21.1 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Έβελυν Σιούπη: 30 χρόνια επιτυχίες

Διαβάζοντας όλες αυτές τις μέρες σε διάφορα...

Νίκος Σταυρίδης: Το μεγάλο του παράπονο

Ο Νίκος Σταυρίδης ήταν ένας σπουδαίος κωμικός...

Το ανθρωπάκι: Αχ βρε Κική τι με κάμεις

"Το ανθρωπάκι" είναι μία από τις αγαπημένες...
Κατηγορία:

Αχ αυτή η γυναίκα μου 1967-1968

Πληροφορίες ταινίας

Έτος: 1967
Κυκλοφορία: 03 Σεπτέμβριος 1967
Διάρκεια: 94'
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Γιώργος Σκαλενάκης
Σενάριο: Νίκος Τσιφόρος, Πολύβιος Βασιλειάδης
Συγγραφέας: Νίκος Τσιφόρος, Πολύβιος Βασιλειάδης
Φωτογραφία: Νίκος Γαρδέλης
Μουσική συνθεση: Μίμης Πλέσσας
Εταιρία παραγωγης: Δαμασκηνός-Μιχαηλίδης
Παραγωγός: ***
Τραγούδι: ***
Χορευτές: Φώτης Μεταξόπουλος

Ηθοποιοί: Αλίκη Βουγιουκλάκη (Νίνα), Δημήτρης Παπαμιχαήλ (Δημήτρης), Γιάννης Μιχαλόπουλος (Χαρίλαος), Σαπφώ Νοταρά (Πολυξένη (Ξένη)), Δέσποινα Στυλιανοπούλου (χήρα), Μαρία Κωνσταντάρου (Ασημίνα, υπηρέτρια), Βασίλης Μαλούχος (Στάθης), Γιώργος Τσαούσης, Κώστας Σπηλιόπουλος, Μαίρη Γραβλιώτη, Ηλίας Κουρίστης (ταμίας), Γιώργος Μεσσάλας, Ηλίας Λυπητεράκης, Marie France

Η ταινία, “Αχ αυτή η γυναίκα μου” προβλήθηκε τη σαιζόν 1967-1968 και έκοψε 428.079 εισιτήρια. Ήρθε στην 10η θέση σε 99 ταινίες.

-Πρόκειται για κινηματογραφική διασκευή της ομώνυμης θεατρικής παράστασης, που ανέβηκε στο θέατρο “Μινώα”.
-Η 27η ταινία που γύρισε η Αλίκη Βουγιουκλάκη-ακολούθησε η ταινία, “Το πιο λαμπρό αστέρι” η οποία γυρίστηκε επίσης το 1967.

vougiouklaki aliki i ginaik mou
Σκηνή από την ταινία, “Αχ αυτή η γυναίκα μου”.

Περίληψη της ταινίας, “Αχ αυτή η γυναίκα μου”

Ο Δημήτρης (Δημήτρης Παπαμιχαήλ) είναι παντρεμένος με τη Νίνα (Αλίκη Βουγιουκλάκη). Μετά το θάνατο ενός υπαλλήλου της εταιρίας, του Μιλτιάδη, βλέπει τον εαυτό του στη θέση του αποθανώντος και για να καλοπιάσει το διευθυντή του, Χαρίλαο (Γιάννης Μιχαλόπουλος), τον προσκαλεί σε δείπνο. Το ανακοινώνει στη Νίνα κι έτσι εκείνη επισκέπτεται τη μάνα της, για να της ετοιμάσει λαγό στιφάδο.

