3 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΘεοφανία Παπαθωμά 1972-

Σχετικές αναρτήσεις

Θεοφανία Παπαθωμά 1972-

Η Θεοφανία Παπαθωμά γεννήθηκε στην Γερμανία στις 21 Μαρτίου 1972 και είναι ηθοποιός, δικηγόρος, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Έχει καταγωγή από τις Σέρρες. Σπούδασε Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και υποκριτική στην Αθήνα.

Το ντεμπούτο της στην ηθοποιία και την τηλεόραση το έκανε το 1998 ως πρωταγωνίστρια στην τηλεοπτική σειρά του Μανούσου Μανουσάκη, “Άγγιγμα ψυχής” (ΑΝΤ1), με συμπρωταγωνιστή το Σταύρο Ζαλμά. Το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο το έκανε το 2002 στην ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου, “Κουράστηκα να σκοτώνω τους αγαπητικούς σου”.

Η Θεοφανία Παπαθωμά έχει γράψει και σκηνοθετήσει δύο μικρού μήκους ταινίες, το “ΦΥΓΕ ΕΣΥ-ΕΛΑ ΕΣΥ” που βραβεύτηκε στο φεστιβάλ Δράμας το 2008 και την “ΕΠΕΤΕΙΟ”. Έχει συγγράψει 4 παιδικά βιβλία,” Οι Περιπέτειες του Ηρακλή Μπιμπερό” α) Η Σύλληψη β) Η Κύηση, γ) Η Γέννηση και το παιδικό μιούζικαλ “Ήρθαν τα Χριστούγεννα”.

Έχει μεταφράσει 4 θεατρικά έργα. Έχει σκηνοθετήσει στο θέατρο το έργο του Νιλ Σαιμον, “Ο Τελευταίος Εραστής” . Έχει λάβει δύο βραβεία ως ηθοποιός, Αγαπημένης ηθοποιού για το “Άγγιγμα ψυχής” και Καλύτερης ηθοποιού για το “Ακροβατώντας”.

Το 2006 η Θεοφανία Παπαθωμά παντρεύτηκε με τον ηθοποιό Πασχάλη Τσαρούχα με τον οποίο απέκτησε έναν υιό, αλλά ο γάμος τους κράτησε μέχρι το 2012, ενώ το διαζύγιό τους βγήκε το 2013.

Θεοφανία Παπαθωμά: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
2002Κουράστηκα να Σκοτώνω τους Αγαπητικούς σου 
2005Όμηρος 
2010Επικίνδυνες μαγειρικές 
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1997|1997Ψίθυροι καρδιάς Mega 
1998|1998Άγγιγμα ψυχής ΑΝΤ1
1999|1999Μαύρος ωκεανός ΑΝΤ1
2003|2003Ακροβατώντας Alpha
2003|2003Λευκός οίκος ΑΝΤ1
2004|2004Τηλεμπόρα Mega
2006|200630 μέρες αγωνίαςΑΝΤ1
2007|2007Εντιμότατοι κερατάδες: Ο χαλβάς κερατάς Alpha
2007|2007Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα: Απαγωγή Alpha
2008|2008Αληθινοί έρωτες: Τυχαία συνάντηση Alpha
2010|2010Η πολυκατοικία: Ήταν μια φορά ένας διαγωνισμός τραγουδιού… Mega
2010|2010Η πολυκατοικία: Ήταν μια φορά μια χήρα… Mega
2011|2011Η πολυκατοικία: Ήταν μια φορά ένα είδωλο… Mega
2011|2011Η πολυκατοικία: Ήταν μια φορά η μάχη των φύλων… Mega
2011|2011Η πολυκατοικία: Ήταν μια φορά κάποιοι επιχειρηματίες… Mega
2019|2019Άγριες Μέλισσες ΑΝΤ1
2021|20211821 Οι ΉρωεςΣΚΑΙ

Πληροφορίες άρθρου από το el.wikipedia.org

Προηγούμενο άρθροΠαπαδοπούλου Βίκυ
Επόμενο άρθροΠαπαματθαίου Τάκης

Σχετικές αναρτήσεις

Αβραμίδου Βούλα

Η Βούλα Αβραμίδου γεννήθηκε στην Καβάλα το 1935 και πέθανε στην ίδια πόλη, το 2015. Σπούδασε θέατρο στη σχολή του Καρόλου Κούν. Φιλμογραφία Σ`έχω πάντα...

Γιώργος Σκαλενάκης

Έλληνας σκηνοθέτης του κινηματογράφου, γνωστός για τις ταινίες του «Το νησί της Αφροδίτης», «Ντάμα σπαθί» και «Επιχείρηση Απόλλων».Ο Γιώργος Σκαλενάκης γεννήθηκε στις 17 Μαΐου...

Δημήτρης Ιωαννόπουλος

Ο Δημήτρης Ιωαννόπουλος ήταν Έλληνας θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και σεναριογράφος.Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1904. Μετά τις εγκύκλιες σπουδές συνέχισε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στη νομική. Λίγα...

Τελευταίες αναρτήσεις