Ελληνικός Κινηματογράφος Γρηγορίου Γιώργος
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΓρηγοράτου Καίτη
Επόμενο άρθροΔαδινόπουλος Θάνος

Γρηγορίου Γιώργος

Ο Γιώργος Γρηγορίου (Κόλλιας) γεννήθηκε το 1908.
Μετά το 1925 που γράφτηκε στο ΣΕΗ, πήρε μέρος σε αρκετές περιοδείες θιάσων τόσο του μουσικού θεάτρου όσο και της πρόζας.

Το 1941 μετέσχε σε περιοδεία επιθεωρησιακού θιάσου με πρωταγωνίστρια τη Σωτ. Ιατρίδου.

Μετά το 1960, εγκατέλειψε τη σκηνή και έγινε υποβολέας, ενώ παράλληλα έπαιξε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες.

Πέθανε το 1991.

Φιλμογραφία
Ο κυρ Γιώργης εκπαιδεύεται (1977)[στη ταβέρνα]
Τον αράπη κι’ αν τον πλένης το σαπούνι σου χαλάς!.. (1973)
Θέμα συνειδήσεως (1973)
Ο άνθρωπος ρολόι (1972) [Μάνος Κατσινάρης]
Ο άνθρωπος που έσπαγε πλάκα! (1972)
Ο εχθρός του λαού (1972)
Η προεδρίνα (1972) [(γιατρός)]
Ο Μανωλιός στην Ευρώπη (1971)
Ο φαφλατάς (1971) [πρόεδρος δικαστηρίου]
Τι κάνει ο άνθρωπος για να ζήση (1971)
Κρίμα… το μπόι σου (1970)
Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά (1970)
Οι γενναίοι του Βορρά (1970) [στρατηγός]
Ένα μπουζούκι αλλοιώτικο από τ’ άλλα (1970) [πρόεδρος δικαστηρίου]
Η θεία μου η χίπισσα (1970)
Η ταξιτζού (1970)
Ο Στρατής παραστράτησε (1969) [Aθηνόδωρος]
Ο άνθρωπος της καρπαζιάς (1969) [Ανδρόνικος]
Ο γίγας της Κυψέλης (1969) [πρόεδρος επιτροπής ΜίστερΕλλάς]
Η αρχόντισσα της κουζίνας (1969)[Βουδούρογλου]
Ο παραμυθάς (1969) [αστυνόμος]
Στον ίλιγγο της ζωής (1969) [χειρουργός οφθαλμίατρος]
Το ανθρωπάκι (1969)
Το λεβεντόπαιδο (1969) [γιατρός]
Όταν η πόλις πεθαίνη (1969)
Ένας άφραγκος Ωνάσης (1969)
Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου (1969)
Η κόμισσα της φάμπρικας (1969) [διευθυντής Ασφαλείας]
Ησαΐα… μη χορεύεις (1969)
Καπετάν φάντης μπαστούνι (1968)
Ο τρελλός τάχει 400 (1968)
Το πιο λαμπρό μπουζούκι (1968)
Μια κυρία στα μπουζούκια (1968)
Ένας ιππότης με… τσαρούχια (1968) [πελάτης καφετέριας]
Η αγάπη μας (1968) [γιατρός]
Η ζηλιάρα (1968) [γιατρός]
Γοργόνες και μάγκες (1968)
Τρούμπα 67 (1967)
Αντίο για πάντα (1967) [Παναγόπουλος]
Αχ!.. και νάμουν άντρας (1966)
Η βουλευτίνα (1966)[Χατζησταύρου]
Τζένη Τζένη (1965)
Υπάρχει και φιλότιμο (1965) [Κώστας]
Μια τρελλή τρελλή οικογένεια (1965)
Μόνο για σένα (1965)
Κάτι να καίει (1964) [Αθανασίου]
Οι κληρονόμοι (1964)
Λόλα (1964) [Ρήγας]
Το τυχερό πανταλόνι (1963) [ιδιοκτήτης καθαριστηρίου]
Χωρίς ταυτότητα (1963)
Νόμος 4000 (1962)
Μερικοί το προτιμούν κρύο… (1962) [αρχηγός ορειβατικής ομάδας]
Η νύφη τό σκασε… (1962) [Γιάννης]
Πλούσιοι χωρίς λεφτά!…(1960)

Similar Articles

Αρθρα

Το Έτερος Εγώ ένα βήμα πριν το Netflix

Το "Έτερος Εγώ" του Σωτήρη Τζαφούλια θα κάνει τους θεατές σε όλο τον κόσμο να ακούσουν ελληνικά, και περιμένουμε να ακούσουμε τους Αμερικάνους να...

Γιώτα Λύδια

Η Γιώτα Λύδια (το πραγματικό της όνομα είναι Παναγιώτα Μανταράκη) γεννήθηκε το 1934 στη Νέα Ιωνία και είναι μία από τις μεγαλύτερες και σπουδαιότερες...

Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 625ο

Ενώστε το παζλ, πείτε μας τον χρόνο που κάνατε και σχολιάστε την φωτογραφία!!!Για περισσότερα παζλ πατήστε ΕΔΩ. Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 625ο