Ένας Γερμανός στα Καλάβρυτα

Παραγωγής:
Πρεμιέρα: 21 Σεπτεμβρίου 1970
Παραγωγός: Μεμάς Παπαδάτος
Φωτογραφία: Συράκος Δανάλης
Συγγραφέας: Ιάκωβος Καμπανέλλης
Σεναρίο: Ιάκωβος Καμπανέλλης

Περιπέτεια
1970

Ηθοποιοί: Άγγελος Αντωνόπουλος, Γιώργος Τζώρτζης , Τόνια Καζιάνη, Νάσος Κεδράκας, Γιώργος Βελέντζας, Καίτη Γρηγοράτου, Σπύρος Κωνσταντόπουλος, Σπύρος Καλογήρου, Παναγιώτης Παπαϊωάννου

Περίληψη: Ένας Γερμανός επιστρέφει μετά από χρόνια στα Καλάβρυτα, για να ξεθάψει ένα θησαυρό που είχε αφήσει την περίοδο της γερμανικής Κατοχής, αλλά αναγνωρίζεται από τον γιατρό του χωριού. Ο γιατρός βλέπει στο πρόσωπό του τον αξιωματικό των ναζί που, κατά το ξεκλήρισμα του χωριού, είχε οδηγήσει τον πατέρα του στο εκτελεστικό απόσπασμα, μαζί με άλλους συγχωριανούς. Στη συνέχεια, ο πρώην αξιωματικός πνίγεται στο ποτάμι και οι συνεργάτες του συλλαμβάνονται επ’ αυτοφώρω, καθώς ξεθάβουν το θησαυρό.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1970-1971 και έκοψε 21.578 εισιτήρια. Ήρθε στην 81η θέση σε 87 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Ένας Γερμανός στα Καλάβρυτα
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΗ κρεββατομουρμούρα
Επόμενο άρθροΕπικίνδυνοι ερασταί

Similar Articles

Comments