Η ηλιογέννητη

Παραγωγής: Αργώ Φιλμ
Πρεμιέρα: 12 Δεκεμβρίου 1971
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Νίκος Μήλας
Συγγραφέας: Παναγιώτης Κωνσταντίνου
Σεναρίο: Παναγιώτης Κωνσταντίνου

Ιστορική
1971

Ηθοποιοί: Αιμιλία Υψηλάντη, Κώστας Καραγιώργης, Γιώργος Καλατζής, Θάνος Μαρτίνος, Ελένη Ζαφειρίου, Κώστας Μπαλαδήμας, Γιώργος Βελέντζας, Θόδωρος Μορίδης, Ρένα Γαλάνη, Χρήστος Νάτσιος, Κώστας Χειμωνίδης, Στάθης Χατζηπαυλής, Δημήτρης Γκέκας, Γιάννης Αλεξανδρίδης, Νότης Πιτσιλός, Δημήτρης Μολυβιάτης

Περίληψη: Βυζάντιο, 14ος αιώνας. Ο νεαρός Στρατής Κάρλας επιστρέφει με τη μητέρα του στην «κάτω χώρα», αποφασισμένος να εκδικηθεί το θάνατο του πατέρα του και να ανακτήσει την οικογενειακή περιουσία την οποία έχει καταχραστεί ο άρχοντας Μαυρόλυκος. Όμως, οι υποτακτικοί του Μαυρόλυκου τον εκδιώκουν από τον κάμπο και εκείνος καταφεύγει στη γειτονική “πάνω χώρα”, ζητώντας βοήθεια απ’ τον άρχοντα Καλλέργη. Η κόρη του Καλλέργη, η Ηλιογέννητη, μεγαλωμένη σε μοναστήρι και ταγμένη να παντρευτεί τον γιο του Μαυρόλυκου, τον Μάρκο, ερωτεύεται τον Στρατή. Ο θάνατος του Μαυρόλυκου διευκολύνει τα πράγματα, ενώ ένας αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του πατέρα του Στρατή, ο Χρόνης Τσάγκας, πείθεται να καταθέσει στη δικαιοσύνη. Ο Στρατής στρέφεται τώρα εναντίον του Μάρκου, αλλά η παρέμβαση της Ηλιογέννητης και η μετριοπάθεια του Καλλέργη, ο οποίος έχει ήδη μοιράσει τη γη του στους ανθρώπους του –όπως άλλωστε σκοπεύει να κάνει και ο Κάρλας– οδηγεί σε ύφεση τη διαμάχη, αλλά και στο γάμο της Ηλιογέννητης με τον Στρατή.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1971-1972 και έκοψε 23.769 εισιτήρια. Ήρθε στην 79η θέση σε 90 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Η ηλιογέννητη
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΗ γυναικοκρατία
Επόμενο άρθροΗ σεξουάλα

Similar Articles

Comments