Γρηγορίου Γιώργος

on

Ο Γιώργος Γρηγορίου (Κόλλιας) γεννήθηκε το 1908.
Μετά το 1925 που γράφτηκε στο ΣΕΗ, πήρε μέρος σε αρκετές περιοδείες θιάσων τόσο του μουσικού θεάτρου όσο και της πρόζας.

Το 1941 μετέσχε σε περιοδεία επιθεωρησιακού θιάσου με πρωταγωνίστρια τη Σωτ. Ιατρίδου.

Μετά το 1960, εγκατέλειψε τη σκηνή και έγινε υποβολέας, ενώ παράλληλα έπαιξε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες.

Πέθανε το 1991.

Φιλμογραφία
Ο κυρ Γιώργης εκπαιδεύεται (1977)[στη ταβέρνα]
Τον αράπη κι’ αν τον πλένης το σαπούνι σου χαλάς!.. (1973)
Θέμα συνειδήσεως (1973)
Ο άνθρωπος ρολόι (1972) [Μάνος Κατσινάρης]
Ο άνθρωπος που έσπαγε πλάκα! (1972)
Ο εχθρός του λαού (1972)
Η προεδρίνα (1972) [(γιατρός)]
Ο Μανωλιός στην Ευρώπη (1971)
Ο φαφλατάς (1971) [πρόεδρος δικαστηρίου]
Τι κάνει ο άνθρωπος για να ζήση (1971)
Κρίμα… το μπόι σου (1970)
Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά (1970)
Οι γενναίοι του Βορρά (1970) [στρατηγός]
Ένα μπουζούκι αλλοιώτικο από τ’ άλλα (1970) [πρόεδρος δικαστηρίου]
Η θεία μου η χίπισσα (1970)
Η ταξιτζού (1970)
Ο Στρατής παραστράτησε (1969) [Aθηνόδωρος]
Ο άνθρωπος της καρπαζιάς (1969) [Ανδρόνικος]
Ο γίγας της Κυψέλης (1969) [πρόεδρος επιτροπής ΜίστερΕλλάς]
Η αρχόντισσα της κουζίνας (1969)[Βουδούρογλου]
Ο παραμυθάς (1969) [αστυνόμος]
Στον ίλιγγο της ζωής (1969) [χειρουργός οφθαλμίατρος]
Το ανθρωπάκι (1969)
Το λεβεντόπαιδο (1969) [γιατρός]
Όταν η πόλις πεθαίνη (1969)
Ένας άφραγκος Ωνάσης (1969)
Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου (1969)
Η κόμισσα της φάμπρικας (1969) [διευθυντής Ασφαλείας]
Ησαΐα… μη χορεύεις (1969)
Καπετάν φάντης μπαστούνι (1968)
Ο τρελλός τάχει 400 (1968)
Το πιο λαμπρό μπουζούκι (1968)
Μια κυρία στα μπουζούκια (1968)
Ένας ιππότης με… τσαρούχια (1968) [πελάτης καφετέριας]
Η αγάπη μας (1968) [γιατρός]
Η ζηλιάρα (1968) [γιατρός]
Γοργόνες και μάγκες (1968)
Τρούμπα 67 (1967)
Αντίο για πάντα (1967) [Παναγόπουλος]
Αχ!.. και νάμουν άντρας (1966)
Η βουλευτίνα (1966)[Χατζησταύρου]
Τζένη Τζένη (1965)
Υπάρχει και φιλότιμο (1965) [Κώστας]
Μια τρελλή τρελλή οικογένεια (1965)
Μόνο για σένα (1965)
Κάτι να καίει (1964) [Αθανασίου]
Οι κληρονόμοι (1964)
Λόλα (1964) [Ρήγας]
Το τυχερό πανταλόνι (1963) [ιδιοκτήτης καθαριστηρίου]
Χωρίς ταυτότητα (1963)
Νόμος 4000 (1962)
Μερικοί το προτιμούν κρύο… (1962) [αρχηγός ορειβατικής ομάδας]
Η νύφη τό σκασε… (1962) [Γιάννης]
Πλούσιοι χωρίς λεφτά!…(1960)

Προηγούμενο άρθροΓρηγοράτου Καίτη
Επόμενο άρθροΔαδινόπουλος Θάνος
Ελληνικός Κινηματογράφος Γρηγορίου Γιώργος
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
58,323ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,970ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Παπαγιαννόπουλος Διονύσης Γρηγορίου Γιώργος

Παπαγιαννόπουλος Διονύσης

Ο ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος γεννήθηκε το 1912 στο Διακοφτό. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, όπου και...
Παπαδόπουλος Νίκος Γρηγορίου Γιώργος

Παπαδόπουλος Νίκος

Επιτροπάκης Πέτρος Γρηγορίου Γιώργος

Επιτροπάκης Πέτρος

Γαρδέλης Σταμάτης Γρηγορίου Γιώργος

Γαρδέλης Σταμάτης