Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών η Μάγια Λυμπεροπούλου

limperopoulou magia
limperopoulou magia
Advertisement

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, από έμφραγμα η ηθοποιός, Μάγια Λυμπεροπούλου. Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο συντάκτης Πολιτιστικών θεμάτων Γιώργος Σαρηγιάννης με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Advertisement

Μάγια Λυμπεροπούλου! 11 Μαρτίου 1940-22 Ιουλίου 2021. Το ελληνικό θέατρο έχασε σήμερα, από έμφραγμα, στις 14.30, μια Μεγάλη -με την ουσιαστική σημασία της λέξης- Ηθοποιό. Μπορεί και τη μεγαλύτερη. Έφυγε, όπως μου είπε η Βίκυ Βολιώτη, μαθήτριά της και ο πιο κοντινός της άνθρωπος, όπως το ήθελε: μόνη, ανεξάρτητη, χωρίς να ταλαιπωρηθεί, με κάποιους ανθρώπους που της άξιζαν γύρω της” έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών η Μάγια Λυμπεροπούλου

Η Μάγια Λυμπεροπούλου είχε πρωταγωνιστήσει σε σπουδαίες θεατρικές παραστάσεις όπως Άγγελοι στην Αμερική (2010), Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα (2013), Ο θείος Βάνιας (2009), Η τριλογία του παραθερισμού (2011).

Η Μάγια Λυμπεροπούλου γεννήθηκε το 1940 στην Αθήνα. Φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και παράλληλα σπούδασε υποκριτική στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν. Μετά την αποφοίτησή της παρέμεινε ως σημαντική καλλιτεχνική συνεργάτις του έως το έτος 1970.

Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημαη Μάγια Λυμπεροπούλου διέμεινε στη Γαλλία, όπου σπούδασε κινηματογράφο. Συνέχιζε την καλλιτεχνική της πορεία από το 2010 με το Εθνικό Θέατρο.

Πηγή: enikos.gr

Προηγούμενο άρθροHappy day 1977-1978
Επόμενο άρθροΠροφυλακίστηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης