24.4 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΓιώργος Τζώρτζης 1938-2019

Σχετικές αναρτήσεις

Γιώργος Τζώρτζης 1938-2019

Ο Γιώργος Τζώρτζης γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου 1938 στην Αθήνα και σπούδασε στη θεατρική σχολή του Χρήστου Βαχλιώτη.

Στο θέατρο ξεκίνησε το 1961 με το έργο Άννα Κλάιμπερ (θίασος Έλσας Βεργή). Στη συνέχεια συνεργάστηκε με πολλούς Αθηναικούς θιάσους και από το 1974 εμφανίστηκε αρκετές φορές ως συν-θιασάρχης με την Τόνια Καζιάνη. Στο σινεμά ξεκίνησε το 1960 ερμηνεύοντας έναν μικρό ρόλο στην ταινία, “Ποτέ Την Κυριακή” ενώ τον πρώτο σημαντικό ρόλο ερμήνευσε στην ταινία του Βασίλη Γεωργιάδη, “Η 7η ημέρα της δημιουργίας” το 1966.

Ο Γιώργος Τζώρτζης έπαιξε και στην τηλεόραση με πιο γνωστή συμμετοχή να είναι στην σειρά “Λάμψη” του Νίκου Φώσκολου, στο ρόλο του αρχηγού της Αστυνομίας. Άλλες τηλεοπτικές συμμετοχές του ήταν στον “Άγνωστο Πόλεμο”, στις “Μάγισσες της Σμύρνης” αλλά και στα “Ματωμένα Χώματα” το 2008 όπου συμπρωταγωνίστησε με την Άννα Συνοδινού. Ο Γιώργος Τζώρτζης είχε λάβει μέρος σε 20 ταινίες και σε πολλές τηλεοπτικές σειρές.

Η πρώτη σύζυγός του ήταν η ηθοποιός και τραγουδίστρια, Βέτα Προέδρου. Ο Γιώργος Τζώρτζης ήταν παντρεμένος και με την επίσης ηθοποιό Τόνια Καζιάνη, με την οποία γνωρίστηκε στα γυρίσματα της ταινίας “Ένας Γερμανός στα Καλάβρυτα” και με την οποία πρωταγωνίστησε και στο σίριαλ “Άγνωστος Πόλεμος”. Απέκτησαν μια κόρη, την Ευγενία, η οποία δεν ασχολήθηκε με τον χώρο της υποκριτικής.

Ο Γιώργος Τζώρτζης έφυγε από την ζωή στις 14 Ιανουαρίου 2019 σε ηλικία 81 ετών.

