Όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη έβγαλε τον πρώτο χρυσό δίσκο της ελληνικής μουσικής

Αλίκη Βουγιουκλάκη
Advertisement

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη, και ας μην ήταν τραγουδίστρια, είναι η πρώτη στην οποία απονεμήθηκε χρυσός δίσκος.

Advertisement

Τα μεγάλα σουξέ τα έκανε τελικά ο παλιός κινηματογράφος και όσοι ταυτίστηκαν με αυτόν. Δεν είναι τυχαίο πως η Αλίκη Βουγιουκλάκη έσπασε τα κοντέρ της δισκογραφίας με δύο τραγούδια από την άσημη δισκογραφική εταιρία, “ΙΛΙΣΟΣ”, που λανσαρίστηκαν πρώτη φορά στο σινεμά.

Το “Ρικοκό” του Τάκη Μωράκη και το “Έχω ένα μυστικό” του Μάνου Χατζιδάκι έδεσαν μαζί σε ένα σαρανταπεντάρι που στην κυριολεξία «χρυσώθηκε» από το κοινό και έφτασε στο δυσθεώρητο ύψος των 300.000 δίσκων.

vougiouklaki aliki
Η Αλίκη Βουγιουκλάκη στη ταινία, “Το ξύλο βγήκε απ’ τον παράδεισο”

Η σύμπραξη κινηματογράφου και μουσικής έκαναν το θαύμα τους, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα πως το ελαφρό τραγούδι παρά την παντοδυναμία της λαϊκής μουσικής, συνέχιζε να έχει την προτίμηση των μουσικόφιλων.

Το σαρανταπεντάρι της Αλίκης έγινε ο πρώτος χρυσός δίσκος για την ελληνική δισκογραφία, τον οποίο απένειμε στην πρωταγωνίστρια ο διευθυντής της εταιρίας σε ειδική εκδήλωση στο Βέλγιο.

Το διπλό χτύπημα της Αλίκης Βουγιουκλάκη με την μεγάλη εμπορική επιτυχία της ταινίας “Το ξύλο βγήκε απ’ τον παράδεισο” και το χρυσό σαρανταπεντάρι εδραίωσε ακόμα περισσότερο τη φήμη της και επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά τον τιμητικό τίτλο της «εθνικής σταρ».

Σημειωτέο ότι στην ταινία “Το Ξύλο βγήκε απ’ τον παράδεισο” Βουγιουκλάκη και Χατζιδάκις συνεργάστηκαν για πρώτη φορά με την παρέμβαση βεβαίως του Αλέκου Σακελλάριου στον οποίο ανήκουν οι στίχοι.

Προηγούμενο άρθροΌταν ο Τόλης Βοσκόπουλος παντρεύτηκε τη Μαρινέλλα φορώντας τζιν
Επόμενο άρθροΜαρινέλλα – Βοσκόπουλος: 300 χιλιάδες δραχμές ή θα δολοφονηθείτε