15.6 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΔαρόπουλος Αλέκος (Αλέξανδρος ή Άλεξ)

Σχετικές αναρτήσεις

Δαρόπουλος Αλέκος (Αλέξανδρος ή Άλεξ)

Ο Αλέκος Δαρόπουλος ήταν πασίγνωστος κομπάρσος του ελληνικού κινηματογράφου.Έκανε ”περάσματα” σε 115 ταινίες.

Σε σχέση με τους άλλους κομπάρσους που χρησιμοποιήθηκαν στις ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου και δεν ακούσαμε ούτε τη φωνή τους, αυτός σχεδόν σε κάθε ταινία είχε έναν μικρό ρόλο .

Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1959Ο μαγκούφης
1960Νύχτες στο Μιραμάρε
1960Το αγρίμι
1960Το αγόρι που αγαπώ
1960Χριστίνα
1960Η Χιονάτη και τα 7 γεροντοπαλίκαρα
1961Ο παλλικαράς
1961Αλίμονο στους νέους
1961Ο θάνατος θα ξανάρθει
1961Καπετάνιος για κλάματα
1961Το έξυπνο πουλί
1961Λάθος στον έρωτα
1961Κορίτσια της Αθήνας
1961Αγάπη και θύελλα
1961Διαβόλου κάλτσα
1961Ο καλός μας άγγελος
1961Το παιδί της πιάτσας
1962Μάνα Κάνε Κουράγιο
1962Μην ερωτεύεσαι το Σάββατο
1962Ο Σταμάτης κι ο Γρηγόρης
1962Ο Δήμος από τα Τρίκαλα
1962Κατηγορούμενος ο έρως
1962Phaedra
1962Δουλειές του ποδαριού
1962Του Κουτρούλη ο γάμος
1962Μην είδατε τον Παναή
1962Η κυρία του κυρίου
1962Όταν λείπει η γάτα
1962Αγάπη γραμμένη με αίμα
1962Αγνή κι ατιμασμένη
1962Θρίαμβος
1962Κορόιδο γαμπρέ
1962Ο ατσίδας
1962Ο γαμπρός μου ο δικηγόρος
1962Έγκλημα στην Ομόνοια
1963Εμείς τα μπατιράκια
1963Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης
1963Η καρδιά της μάνας
1963Ο διαιτητής
1963Το τεμπελόσκυλο
1963Ο αδελφός μου ο τροχονόμος
1963Το κάθαρμα
1963Ο δρόμος με τα κόκκινα φώτα
1963Ο Καζανόβας
1963Κουράστηκα να σ’ αποκτήσω
1963Μερικοί το προτιμούν κρύο
1963Ένα κορίτσι για δυο
1963Το γέλιο βγήκε απ΄τον Παράδεισο
1963Χωρίς ταυτότητα
1964Είναι μεγάλος ο καυμός
1964Οι προικοθήρες
1964Παιδί μου δεν αμάρτησα
1964Ανεμοστρόβιλος
1964Όταν η Μοίρα Προστάζει
1964Άπονη Ζωή
1964Απαγωγή
1964Έκλεψα τη γυναίκα μου
1964Η σωφερίνα
1964Τα δίδυμα
1964Ο Αριστείδης και τα κορίτσια του
1964Διαζύγιο αλά ελληνικά
1964Γάμος αλά ελληνικά
1964Κάτι να καίει
1964Ο λαγοπόδαρος
1964Αδικημένη
1964Το δόλωμα
1964Ορφανή στους πέντε δρόμους
1964Αν έχεις τύχη
1964Με λύγισε η φτώχεια
1964Στη θύελλα του πάθους
1964Φεύγω με πίκρα στα ξένα
1964Το κορίτσι της Κυριακής
1964Ο Γιάννης τά΄κανε θάλασσα
1965Φτωχός εκατομμυριούχος
1965Διψασμένη για αγάπη
1965Η δε γυνή να φοβήται τον άντρα
1965Μοντέρνα Σταχτοπούτα
1965Γιατί μ΄ εγκατέλειψες
1965Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη
1965Περιφρόνα με γλυκειά μου
1965Προδομένη
1965Δεν μπορούν να μας χωρίσουν
1965Επιστροφή
1965Όταν λείπει η γάτα
1965Ξαναγύρισε κοντά μου
1965Οι εχθροί
1966Η αχάριστη
1966Η βουλευτίνα
1966Ούτε μιλάει ούτε λαλάει
1966Χαμένη ευτυχία
1966Η κόρη μου η σοσιαλίστρια
1966Δεν είμαι ατιμασμένη
1966Το μυστικό μιας μητέρας
1966Η αδελφή μου θέλει ξύλο
1966Η Κλεοπάτρα ήταν Αντώνης / Η Κλεοπάτρα εν δράσει
1966Ραντεβού στον αέρα
1966Ο μπαμπάς μου ο τεντυμπόυς
1966Η αρτίστα
1966Δάκρυα για την Ηλέκτρα
1967Το πιο λαμπρό αστέρι
1967Για την καρδιά της ωραίας Ελένης
1967Από τα Ιεροσόλυμα με Αγάπη
1967Πατέρα κάτσε φρόνιμα
1967Η γόησσα
1967Όταν οι γυναίκες αγαπούν
1967Κοντσέρτο για πολυβόλα
1967Κολωνάκι διαγωγή μηδέν
1967Σ΄έχω πάντα στην καρδιά μου
1967Χάιδω
1967Ο πουλημένος άνθρωπος
1967Αν μιλούσε το παρελθόν μου
1968Η μοίρα μιας γυναίκας
1969Αδυναμίες
1969Το αφεντικό μου ήταν κορόιδο
1969Ένας μάγκας στα σαλόνια

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΔαρλάσης Κώστας
Επόμενο άρθροΔεκάκης Γρηγόρης

Σχετικές αναρτήσεις

Ξενίδης Σταύρος

Σ’ αυτήν την βιογραφία, θα μάθουμε για έναν ηθοποιό όλοι οι συνάδελφοι του τον ονόμαζαν «Ο πρώτος τζέντλεμαν του ελληνικού κινηματογράφου». Έναν άνθρωπο ήσυχο,...

Σπύρος Φωκάς

Ο Σπύρος Φωκάς είναι Έλληνας ηθοποιός με καριέρα στο εξωτερικό. Γεννήθηκε στην Πάτρα στις 17 Αυγούστου το 1937.Το πραγματικό του όνομα είναι Σπύρος Ανδρουτσόπουλος.Ο...

Μαυρέας Κυριάκος

Ο Κυριάκος Μαυρέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1902 και ήταν Έλληνας ηθοποιός. Ο Μαυρεάς ήταν αυτοδίδακτος και πολύπλευρο ταλέντο. Εμφανίσθηκε στη θεατρική σκηνή αρχικά ως...

Τελευταίες αναρτήσεις