Γιώργος Τζώρτζης: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1960Never on Sunday
1961Συνοικία το Όνειρο
1965Εγκατάλειψη
1965Τα δίχτυα της ντροπής
1966Γεύση από έρωτα
1966Η 7η Ημέρα της Δημιουργίας
1968Η Ώρα της Οργής
1968Το κανόνι και τ’ αηδόνι
1969Θυμήσου αγάπη μου…
1970Ένας Γερμανός στα Καλάβρυτα
1970Όμορφες μέρες
1970Στη μάχη της Κρήτης
1971Εσχάτη προδοσία
1971Οι Μαυρόλυκοι του Βουνού και του Κάμπου
1972Ελευθερία ή Θάνατος
1973Ο βάλτος
1973Τα χρόνια της οργής
1974Παύλος Μελάς
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1984Αδέξιος εραστής
1985Παράξενος έρωτας
1986Καρέ του έρωτα
1986Καρδιοκλέφτρα
1986Μαντάμ Ορτάνς
1986Οι άντρες μου κι εγώ
1986Πολιτσμάνα του σαματά η μάνα
1987Αμάρτησα για το… μισό μου…
1987Η μπλόφα
1987Η στρίγγλα ήταν άγγελος
1987Η συμμορία της μαύρης κοκκάλας
1987Μου την πέσανε δικέ μου!
1987Ο γύφτος ο Πόντιος και το πουλί του βλάχου
1987Ο ιππότης της κομπίνας
1987Σούπερ γιαγιά εναντίον Μ35
1987Το κορίτσι του μπάτσου
1987Φ.Π.Α. και τέζα όλοι
1988Και δειλός και τολμηρός
1988Δυναστεία της λιγούρας
1988Η κρουαζιέρα του έρωτα
1988Ο Ταμτάκος στο ναυτικό
1988Το ρεπορτάζ
1989Ένα μωρό στο ταξί μου
1989Αγάπη στο σπίτι του λόφου
1989Ο φακίρης
1989Οι σκληροί της Πλάκας
1989Το χρέος του μπάτσου
1989Χωρίς όρια
1990Ένας Κλέφτης με Φιλότιμο
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1971|197113ο ανακριτικό γραφείοΕΙΡΤ
1971|1971Ο Άγνωστος ΠόλεμοςΥΕΝΕΔ
1973|1973Οι γιοί του ΚάινΕΙΡΤ
1977|1977Ο ΔρόμοςΥΕΝΕΔ
1977|1977Πορφύρα και ΑίμαΥΕΝΕΔ
1978|1978Έξοδος κινδύνουΕΡΤ
1982|1982Γιάννης και ΜαρίαΕΡΤ
1988|1988Θρίλερ λοιπόνΕΤ2
1988|1988Χρόνια πολλά γλυκιά μουΕΤ2
1990|1990Άγγελος κατά λάθοςΑΝΤ1
1991|1991Η ΛάμψηΑΝΤ1
1991|1991Η μπλόφαΕΤ2
1992|1992Τμήμα ηθών: Γκρίζοι λύκοιΑΝΤ1
1992|1992Τμήμα ηθών: Ο εκβιαστήςΑΝΤ1
1993|1993Τμήμα ηθών: Το σημάδι του φιδιούΑΝΤ1
1994|1994Ταύρος με Τοξότη: Ένας απλούστατος γρίφοςΑΝΤ1
1994|1994Ταύρος με Τοξότη: Κλέφτες και ΑστυνόμοιΑΝΤ1
1994|1994Ταύρος με Τοξότη: Ο αυτόπτης μάρτυςΑΝΤ1
1994|1994Τμήμα ηθών: Σε κατάσταση άμυναςΑΝΤ1
1995|1995Μια ζωή για την ΈλσαΑΝΤ1
1998|1998Απαγορευμένη αγάπηMega
1998|1998ΕπιθυμίεςΑΝΤ1
2000|2000Αθώος ή ένοχοςΑΝΤ1
2001|2001Για μια γυναίκα και ένα αυτοκίνητοΑΝΤ1
2003|2003ΦιλοδοξίεςMega
2005|2005Οι μάγισσες της ΣμύρνηςMega
2008|2008Ματωμένα ΧώματαAlpha

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΤατιάνα Παπαμόσχου
Επόμενο άρθροΝίκη Τριανταφυλλίδη 1942-2013

Σχετικές αναρτήσεις

Παναγιώτης Καραβουσιάνος 1908-1973

Ο Παναγιώτης Καραβουσιάνος γεννήθηκε το 1908. Απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου. Μέλος του Σ.Ε.Η. από το 1936. Στην αρχή της σταδιοδρομίας του έπαιξε «πρόζα», συνεργαζόμενος...

Έφη Παπαθεοδώρου 1938-

Η Έφη Παπαθεοδώρου (Ευθυμία Παπαθεοδώρου) είναι Ελληνίδα ηθοποιός. Γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1938 στα Σιταράλωνα Τριχωνίδας. Μαθήτρια του Δημήτρη Ροντήρη, έχει συμπρωταγωνιστήσει με την...

Μαυρομάτης Βασίλης

Ο Βασίλης Μαυρομάτης γεννήθηκε στον Πειραιά στις 15 Απριλίου 1935 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ελληνικού Ωδείου, από όπου αποφοίτησε το 1957. Ίδρυσε...

Τελευταίες αναρτήσεις