Ο Τάσος Κωστής και οι άγνωστες ιστορίες από το Ρετιρέ

Το Ρετιρέ,
Advertisement

Ο ηθοποιός Τάσος Κωστής θυμήθηκε τη σειρά “Ρετιρέ” και διηγήθηκε άγνωστες ιστορίες από τα γυρίσματα.

Advertisement

“Από το πρώτο επεισόδιο της σειράς έγινε η πρώτη επαφή με το ιερό τέρας του κινηματογράφου του Γιάννη Δαλιανίδη” σημείωσε ο ηθοποιός, που τόνισε πως “πόσο μπροστά ήταν ο Δαλιανίδης που διάλεξε εμένα για να κάνω τον καφετζή”.

Για το ρόλο του “Φοίβου”, ο Τάσος Κωστής σημείωσε πως δεν έμαθε πως προέκυψε ο ρόλος στο μυαλό του Γιάννη Δαλιανίδη. “Το μόνο που ξέρω είναι ότι Φοίβος ήταν ο σκύλος του” πρόσθεσε.

“Στο ρόλο του Φοίβουδεν με ενοχλούσε τίποτα” υπογράμμισε ο δημοφιλής ηθοποιός, προσθέτοντας: “Έβρισκα πράγματα που με ιντριγκάρανε για να κάνω”. “Είχα πάει στο Ηρώδειο να δω χορό και κάποια στιγμή έκανα μια πιρουέτα και το κράτησε” συμπλήρωσε για το σκηνοθετικό ρόλο του Γιάννη Δαλιανίδη.

Παράλληλα, συμπλήρωσε πως δεν είχε βάλει κανέναν όρο για να κάνει το ρόλο. “Του πρότεινα να έχω τα μαλλιά μου κομμένα καπελάκι σα τα ανθρωπάκια του Γαΐτη” πρόσθεσε.

“Ο Δαλιανίδης ήταν αυστηρός, αλλά και γλυκός και πατέρας μαζί. Ήθελε να είσαι διαβασμένος και στην ώρα σου” ανέφερε για τον Γιάννη Δαλιανίδη, συμπληρώνοντας πως ο αείμνηστος σκηνοθέτης “ήθελε τον περισσότερο ωφέλιμο χρόνο να ασχοληθεί με τις πρόβες των ηθοποιών και να φτιάξει τη σκηνή.

“Θυμάμαι έκανα μια συγκινητική σκηνή με την Έλντα. Αρχίσαμε την πρόβα και δεν μας έλεγε “stop”. Στο τέλος, μας είπε: “Α, στο καλό παλιόπαιδα, με κάνατε και έκλαψα”” πρόσθεσε για τον Γιάννη Δαλιανίδη πίσω από τις κάμερες, ενώ αναφέρθηκε και στις σχέσεις του με την Έλντα Πανοπούλου. “Οι σχέσεις μου με την Έλντα Πανοπούλου ήταν λίγο περίεργες γιατί υπήρχαν και μετά το γύρισμα” σημείωσε και αποκάλυψε πως “που μας έχανε, που μας έβρισκε, ήμασταν πίσω από το σκηνικό και τρώγαμε”.

“Αν ψάξετε την πολυκατοικία του Ρετιρέ θα την βρείτε. Είναι ανάμεσα σε δύο μεγάλα ξενοδοχεία στην Αθήνα” ανέφερε για το χώρο των γυρισμάτων, υπογραμμίζοντας ότι το κλίμα στα γυρίσματα ήταν υπέροχο. “Όταν έχεις αρχηγό τον Δαλιανίδη που σε καλύπτει στα πάντα, περνάς πολύ ωραία. Πας εκεί και παλεύεις να κάνεις το καλύτερο σου” κατέληξε.

Προηγούμενο άρθροΚώστας Φλωράτος
Επόμενο άρθροΣαν Σήμερα η ελληνική τηλεόραση αποκτά χρώμα