24.9 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Έβελυν Σιούπη: 30 χρόνια επιτυχίες

Διαβάζοντας όλες αυτές τις μέρες σε διάφορα...

Νίκος Σταυρίδης: Το μεγάλο του παράπονο

Ο Νίκος Σταυρίδης ήταν ένας σπουδαίος κωμικός...

Το ανθρωπάκι: Αχ βρε Κική τι με κάμεις

"Το ανθρωπάκι" είναι μία από τις αγαπημένες...
Κατηγορία:

Αγάπη και αίμα 1968-1969

Πληροφορίες ταινίας

Έτος: 1968
Κυκλοφορία: 04 Μαρτίου 1968
Διάρκεια: 105'
Είδος: Δραματική
Σκηνοθεσία: Νίκος Φώσκολος
Σενάριο: Νίκος Φώσκολος
Συγγραφέας: ***
Φωτογραφία: Karlheinz Hummel
Μουσική συνθεση: Κώστας Καπνίσης
Εταιρία παραγωγης: Φίνος Φιλμ
Παραγωγός: ***
Τραγούδι: ***
Χορευτές: ***

Ηθοποιοί: Τζένη Καρέζη, Κώστας Καζάκος, Λάκης Κομνηνός, Γιάννης Αργύρης, Χρήστος Δακτυλίδης, Φλωρέτα Ζάννα, Ελένη Ζαφειρίου, Σπύρος Καλογήρου, Νίκος Λυκομήτρος, Δημήτρης Μπισλάνης, Χριστόφορος Ζήκας, Γιάννης Κάσδαγλης, Γιώργος Οικονόμου, Γιώργος Νέζος, Γρηγόρης Ευαγγελάτος, Θόδωρος Ντόβας, Γιώργος Μπέλλος, Εύα Ευαγγελίδου, Σωτήρης Φούντας, Δώρα Φύτιζα, Νίκος Κικίλιας, Νικηφόρος Χαλκιάς, Κώστας Δάρρας

Η ταινία, “Αγάπη και αίμα” προβλήθηκε τη σαιζόν 1968-1969 και έκοψε 381.554 εισιτήρια. Ήρθε στην 12η θέση σε 99 ταινίες. Πρόκειται για μια ακόμα εκδοχή του “Ρωμαίου και της Ιουλιέτας” που όμως προσπαθεί να μιμηθεί το στυλ, την ατμόσφαιρα και τη δράση των γουέστερν.

-Είχε μία επιπλέον σκηνή με την Ελένη Ζαφειρίου, η οποία σήμερα δεν υπάρχει.

-Ο εναλλακτικός τίτλος της ταινίας, “Αγάπη και αίμα” είναι, “Πολύ αγάπη, πολύ αίμα”.

-Πρόκειται για μια ακόμη εκδοχή της ιστορίας του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, με έντονη αισθηματολογική διάσταση, στην οποία κυριαρχούν οι ακραίες συμπεριφορές των ηρώων. Η ταινία προσπαθεί επίσης να μιμηθεί το στυλ, την ατμόσφαιρα και τη δράση των γουέστερν.

Αγάπη και αίμα 1968-1969
Σκηνή από την ταινία, “Αγάπη και αίμα”.

-Είναι η δεύτερη ταινία που υπογράφει ο Νίκος Φώσκολος ως σκηνοθέτης, ο οποίος με την προτροπή του Φίνου ασχολήθηκε εκτός από τη συγγραφή σεναρίων και με τη σκηνοθεσία. Χαρακτηριστικά, ο Φίνος του έλεγε: “Τα σενάρια σου είναι από μόνα τους σκηνοθετημένα και είναι κρίμα να παίρνει άλλος τη δόξα για το έργο που έχεις ήδη δημιουργήσει”.

-Η ταινία, “Αγάπη και αίμα” γυρίστηκε το καλοκαίρι του 1967, στην Κωπαΐδα.

