δημήτρης Καψοκέφαλος (τραγούδι) , Μητσάρας , Μαρία Μάγιερ

Πλοκή: Ο Γιώργης είναι ο μοναχογιός του πιο πλούσιου τσέλιγκα ενός ορεινού χωριού. Αν και θεωρείται περιζήτητος γαμπρός, αυτός έχει μάτια μόνο για την Δρόσω, η οποία ανταποκρίνεται στα αισθήματά του. Εμπόδιο στην αγάπη τους στέκεται ο πατέρας του Γιώργη. Πρόκειται για έναν σκληρό τοκογλύφο που έχει κατασχέσει τα χωράφια της κοπέλας. Μετά από έναν διαπληκτισμό πατέρα και γιου, ο πρώτος πέφτει νεκρός. Όλοι όμως πιστεύουν ότι τον σκότωσε η Δρόσω. Η Δρόσω το σκάει από το χωριό και καταφεύγει στις σπηλιές και τις αετοράχες, ανάμεσα στα παλικάρια του ληστή Ζάρβα, ο οποίος συμβάλλει στο να αποκαλυφθεί ο δολοφόνος του Μπούρνοβα. Το φονικό έχει κάνει η Μαρία, μια αρχοντοπούλα ερωτευμένη με τον Γιώργη, η οποία στη συνέχεια συλλαμβάνεται από τη χωροφυλακή. Έτσι η Δρόσω είναι πλέον ελεύθερη να παντρευτεί τον Γιώργη.
Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1961-1962 και έκοψε 13.813 εισιτήρια. Ήρθε στην 42η θέση σε 68 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Λαφίνα
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροUranya
Επόμενο άρθροΔελησταύρου και υιός

Similar Articles

Comments