32.1 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήHθοποιοίΜπάμπης Ανθόπουλος 1932-2021

Σχετικές αναρτήσεις

Μπάμπης Ανθόπουλος 1932-2021

- Advertisement -

Ο Μπάμπης Ανθόπουλος γεννήθηκε στις 17 Αυγούστου του 1932 στον Πειραιά. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν απ΄ όπου αποφοίτησε το 1957.

Πρωτοεμφανίστηκε το 1957 με το “Θέατρο τέχνης” στο έργο του Αριστοφάνη, “Πλούτος”.
Συμμετείχε σε γνωστές κινηματογραφικές παραγωγές: ” Κάτι να καίει “, “Ο κόσμος τρελάθηκε” κ.ά. Διετέλεσε μέλος του Σ.Ε.Η. και συγκρότησε δικούς του θιάσους.

Πρωταγωνιστώντας ως Φανούρης, ο ψιλικατζής της θρυλικής καθημερινής σειράς της ΥΕΝΕΔ Η γειτονιά μας, έγινε ευρέως γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός.

Παντρεύτηκε δύο φορές. Με την επίσης ηθοποιό Δήμητρα Νομικού και στην συνέχεια με την κυπριακής καταγωγής Δέσποινα Κουρέα με την οποία απέκτησαν μία κόρη και έναν γιο.

Απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών στις 7 Αυγούστου 2021.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας, με ανάρτηση του στο Facebook.
Συγκεκριμένα, στην δημοσίευσή του ανέφερε τα εξής:

«Μέσα στις δύσκολες μέρες που ζούμε και μια θλιβερή αποχώρηση χθες ενός παλιού σπουδαίου μας συνάδελφου. Του αγαπητού στο κοινό Μπάμπη Ανθόπουλου, που χάρισε τόσο γέλιο στους ανθρώπους. Γεννημένος στις 17-8-33 , από τους αριστούχους του Θεάτρου Τέχνης, πρωτοξεκίνησε με αυτό στον ”Πλούτο” του Αριστοφάνη. Εργάτης του θεάτρου, αγαπήθηκε από χαρακτηριστικούς ρόλους σε δεκάδες ταινίες και έγινε πασίγνωστος από την ιστορική και μοναδική ”Γειτονιά μας” της ΥΕΝΕΔ. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στο πρώτο κοιμητήριο και θα ανακοινωθεί η μέρα και η ώρα. Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Μπάμπη».

Μπάμπης Ανθόπουλος: Φιλμογραφία

Ο εραστής της πείνας (1986) [Θωμάς]
Οι γκόμενες του Τσάρλυ (1986) [Απόστολος Παπασυναγρίδας]
Η κόμησσα της Κέρκυρας (1972)
Η Ρένα είναι “οφ-σάιντ” (1972) [δημοσιογράφος]
Αγάπησα μια… πολυθρόνα (1971) [σκηνοθέτης]
Αρχιψεύταρος (1971) [Μάρκος]
Ένας ξένοιαστος παλαβιάρης (1971) [“Σπίθουρας”]
Εφοπλιστής με το ζόρι (1971) [Θανάσης]
Η εφοπλιστίνα (1971)
Ο Μανωλιός ξαναχτυπά (1971)
Ο αγαθιάρης και η ατσίδα (1971)
Πίσω μου σ’ έχω σατανά (1971) [Ζήνων Σπετζοφάης]
Αριστοτέλης ο επιπόλαιος (1970)
Ένα μπουζούκι αλλοιώτικο από τ’ άλλα (1970) [πλασιέ]
Ένας τρελλός γλεντζές (1970) [Άντζουλος]
Η ταξιτζού (1970)
Οι τρεις ψεύτες (1970)
Κρίμα… το μπόι σου (1970) [Αλέξανδρος/Ιάκωβος]
Ο κόσμος τρελλάθηκε… (1967) [Παρασκευάς]
Διπλοπενιές (1966) [πωλητής καταστήματος ρούχων]
Να ζει κανείς ή να μη ζει; (1966) [“Καρφής”]
Οι κυρίες της αυλής (1966) [μέλος συγκροτήματος]
Μια τρελή τρελή οικογένεια (1965) [Ζορζ]
Μοντέρνα Σταχτοπούτα (1965) [θυρωρός]
Κάτι να καίει (1964)
Το έξυπνο πουλί (1961) [Τρύφωνας]

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

- Advertisement -

Σχετικές αναρτήσεις

Νίκος Θηβαίος 1906-1993

Ο Νίκος Θηβαίος ήταν ηθοποιός του Μουσικού Θεάτρου. Γεννήθηκε το 1906 και πέθανε το 1993. Μέλος του Σ.Ε.Η. το 1925.Εμφανίστηκε σε οπερέτες (στον «Έσπερο»...

Καρύδης-Φουκς Αριστείδης

Ο Αριστείδης Καρύδης-Φουκς (ή Αριστείδης Καρύδης Fuchs,) ήταν Ελληνο-γερμανός κινηματογραφιστής και μοντέρ, που, κατά κύριο λόγο, εργάσθηκε στον ελληνικό κινηματογράφο, αλλά ακόμα και σε...

Σπύρος Καλογήρου 1922-2009

Ο Σπύρος Καλογήρου γεννήθηκε στην Κυψέλη στις 03 Νοεμβρίου του 1922 και ήταν ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, που ταυτίστηκε με το ρόλο...

Τελευταίες αναρτήσεις