29.4 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΜπάμπης Ανθόπουλος 1932-2021

Σχετικές αναρτήσεις

Μπάμπης Ανθόπουλος 1932-2021

Ο Μπάμπης Ανθόπουλος γεννήθηκε στις 17 Αυγούστου του 1932 στον Πειραιά. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν απ΄ όπου αποφοίτησε το 1957.

Πρωτοεμφανίστηκε το 1957 με το “Θέατρο τέχνης” στο έργο του Αριστοφάνη, “Πλούτος”.
Συμμετείχε σε γνωστές κινηματογραφικές παραγωγές: ” Κάτι να καίει “, “Ο κόσμος τρελάθηκε” κ.ά. Διετέλεσε μέλος του Σ.Ε.Η. και συγκρότησε δικούς του θιάσους.

Πρωταγωνιστώντας ως Φανούρης, ο ψιλικατζής της θρυλικής καθημερινής σειράς της ΥΕΝΕΔ Η γειτονιά μας, έγινε ευρέως γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός.

Παντρεύτηκε δύο φορές. Με την επίσης ηθοποιό Δήμητρα Νομικού και στην συνέχεια με την κυπριακής καταγωγής Δέσποινα Κουρέα με την οποία απέκτησαν μία κόρη και έναν γιο.

Απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών στις 7 Αυγούστου 2021.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας, με ανάρτηση του στο Facebook.
Συγκεκριμένα, στην δημοσίευσή του ανέφερε τα εξής:

«Μέσα στις δύσκολες μέρες που ζούμε και μια θλιβερή αποχώρηση χθες ενός παλιού σπουδαίου μας συνάδελφου. Του αγαπητού στο κοινό Μπάμπη Ανθόπουλου, που χάρισε τόσο γέλιο στους ανθρώπους. Γεννημένος στις 17-8-33 , από τους αριστούχους του Θεάτρου Τέχνης, πρωτοξεκίνησε με αυτό στον ”Πλούτο” του Αριστοφάνη. Εργάτης του θεάτρου, αγαπήθηκε από χαρακτηριστικούς ρόλους σε δεκάδες ταινίες και έγινε πασίγνωστος από την ιστορική και μοναδική ”Γειτονιά μας” της ΥΕΝΕΔ. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στο πρώτο κοιμητήριο και θα ανακοινωθεί η μέρα και η ώρα. Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Μπάμπη».

Μπάμπης Ανθόπουλος: Φιλμογραφία

Ο εραστής της πείνας (1986) [Θωμάς]
Οι γκόμενες του Τσάρλυ (1986) [Απόστολος Παπασυναγρίδας]
Η κόμησσα της Κέρκυρας (1972)
Η Ρένα είναι “οφ-σάιντ” (1972) [δημοσιογράφος]
Αγάπησα μια… πολυθρόνα (1971) [σκηνοθέτης]
Αρχιψεύταρος (1971) [Μάρκος]
Ένας ξένοιαστος παλαβιάρης (1971) [“Σπίθουρας”]
Εφοπλιστής με το ζόρι (1971) [Θανάσης]
Η εφοπλιστίνα (1971)
Ο Μανωλιός ξαναχτυπά (1971)
Ο αγαθιάρης και η ατσίδα (1971)
Πίσω μου σ’ έχω σατανά (1971) [Ζήνων Σπετζοφάης]
Αριστοτέλης ο επιπόλαιος (1970)
Ένα μπουζούκι αλλοιώτικο από τ’ άλλα (1970) [πλασιέ]
Ένας τρελλός γλεντζές (1970) [Άντζουλος]
Η ταξιτζού (1970)
Οι τρεις ψεύτες (1970)
Κρίμα… το μπόι σου (1970) [Αλέξανδρος/Ιάκωβος]
Ο κόσμος τρελλάθηκε… (1967) [Παρασκευάς]
Διπλοπενιές (1966) [πωλητής καταστήματος ρούχων]
Να ζει κανείς ή να μη ζει; (1966) [“Καρφής”]
Οι κυρίες της αυλής (1966) [μέλος συγκροτήματος]
Μια τρελή τρελή οικογένεια (1965) [Ζορζ]
Μοντέρνα Σταχτοπούτα (1965) [θυρωρός]
Κάτι να καίει (1964)
Το έξυπνο πουλί (1961) [Τρύφωνας]

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Σχετικές αναρτήσεις

Γιώργος Κατσαρός

Ο Γιώργος Κατσαρός γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 7 Μαρτίου του 1934 και είναι Έλληνας συνθέτης, μαέστρος και δεξιοτέχνης του σαξόφωνου με διεθνή καριέρα. Διετέλεσε...

Νίκος Βλαχόπουλος 1895

Ο Νίκος Βλαχόπουλος γεννήθηκε το 1895 και ήταν ηθοποιός του θεάτρου κυρίως.Εμφανίστηκε με τους θιάσους Κυβέλης, Αλίκης (Θεοδωρίδου), και στη συνέχεια συνεργάστηκε με το...

Γιώργος Κωνσταντίνου 1934-

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου, σπουδαίος ηθοποιός του ελληνικού θεάτρου και του κινηματογράφου, είναι πολύπλευρο ταλέντο, αφού εκτός από τα αναμφισβήτητα υποκριτικά του προσόντα, χάρη στα...

Τελευταίες αναρτήσεις