Βγαίνοντας από το σπίτι, την πιάνει μια ξαφνική μπόρα κι έτσι μπαίνει στο πρώτο ταξί που βλέπει. Το ίδιο ταξί όμως έχει σταματήσει και ο Χαρίλαος. Μπαίνουν λοιπόν η Νίνα απ’ τα δεξιά, ο Χαρίλαος απ’ τα αριστερά. Τσακώνονται και βρίζουν ο ένας τον άλλον, αγνοώντας ο ένας την ταυτότητα του καθενός. Αργότερα η Νίνα και ο Δημήτρης συνειδητοποιούν ότι ο Χαρίλαος ήταν αυτός στο ταξί και για να πετύχουν το στόχο τους, η Νίνα σκαρφίζεται ένα έξυπνο σχέδιο.

Αλλάζει λοιπόν θέση με την οικονόμο της, Ασημίνα (Μαρία Κωνσταντάρου), συστήνοντάς την ως γυναίκα του Δημήτρη. Ο Χαρίλαος όμως σε αυτό το δείπνο γοητεύεται από τη Νίνα και τη συγχωρεί, πιστεύοντας ότι είναι οικονόμος και μετά την απόλυσή της από τον Δημήτρη ζητάει να την προσλάβει εκείνος.

Η Νίνα δέχεται, για να βοηθήσει τον άντρα της να πάρει τη θέση του Μιλτιάδη. Πηγαίνει στο σπίτι του, όπου ο Χαρίλαος τη φλερτάρει έντονα, ενώ έχει ήδη διώξει την προηγούμενη οικονόμο του, Φανή (Μάρω Γραβλιώτου), μέχρις ότου εμφανίζεται ο Δημήτρης θολωμένος από τη ζήλια. Για να δικαιολογήσει την απρόσμενη επίσκεψή του, λέει στον διευθυντή του ότι γίνεται κρυφά μία σημαντική δημοπρασία.

Για καλή του τύχη ο Δημήτρης, ενώ νόμιζε ότι θα απολυθεί για το ψέμα του, βγαίνει αληθινός και παίρνει τη θέση που ήθελε. Ο Χαρίλαος όμως πηγαίνοντας μαζί με τη χήρα του Μιλτιάδη (Δέσποινα Στυλιανοπούλου) σε νυχτερινό κέντρο, πιάνει την Ασημίνα με τον αρραβωνιαστικό της, Στάθη (Βασίλης Μαλούχος), και νομίζοντας ότι είναι η σύζυγος του Δημήτρη, πιστεύει πως τον απατά.

Επισκέπτεται λοιπόν με τη γραμματέα του, Ξένη (Σαπφώ Νοταρά), τον Δημήτρη στο σπίτι του για να “καρφώσει” την Ασημίνα στον υποτιθέμενο άντρα της. Εκεί βρίσκει τη Νίνα και μετά την εμφάνιση του Στάθη αποκαλύπτεται όλη η αλήθεια. Η Νίνα τουμπάρει τον Χαρίλαο και η ταινία τελειώνει με τον Δημήτρη να διατηρεί τη θέση του και τη Νίνα να αποκτά το αυτοκίνητο που πάντα ονειρευόταν.

Στην ίδια κατηγορια

Ένας ήρως με παντούφλες 1958-1959

Η ταινία, "Ένας ήρως με παντούφλες" προβλήθηκε τη σαιζόν 1958-1959 και έκοψε 57.907 εισιτήρια....

Ζητείται επειγόντως γαμπρός 1971-1972

Η ταινία, "Ζητείται επειγόντως γαμπρός" προβλήθηκε τη σαιζόν 1971-1972 και έκοψε 327.366 εισιτήρια. Ήρθε...

Ο Μάγος της Αθήνας 1931-1932

Ο "Μάγος της Αθήνας" ξεκίνησε να προβάλλεται στον κινηματογράφο «Σπλέντιτ» από τις 30 Μαρτίου...

Αγάπη και αίμα 1968-1969

Η ταινία, "Αγάπη και αίμα" προβλήθηκε τη σαιζόν 1968-1969 και έκοψε 381.554 εισιτήρια. Ήρθε...

Περισσότερα απο αυτη την κατηγορία