31.4 C
Athens
Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
Κατηγορία:

Ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο κοντός 1961-1962

Πληροφορίες ταινίας

Έτος: 1961
Κυκλοφορία: 18 Δεκεμβρίου 1961
Διάρκεια: 90' Λεπτά
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Νίκος Τσιφόρος
Σενάριο: Νίκος Τσιφόρος
Συγγραφέας: Νίκος Τσιφόρος
Φωτογραφία: Νίκος Δημόπουλος
Μουσική συνθεση: Γιώργος Μουζάκης
Εταιρία παραγωγης: Φίνος Φιλμ
Παραγωγός: ***
Τραγούδι: ***
Χορευτές: ***

Ηθοποιοί: Βασίλης Αυλωνίτης (Κλέαρχος Ζουγαλάς), Γεωργία Βασιλειάδου (Μαρίνα Ζουγαλά), Νίκος Ρίζος (Μάχος Ζαρκαδόπουλος), Πόπη Λάζου (Ηρώ), Έλσα Ρίζου (Ρέα Ζαρκαδοπούλου), Γιώργος Τσιτσόπουλος (Ντίμης), Άγγελος Μαυρόπουλος (Ασκαριάδης), Νέλλη Παππά (Λία), Γιάννης Βογιατζής (Λάζαρος), Γοργώ Χρέλια, Ζέτα Αποστόλου, Γιάννης Αυλωνίτης, Δημήτρης Ντάρλας, Νότα Παρούση

Η ταινία, “Ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο κοντός” προβλήθηκε τη σαιζόν 1961-1962 και έκοψε 25.617 εισιτήρια. Ήρθε στην 26η θέση σε 68 ταινίες.

-Πρόκειται για κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου θεατρικού έργου των Τσιφόρου-Βασιλειάδη.

Ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο κοντός 1961-1962
Σκηνή από την ταινία, “Ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο κοντός”.

-Όσο απίστευτο και αν φαίνεται, η ταινία, “Ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο κοντός” κρίθηκε ακατάλληλη την εποχή εκείνη. Ο λόγος ήταν η συζυγική απιστία, που αποτελούσε τον κορμό του σεναρίου, και θεωρήθηκε ότι πρόσβαλλε τα χρηστά ήθη των Νεοελλήνων του 1961.

-Η παραγωγή και η διανομή της ταινίας, “Ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο κοντός” έγινε από τη Φίνος Φιλμ.

Περίληψη της ταινίας, “Ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο κοντός”

Ο ευκατάστατος μεσήλικας έμπορος βουτύρου και ελαιολάδου Κλέαρχος Ζουγκαλάς (Βασίλης Αυλωνίτης) απατά συχνά την αυστηρή και άσχημη γυναίκα του Μαρίνα (Γεωργία Βασιλειάδου), τις υποψίες της οποίας φροντίζει να κατευνάζει ενοχοποιώντας τον κοντό γαμπρό του Μάχο, τον οποίο η Μαρίνα αντιπαθεί και περιφρονεί.

Όταν η ζωηρή και γοητευτική ζωντοχήρα γειτόνισσα Ηρώ παροτρύνει τον Κλέαρχο να της κάνει παρέα στις διακοπές της στα Καμένα Βούρλα, εκείνος προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να τη συνοδεύσει, που δεν θα υποψιάσει όμως τη Μαρίνα. Έτσι, όταν συνειδητοποιεί πως ο γαμπρός του Μάχος, αντιμετωπίζει κάποιο ορθοπεδικό πρόβλημα, τον πείθει να συμβουλευτεί γιατρό ο οποίος θα του συστήσει ιαματικά μπάνια στα Καμένα Βούρλα.

Κατόπιν, πείθει τη γυναίκα του πως ο Μάχος θα πάει στα Καμένα Βούρλα με πρόφαση τα ιαματικά μπάνια για να κάνει στην πραγματικότητα διακοπές με κάποια ερωμένη του και προτείνει να πάει και ο ίδιος εκεί για να παρακολουθεί δήθεν το γαμπρό τους.

Ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο κοντός 1961-1962
Σκηνή από την ταινία, “Ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο κοντός”.

Στα Καμένα Βούρλα ωστόσο, ο Μάχος (Νίκος Ρίζος) κάνει όντως παρέα με μια γυναίκα που γνώρισε εκεί, συναντά τυχαία τον Κλέαρχο και ξεσκεπάζονται μεταξύ τους, αποφασίζοντας να διασκεδάσουν με την Ηρώ (Πόπη Λάζου) και την φιλενάδα του Μάχου, ελληνίδα του εξωτερικού, Λία (Νέλλη Παππά). Στο μεταξύ, ένας δικηγόρος αναζητά τον Μάχο στην Αθήνα, πηγαίνει στο σπίτι του αλλά δεν λέει στη Μαρίνα τι ακριβώς θέλει.

Εκείνη μπαίνει σε υποψίες για πιθανές παρανομίες του Μάχου και αποφασίζει να πάει με τη Ρέα στα Καμένα Βούρλα όπου ανακαλύπτει τις γυναικοδουλειές του γαμπρού της. Εκεί αποκαλύπτεται πως ο Ντίμης (Γιώργος Τσιτσόπουλος), ο αρραβωνιαστικός της Βιολέττας, ανιψιάς της Μαρίνας, είναι ήδη εραστής (και μελλοντικός σύζυγος) της γειτόνισσας Ηρώς που πήγε στα Καμένα Βούρλα για να τον κάνει να ζηλέψει.

Όταν πια επιστρέφουν όλοι στην Αθήνα, ο δικηγόρος ενημερώνει τον Κλέαρχο και τη Μαρίνα ότι ο Μάχος έχει κληρονομήσει μεγάλη περιουσία από έναν θείο του που πέθανε στην Αφρική. Στο αναπάντεχο άκουσμα, οι δύο τους αλλάζουν συμπεριφορά και αρχίζουν να καλόπιανουν το Μάχο από τον οποίο είχαν προηγουμένως ζητήσει να φύγει από το σπίτι λόγω της απιστίας του.

Όταν και ο Μάχος μαθαίνει τα ευχάριστα νέα, ανακοινώνει ότι σκοπεύει να επενδύσει τα χρήματα στην οικογενειακή επιχείρηση με προϋπόθεση να έχει τον έλεγχό της. Τελικά, εμφανίζεται η Ηρώ που εξηγεί στη Μαρίνα πως ευθύνεται η ίδια για το μπέρδεμα -χωρίς να εκθέσει το Μάχο και τον Κλέαρχο- και η ιστορία έχει αίσιο τέλος.

Στην ίδια κατηγορια

Ο κυρ Γιώργης εκπαιδεύεται 1976-1977

Η ταινία, "Ο κυρ Γιώργης εκπαιδεύεται" προβλήθηκε τη σαιζόν 1976-1977 και έκοψε 48.888 εισιτήρια....

Κοντσέρτο για πολυβόλα 1967-1968

Η ταινία, "Κοντσέρτο για πολυβόλα" προβλήθηκε τη σαιζόν 1967-1968 και έκοψε 427.698 εισιτήρια. Ήρθε...

Ένα κορίτσι αλλοιώτικο απ’ τ’ άλλα 1967-1968

Η ταινία, "Ένα κορίτσι αλλοιώτικο απ' τ' άλλα" προβλήθηκε τη σαιζόν 1967-1968 και έκοψε...

Χαρούμενο ξεκίνημα 1954-1955

Η ταινία, "Χαρούμενο ξεκίνημα" προβλήθηκε τη σαιζόν 1954-1955 και έκοψε 124.749 εισιτήρια. Ήρθε στην...

Περισσότερα απο αυτη την κατηγορία