-Κάτι που ελάχιστοι έχουν προσέξει ακόμα και σήμερα, είναι το όνομα της Τζένης Καρέζη στους τίτλους αναγράφεται “Τζέννυ“. Η ορθογραφία παραπέμπει στη “Λίμνη των Πόθων“, παλαιότερη ταινία της στους τίτλους της οποίας για τελευταία φορά το μικρό όνομα της Καρέζη εμφανιζόταν με αυτό το φωνητικό τέλος.

-Η ταινία, “Αγάπη και αίμα” γυρίστηκε με τη σειρά του σεναρίου, κουραστικό βέβαια για τους ηθοποιούς, αφού πολλές φορές περνούσαν και τρεις μέρες, με κάποιους ηθοποιούς να μην έχουν καθόλου γύρισμα. Κανείς τους όμως δε παραπονέθηκε ποτέ αφού είχαν την τιμή να συνεργαστούν με τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής, τη Φίνος Φιλμ.

-Τη φωτογραφία της ταινίας υπογράφει ο Καρλ Χάινς Χιούμελ, Γερμανός που είχε έρθει στη Φίνος Φιλμ το 1966, για την ταινία του Ερρίκου Ανδρέου, “Εκείνος κι Εκείνη“.

-Ιδιαίτερη ίσως αναφορά θα έπρεπε να γίνει στο μακιγιέρ Νίκο Ξεπαπαδάκο, ο οποίος κατάφερε να εφευρίσκει διάφορα δημιουργικά τεχνάσματα, όχι μόνο για την καλύτερη παρουσίαση των ηθοποιών, αλλά και για την μεταμόρφωσή τους με ουλές, τραύματα και άλλες τεχνικές για τις ανάγκες των ρόλων τους.

-Τη μουσική της ταινίας, “Αγάπη και αίμα” υπογράφει ο μέγιστος Κώστας Καπνίσης. Ένας συνθέτης που με τις μελωδίες του έντυσε περισσότερες από 100 ταινίες, κερδίζοντας για πάντα τον τίτλο του απόλυτου κινηματογραφικού συνθέτη. Αν και έγραψε πολλά και όμορφα τραγούδια η αδυναμία του είναι τα ορχηστρικά θέματα.

Το σάουντρακ της ταινίας “Αγάπη Και Αίμα” κυκλοφόρησε σε βινύλιο το 1994 από τη δισκογραφική εταιρεία RCA και από τότε δεν επανεκδόθηκε ποτέ, στερώντας τις επόμενες γενιές να απολαύσουν ένα από τα καλύτερα σάουντρακ του ελληνικού κινηματογράφου.

-Φυσικά η ταινία έκανε καριέρα και στο εξωτερικό όπως πολλές άλλες ταινίες της Φίνος Φιλμ.

Περίληψη της ταινίας, “Αγάπη και αίμα”

Το αβυσσαλέο μίσος που υπάρχει ανάμεσα σε δύο τσιφλικάδες μεταδίδεται ακόμα και στο φυσικό περιβάλλον. Ό,τι διαβαίνει το ποτάμι που χωρίζει τα κτήματα των δύο οικογενειών, είτε είναι άνθρωπος είτε ζώο, πεθαίνει.

Στην ίδια κατηγορια

Ο παραμυθάς 1968-1969

Η ταινία, "Ο παραμυθάς" προβλήθηκε τη σαιζόν 1968-1969 και έκοψε 261.651 εισιτήρια. Ήρθε στην...

Ο Αστραπόγιαννος 1970-1971

Η ταινία, "Ο Αστραπόγιαννος" προβλήθηκε τη σαιζόν 1970-1971 και έκοψε 391.874 εισιτήρια. Ήρθε στην...

Πατέρα κάτσε φρόνιμα 1966-1967

Η ταινία, "Πατέρα κάτσε φρόνιμα" προβλήθηκε τη σαιζόν 1966-1967 και έκοψε 208.444 εισιτήρια. Ήρθε...

Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα 1964-1965

Η ταινία, "Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα" προβλήθηκε τη σαιζόν 1964-1965 και...

Περισσότερα απο αυτη την κατηγορία