Προηγούμενο άρθροΦασιανός Σπύρος
Επόμενο άρθροΦιλιππίδης Φίλιος (Αγκόπ)

Φιλιππίδης Πέτρος

Ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι Έλληνας ηθοποιός, που γεννήθηκε στην Αθήνα στις 31 Δεκεμβρίου 1963.
Το 1986 αποφοίτησε από την Σχολή Θεάτρου Κάρολος Κουν
και σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών. Όσο βρισκόταν στο θέατρο του Κάρολου Κουν πρωταγωνίστησε στις θεατρικές παραστάσεις Ιππείς
, Αχαρνής
, Αγαμέμνων
, Όρνιθες
, Πέρσες
, Προμηθέας Δεσμώτης
και τέλος στις Θεσμοφοριάζουσες
. Τέλος, σπούδασε σκηνοθεσία στην σχολή Σταυράκου. Είναι παντρεμένος και έχει έναν υιό, τον Δημήτρη.

Φιλμογραφία  

  • Εφάπαξ
    (2001)
  • Ο Ηλίας του 16ου
    (2008)
  • Μια φορά και ένα μωρό
    (2011)
  • Ακάλυπτος(2013)
Μόνο φωνή
  • Μουλάν
    (1998)
  • Η Εποχή των Παγετώνων (2002)
  • Η Εποχή των Παγετώνων 2: Η Απόψυξη (2006)
  • Η Εποχή των Παγετώνων 3: Η Αυγή των Δεινοσαύρων (2008)
  • Η Εποχή των Παγετώνων 4: Ο Χορός των Ηπείρων (2012)

Τηλεόραση   

  • Καλές Δουλείες (2014)
  • Λάκης ο Γλυκούλης
    (2008-2010)
  • Αν Υπήρχες θα σε Χώριζα
    (2007-2008)
  • Πενήντα-Πενήντα
    (2005-2007) -(2010-2011)
  • Καλά να Πάθεις
    (2003-2004)
  • Εκπαιδεύοντας τον Μπάμπη
    (2003-2004)
  • Διαπλεκόμενοι
    (1997-2003)
  • Δροσουλίτες
    (1999-2000)
  • Το κλειδί
    (1997-1999)
  • Σε Λα Βι
    (1996-1997)
  • Ο Πέτρος και τα κορίτσια του
    (1994-1996)
  • Ιστορίες χωρίς δάκρυα
  • Ανατομία του εγκλήματος
  • Όχι τα Νέα του ΑΝΤ1
    (1990-1992)
  • Χάι-Ροκ
    (1992-1994)
  • Οι Απαράδεκτοι
    (1990-1992)
  • Οι Αυθαίρετοι
    (1989-1991) – συμμετοχή σε επεισόδια
Έκτακτες εμφανίσεις
  • Το Κόκκινο Δωμάτιο
    (guest ρόλος)
  • Δύο Ξένοι
    (έκτακτη συμμετοχή) (1997-1999)
  • Της Ελλάδος τα παιδιά
    (1991-1994)
  • Ομιλείτε Ελληνικά
  • Οι Τρεις Χάριτες
    (έκτακτη εμφάνιση)

Τηλεταινίες   

  • Πενήντα Πενήντα 

Τυχαία Αρθρα

Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 630ο

Ενώστε το παζλ, πείτε μας τον χρόνο που κάνατε και σχολιάστε την φωτογραφία!!!Για περισσότερα παζλ πατήστε ΕΔΩ. Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 630ο

Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 627ο

Ενώστε το παζλ, πείτε μας τον χρόνο που κάνατε και σχολιάστε την φωτογραφία!!!Για περισσότερα παζλ πατήστε ΕΔΩ. Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 627ο

Ηθοποιοί του παλιού κινηματογράφου που γύρισαν βιντεοταινίες

Ποιος/ποια ηθοποιός της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου γύρισε τις περισσότερες βιντεοταινίες την δεκαετία του ΄80 και ποιος/ποια τις λιγότερες; Λάκης Κομνηνός: Ο ηθοποιός γύρισε...

Στράτος Διονυσίου

Ο Στράτος Διονυσίου ήταν λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης και τραγουδοποιός που έλαμψε στις πίστες και τη δισκογραφία. Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ερμηνευτές του λαϊκού...

Παρόμοια άρθρα

Ελληνικός Κινηματογράφος Φιλιππίδης Πέτρος
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!

Αρθρα

Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 655ο

Τις ερωτήσεις επιμελήθηκε o δημοσιογράφος, Χρήστος Κωνσταντίνου.Facebook: Xristos KonstantinouInstagram: xristoskp Για περισσότερα κουίζ πατήστε εδώ. Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 655ο

Παύλος Ευαγγελόπουλος

Ο Παύλος Ευαγγελόπουλος γεννήθηκε στο Κέδρος της Καρδίτσας στις 15 Ιανουαρίου του 1962 και είναι Έλληνας ηθοποιός του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του θεάτρου. Αποτέλεσε...

Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 629ο

Ενώστε το παζλ, πείτε μας τον χρόνο που κάνατε και σχολιάστε την φωτογραφία!!!Για περισσότερα παζλ πατήστε ΕΔΩ. Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 629ο