28.1 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΚατερίνα Γιουλάκη 1938-

Σχετικές αναρτήσεις

Κατερίνα Γιουλάκη 1938-

Η Κατερίνα Γιουλάκη (το πραγματικό της όνομα είναι Αικατερίνη Γιουβαρλάκη) είναι Ελληνίδα ηθοποιός. Έγινε γνωστή κυρίως από κωμικούς ρόλους στον κινηματογράφο και κατόπιν στην τηλεόραση.

Γεννήθηκε στις 27 Μαρτίου του 1938 στην Αθήνα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Την πρώτη της εμφάνιση στο θεατρικό σανίδι την πραγματοποίησε το 1959 με το θίασο του Ντίνου Ηλιόπουλου με το έργο, ” Η κυρία του κυρίου“.

gioulaki

Αξίζει να επισημανθεί η εμφάνισή της στην τηλεόραση στις αρχές της δεκαετίας του 1970 με τη σειρά, “Η κοκορόμυαλη” στα μέσα της δεκαετίας του ‘ 80 με το, “Η Κυρία μας” και την περίοδο 1990 – 1992 στην τηλεοπτική σειρά, “Το Ρετιρέ” του Γιάννη Δαλιανίδη.

Η Κατερίνα Γιουλάκη έχει τιμηθεί με το Βραβείο Εταιρίας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων το 1996 για την προσφορά της στην ελληνική κωμωδία. Υπήρξε σύζυγος του, επίσης ηθοποιού, Κίμωνα Δημόπουλου και θεία του παρουσιαστή, Φώτη Σεργουλόπουλου

Κατερίνα Γιουλάκη: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1961Δουλέψτε για να φάτε 
1962Η υπέροχη οπτασία 
1962Ο χρυσός και ο τενεκές 
1962Οι γαμπροί της Ευτυχίας 
1962Το πιθάρι 
19637 μέρες ψέματα
1963Αυτό το κάτι άλλο 
1963Ο φίλος μου ο Λευτεράκης 
1963Πολυτεχνίτης κι’ Ερημοσπίτης 
1963Το τυχερό πανταλόνι 
1964Άλλος… για το εκατομμύριο! 
1964Ο θαλασσόλυκος! 
1964Οι Κληρονόμοι 
1966Ότι λάμπει είναι χρυσός 
1966Αχ!.. Καί Νάμουν Άντρας 
1966Ο παπατρέχας 
1966Οι κυρίες της αυλής 
1967Ο σατράπης 
1967Ο σπαγγοραμμένος 
1968Για μια τρύπια δραχμή 
1968Μια Ιταλίδα απ’ τη Κυψέλη 
1969Το στραβόξυλο 
1969Φοβάται ο Γιάννης το θεριό…. 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1970Αριστοτέλης ο επιπόλαιος 
1970Ο Θανάσης, η Ιουλιέττα και τα λουκάνικα 
1970Οι 4 άσσοι
1971Αγάπησα μια… πολυθρόνα 
1971Για μια χούφτα τουρίστριες 
1971Ο Επαναστάτης “Ποπολάρος” 
1971Ο κατεργάρης 
1972Το κοροϊδάκι της πριγκηπέσσας 
1973Ο άνθρωπος που έτρεχε πολύ 
1979Γυναίκες στα όπλα 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1980Ξεβράκωτος Ρωμιός 
1981Άγριες κότες 
1982Κομάντος και μανούλια 
1982Πάτερ Γκομένιος 
1982Ρεπό 
1983Το παίζω και πολύ άντρας 
1984Θηλυκό θηριοτροφείο 
1984Λαλάκης ο εισαγόμενος 
1985Τρέλλα είναι θα περάσει 
1986Για όλα φταίνε οι γκόμενες 
1986Η Λυσιστράτη από το Θησείο 
1986Η Μαντόνα από τα Πετράλωνα 
1986Η αναρχικιά 
1986Η κυρία πρόεδρος 
1986Η μαμά μας ζητάει γαμπρό 
1986Ματάκιας και βρωμόστομος 
1986Ο αχτύπητος 
1986Ο επιμένων ερωτικά… 
1986Πάρε τη νύφη και τρέχα 
1986Στον πυρετό της δόξας και της λόξας 
1986Το πουλί μου πεθαίνει τραγουδώντας 
1987Η τρέλλα πάει στα… σχολεία 
1987Η δικηγορίνα 
1987Η θεία μου η ξεπόρτισσα 
1987Τα λιονταράκια της νύχτας 
1988Καψούρης πονηρός και ζηλιαρόγατος 
1988Μια κυρία στον υπόκοσμο 
2009Ο διαχειριστής 
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1970|1970Το Σπίτι με το Φοίνικα ΥΕΝΕΔ 
1971|1971Η Κοκκορόμυαλη ΥΕΝΕΔ
1973|1973Κάτι άλλο… ΥΕΝΕΔ
1973|1973Τα παιδιά του Ζεβεδαίου ΕΙΡΤ
1979|1979Το Ημερολόγιο Ενός Θυρωρού ΥΕΝΕΔ
1984|1984Βραδυά επιθεώρησης ΕΡΤ
1985|1985Τα λιονταράκια του κυρ Ηλία ΕΡΤ
1987|1987Η Κυρία μας.. ΕΡΤ
1990|1990Το Ρετιρέ Mega
1992|1992Συγκάτοικοι στην τρέλλα ΑΝΤ1
1993|1993Η Καλή … Πεθερά ΑΝΤ1
1996|1996Αξέχαστες κωμωδίες: Η κυρία περί της οποίας πρόκειται ΕΤ1
1998|1998Κωνσταντίνου και Ελένης ΑΝΤ1
2006|20067 θανάσιμες πεθερές: Η μηχανοράφτρα πεθεράMega

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΜιχάλης Γιαννάτος 1941-2013
Επόμενο άρθροΓκαμάλ Νάντια

Σχετικές αναρτήσεις

Λίλη Παπαγιάννη 1927-2015

Η Λίλη Παπαγιάννη ήταν ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 10 Φεβρουαρίου του 1927 (Ημερολόγιο ΤΑΣΕΗ) και σπούδασε...

Γεωργίου Ντέπυ

Η Ντέπυ Γεωργίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1938 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Μακεδονικού Ωδείου.Ίδρυσε για λογαριασμό του δήμου Καλλιθέας Παιδικό Θέατρο Νέων, που...

Γιώργος Τζώρτζης 1938-2019

Ο Γιώργος Τζώρτζης γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου 1938 στην Αθήνα και σπούδασε στη θεατρική σχολή του Χρήστου Βαχλιώτη. Στο θέατρο ξεκίνησε το 1961 με το...

Τελευταίες αναρτήσεις