13.5 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΒασίλης Μαλούχος 1936-2022

Σχετικές αναρτήσεις

Βασίλης Μαλούχος 1936-2022

Ο Βασίλης Μαλούχος γεννήθηκε στη Δημητσάνα Αρκαδίας στις 14 Ιανουαρίου του 1936 και ήταν ηθοποιός – σκηνοθέτης. Σπούδασε στη δραματική σχολή του Δημήτρη Ροντήρη, στο ωδείο Αθηνών. Πήρε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από την επιτροπή εξαιρετικών ταλέντων.

Βασίλης Μαλούχος 1936-2022
Ο Βασίλης Μαλούχος και ο Γιάννης Γκιωνάκης στην ταινία, “Ο αγαθιάρης και η ατσίδα“.

Πρόσφατα (σχεδόν) έχασε τους δυο γιούς του. Ο πρώτος, ο Μάριος αυτοκτόνησε καταγγέλοντας τη κοινωνία και έγινε σάλος στην τηλεόραση μέχρι και σήμερα και ο δεύτερος ο Θοδωρής, έφυγε από τροχαίο που είχε με έναν ταξιτζή.

Συνεργασία με θιάσους: Δημήτρη Μυράτ, Βίλμα Κύρου/Σπύρος Μουσούρης, Βασίλης Διαμαντόπουλος/Μαρία Αλκαίου, Γιάννης Γκιωνάκης/Μάρω Κοντού/Μάρθα Βούρτση/Γιάννης Μαλούχος/Βασίλης Μαλούχος, Αλίκη Βουγιουκλάκη/Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Ορέστης Μακρής/Νίκος Σταυρίδης/Γιάννης Γκιωνάκης, Έλλη Λαμπέτη, Γεωργία Βασιλειάδου/Νικήτας Πλατής/Πόπη Λάζου/Βασίλης Μαλούχος, Βασίλης Αυλωνίτης/Γιάννα Βαλέντη/Βασίλης Μαλούχος, Δημητρής Χόρν, Κατερίνα Ανδρεάδη/Αλέκος Αλεξανδράκης, Ρίκα Διαλυνά/Κούλης Στολίγκας/Βασίλης Μαλούχος, Γιάννης Μαλούχος/Βασίλης Μαλούχος.

Ήταν αδελφός του επίσης ηθοποιού Γιάννη Μαλούχου. Ο Βασίλης Μαλούχος έφυγε από τη ζωή στις 15 Ιουνίου 2022 σε ηλικία 86 ετών.

Βασίλης Μαλούχος: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1961Αγάπη και θύελλα 
1961Η Λίζα και η Άλλη 
1963Αγωνία μιας αγάπης 
1963Φυγή 
1964Παιδί μου δεν αμάρτησα 
1967Αχ! Αυτή η Γυναίκα μου 
1970Αριστοτέλης ο επιπόλαιος 
1970Εγώ ρεζίλεψα τον Χίτλερ 
1970Η περιπτερού 
1970Η ταξιτζού 
1971Ο αγαθιάρης και η ατσίδα 
1971Ο τρελοπενηντάρης 
1971Υποβρύχιον Παπανικολής 
1972Αέρα, αέρα, αέρα 
1972Αντάρτες των πόλεων 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1983Ζητείται… δράκος 
1983Η δημοκρατία του νέφους 
1983Θύρα 7 η μεγάλη στιγμή
1983Μήτσος… ο ρεζίλης 
1985Ο Δυναστείας 
1985Η γκομενάρα απ’ το Μέτσοβο 
1985Ο Κουδουνίστρας 
1986Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα 
1986Ρόκυ Νο0 το νούμερο
1986Ο παπαφαγάνας 
1987Άμεση δράση παπάδων 
1987Οι μπουκαδόροι 
1987Το κότερο της αγάπης 
1988Ο κοντός και οι μνηστήρες 
1988Της παλαβής 
1988Αχ τι μου ‘κανες Βασίλη 
1988Ντον Λινάτσα ο άνθρωπος από τη Μαφία 
1988Τα καμώματα της χήρας 
1989T.V Kουλουβάχατα 

Ευχαριστούμε πολύ την Ζωή Διαμαντοπούλου για τα στοιχεία που μας έδωσε….

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Σάββας Αξιώτης

Ο ηθοποιός Σάββας Αξιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα (άλλη πηγή αναφέρει τη Νάξο) και σπούδασε θέατρο στην Αθήνα και τη Ρώμη. Στην ποίηση εμφανίστηκε το...

Έντισον Βήχας – Απόλλων Μαρσύας

Ο Έντισον Βήχος - Απόλλων Μαρσύας (1912 - 4 Ιουλίου 1994) ήταν Έλληνας ερασιτέχνης ηθοποιός και φωτογράφος. Ο Βήχος έγινε γνωστός από την ερμηνεία...

Μιράντα Κουνελάκη 1939-2021

Η Μιράντα Κουνελάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ελληνικού Ωδείου, απ' όπου αποφοίτησε το 1961. Επίσης έκανε αρκετά χρόνια σπουδές...

Τελευταίες αναρτήσεις