Όταν ο Μητσιάς τραγουδάει για πρώτη φορά σε ταινία

ena asteio koritsi 0 300x214 1
ena asteio koritsi 0 300x214 1
Advertisement

Όταν ο Μητσιάς τραγουδάει για πρώτη φορά σε ταινία

Το «Sweet charity» ήταν η πηγή έμπνευσης της ταινίας «Ένα αστείο κορίτσι», η οποία γυρίστηκε το 1970 σε παραγωγή της Φίνος Φίλμ και σκηνοθεσία του Τάκη Βουγιουκλάκη, αδελφού της Αλίκης.

Advertisement
Ένα αστείο κορίτσι
Σκηνή από την ταινία, “Ένα αστείο κορίτσι”.

Στην ταινία πρωταγωνιστούσαν η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Νίκος Γαλανός. Η Χριστίνα (Αλίκη Βουγιουκλάκη), μια κοπέλα, που εργάζεται σαν κλόουν σε ένα μικρό τσίρκο. Συναντά τον Αλέκο (Νίκος Γαλανός), γιος του εφοπλιστή Βενιέρη, αλλά δεν του αποκαλύπτει την επαγγελματική της ιδιότητα. Πιάνει δουλειά στο σπίτι του σαν υπηρέτρια και σύντομα ερωτεύονται, αλλά ύστερα από μια παρεξήγηση, η Χριστίνα θα αναγκαστεί να επιστρέψει στο τσίρκο. Ο Αλέκος την βρίσκει ξανά και την παίρνει μαζί του στο Λονδίνο για να γνωρίσει τον πατέρα του.

Η μουσική και τραγούδια ήταν του Δήμου Μούτση, ο οποίος σπάνια έγραφε μουσική για τέτοιου είδους ταινίες. Το «Αστείο Κορίτσι» είναι γεμάτο με χορευτικά μέρη, ιδιαίτερα καλογυρισμένα, ενώ οι στίχοι των τραγουδιών που ακούγονται είναι του Λευτέρη Παπαδόπουλου, με τον οποίο εκείνη την εποχή ο Δήμος Μούτσης είχε στενή συνεργασία. Μερικά από τα τραγούδια αυτά είναι «Τα επαγγέλματα», «Είπα κι εγώ», «Το τσίρκο».

Προηγούμενο άρθροΤο μεγάλο ρίσκο του Γιάννη Δαλιανίδη
Επόμενο άρθροΠως ξεκίνησε η μεγάλη καριέρα της Γεωργίας Βασιλειάδου