Προφυλακίστηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης

filippidis petros
filippidis petros
Advertisement

O Πέτρος Φιλιππίδης ερευνάται για τρεις υποθέσεις, εκ των οποίων η πρώτη αφορά σε βιασμό που τελέσθηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού τελεσθείσες το 2010 και το 2014.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, που δόθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα. Ο γνωστός ηθοποιός κατηγορείται για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού. Αυτή την ώρα μεταφέρεται στη ΓΑΔΑ.

Advertisement

Υπενθυμίζεται πως αρχικά τον Πέτρο Φιλιππίδη κατήγγειλαν οι συνάδελφοί του Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη για σεξουαλική παρενόχληση, αλλά και για εργασιακό εκφοβισμό.

Στη συνέχεια, όμως, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣΕΗ έφτασαν και άλλες καταγγελίες. Μάλιστα, τρεις από αυτές αποδείχθηκαν εξαιρετικά σοβαρές και οδήγησαν τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Κώστα Σπυρόπουλο στην άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Η πρώτη καταγγελία αφορά περιστατικό που συνέβη το 2008 στο καμαρίνι του Πέτρου Φιλιππίδη στο θέατρο «Ηβη», όπου το θύμα πήγε προκειμένου να συζητήσουν για κάποιο ρόλο.

Η καταγγελία για την υπόθεση φαίνεται πως αρχικά αφορούσε απόπειρα βιασμού και, σύμφωνα με πληροφορίες, αναβαθμίστηκε από τον εισαγγελικό λειτουργό, ο οποίος έκρινε πως πρόκειται για τετελεσμένη πράξη.

Οι δύο απόπειρες βιασμού τελέστηκαν το 2010 στο θέατρο «Μουσούρη» και το 2014 στο αυτοκίνητο του ηθοποιού, με τις καταγγέλλουσες να υποστηρίζουν πως ήρθαν αντιμέτωπες με βίαιες πράξεις του ελεγχομένου, ενώ βρέθηκαν μαζί του για επαγγελματικούς λόγους.

Ο ηθοποιός, σύμφωνα με τις καταγγελίες, όταν παρά τη βία που ασκούσε δεν επιτύγχανε τον στόχο του φαίνεται να εξαπέλυε απειλές στις συναδέλφους του για επαγγελματικό αποκλεισμό τους.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, ο Πέτρος Φιλιππίδης κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα με τις εξηγήσεις του, στο οποίο είχε αρνηθεί τα όσα του προσάπτουν οι καταγγέλλουσες.

Προς το παρόν κρατείται στη ΓΑΔΑ και θα μεταφερθεί αύριο Τετάρτη (28/7) σε μία από τις φυλακές Κορυδαλλού, Τρίπολης ή Γρεβενών.

Πηγή: enikos.gr

Προηγούμενο άρθροΈφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών η Μάγια Λυμπεροπούλου
Επόμενο άρθροΑγάπη και αίμα 1968-1969