Η Σμαράγδα Καρύδη με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ στη σκηνή πριν από 27 χρόνια

Σμαράγδα Καρύδη
Advertisement

Μια φωτογραφία της κόρης του, Σμαράγδας, δημοσίευσε ο Ντίνος Καρύδης στο προφίλ του στο Instagram.

Advertisement

O ηθοποιός, Ντίνος Καρύδης, γύρισε τον χρόνο πίσω στο προφίλ του στο Instagram και συγκεκριμένα πριν από 27 χρόνια, όταν η κόρη του, Σμαράγδα Καρύδη έπαιζε στο θέατρο μαζί με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Οι δύο ηθοποιού έπαιζαν στην θεατρική παράσταση «Οι τελευταίοι» του Μάξιμ Γκόργκι στο θέατρο Πόρτα, την περίοδο 1994-95, σε σκηνοθεσία Μάγιας Λυμπεροπούλου και μετάφραση Κωστή Σκαλιόρα.

Πρωταγωνιστές ήταν οι Δημήτρης Παπαμιχαήλ (Ιβάν), Ξένια Καλογεροπούλου (Σόνια), Κώστας Τριανταφυλλόπουλος (Γιάκοβ), Κλέων Γρηγοριάδης (Αλέξανδρος), Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης (Πιότρ), Σμαράγδα Καρύδη (Νάντια), Χριστίνα Αλεξανιάν (Βέρα).

Στην ασπρόμαυρη φωτογραφία βλέπουμε την Σμαράγδα Καρύδη με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ πάνω στη σκηνή.

Δείτε το ποστ:

Μάλιστα, η Σμαράγδα Καρύδη σχολίασε κάτω από τη φωτογραφία της: «Αυτοί οι δυο έπαιζαν μόνο κύριε Καρύδη μου; Μετά το Αλίκη – Δημήτρης ζήσαμε κι αυτό;» καθώς ο πατέρας της δεν σημείωσε τους υπόλοιπους ηθοποιούς που έπαιζαν στην παράσταση.

Σημειώνουμε ότι το τελευταίο έργο που έπαιξε στο θέατρο ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ ήταν το «Τρεις φορές ζωή της Γιασμίν Ρεζά», που ανέβηκε στο θέατρο «Μπρόντγουέϊ» το 2000. Ο δημοφιλής ηθοποιός πέθανε στις 8 Αυγούστου του 2004, σε ηλικία 69 ετών. Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παραθέριζε στο εξοχικό του στην Ερμιόνη, αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο κέντρο Υγείας Κρανιδίου. Όμως είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς και ήταν ήδη αργά.

Προηγούμενο άρθροΈλντα Πανοπούλου 1961-
Επόμενο άρθροΌταν η ρημαγμένη οικία Σαλέμ της Θεσσαλονίκης έγινε αφίσα για ταινία τρόμου