25.9 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΒλαχάκης Μανώλης

Σχετικές αναρτήσεις

Βλαχάκης Μανώλης

Ο Μανώλης Βλαχάκης ερμήνευσε μικρούς ρόλους σε πολλές ταινίες. Γνώριζε όμως καλά τα κινηματογραφικά πράγματα, αφού παράλληλα άσκησε τα καθήκοντα του διευθυντή παραγωγής σε αρκετές περιπτώσεις, όπως στην ταινία “Κυριακάτικοι ήρωες” κοντά στον σκηνοθέτη Βασίλη Γεωργιάδη . Σκηνοθέτησε επίσης την ταινία “Ο άρχοντας του κάμπου” (1961)

Φιλμογραφία
Ως Διευθυντής παραγωγής
Μαύρη γη (1952)
Μπροστά στο θεό (1953)
Ξαναγύρισε αγάπη μου (1956)
Κυριακάτικοι ήρωες (1956)

Ως ηθοποιός
Μαρίνος Κοντάρας (1948)
Κατέστρεψα μια νύχτα τη ζωή μου (1951)
Ορκίστηκα εκδίκηση (1952)
Το κορίτσι της ταβέρνας (1952)
Μπροστά στο θεό (1953)
Ο Γολγοθάς μιας ορφανής (1954)[θυρωρός εργοστασίου Μερσίνα]
Ο δράκος (1956) [άλλος κρατούμενος στην αστυνομία]
Κυριακάτικοι ήρωες (1956) [χειρουργός ιατρός]
Θέλω να ζήσεις μανούλα (1957)[ανακριτής Αποστολόπουλος]
Το μυστικό της κατηγορουμένης (1958)
Κερένια κούκλα (1958)[μπακάλης]
Σαν θέλει η νύφη και ο γαμπρός (1959)[εφοριακός]
Στέγνωσαν τα δάκρυά μας (1961) [Θανασάρας (μάγειρας)]
Ο άρχοντας του κάμπου (1961)
Το ατελιέ της μαντάμ Ρόζας (1962)
Το κορίτσι του πόνου (1964)
Με λύγισε η φτώχεια (1965)
Πονηρός πράκτωρ Καραγκιόζης (1966)
Ούτε μιλάει ούτε λαλάει (1966) [Στήβ]
Κούνια που σε κούναγε (1966) [Μάρκος]
Αγάπησα μια άγνωστη (1970)
Φλογισμένη σάρκα (1971)
Ο μοναχογιός μου ο αγαθιάρης (1972) [περιπτεράς]
Εμπόριο της αμαρτίας (1972)
Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι (1980) [λούστρος στο Ζάππειο]

Προηγούμενο άρθροΜαίρη Βιδάλη 1955-
Επόμενο άρθροΒλαχόπουλος Νίκος

Σχετικές αναρτήσεις

Κατηγορώ τους ανθρώπους (1965-1966)

Η ταινία, "Κατηγορώ τους ανθρώπους" προβλήθηκε τη σαιζόν 1965-1966 και έκοψε 536.375 εισιτήρια. Ήρθε στην 4η θέση σε 101 ταινίες. -Το ντουέτο Ντίνος Δημόπουλος και...

Ανδριανός Βάσος

Ο Βάσος Ανδριανός, ή Αδριανός (πραγματικό όνομα, Βασίλης Παπαδόπουλος) γεννήθηκε στις 7 Ιουνίου 1943 και ήταν Έλληνας ηθοποιός,ο οποίος έγινε γνωστός από τον...

Αλέκος Ζαρταλούδης 1929-2007

Ο Αλέκος Ζαρταλούδης γεννήθηκε στη Βολισσό της βορειοδυτικής Χίου στις 23 Ιανουαρίου του 1929. Για τα παιδικά του χρόνια δεν είναι και πολλά γνωστά,...

Τελευταίες αναρτήσεις