Μαρινέλλα – Βοσκόπουλος: 300 χιλιάδες δραχμές ή θα δολοφονηθείτε

Μαρινέλλα
Advertisement

Όταν ο Τόλης Βοσκόπουλος συναντήθηκε με “αντιστασιακό” στο φανάρι της οδού Σπύρου Μερκούρη στο Παγκράτι, έδωσε μέρος των χρημάτων και πήρε απόδειξη για να ζήσουν, ο ίδιος και η σύζυγός του Μαρινέλλα.

Advertisement

Είναι από αυτές τις ιστορίες που δεν πιστεύεις ότι μπορεί να συμβούν σε εσένα. Προφανώς αυτό σκέφτηκε και ο Τόλης Βοσκόπουλος όταν άκουσε άγνωστο να τον ενημερώνει ότι αν δεν πληρώσει θα δολοφονηθούν ο ίδιος και η σύζυγός του Μαρινέλλα.

Πίσω στο μακρινό 1973, ο Τόλης Βοσκόπουλος ενημερώθηκε ένα πρωινό του Νοέμβρη από τη μητέρα του ότι άγνωστος τον αναζητούσε και είχε ενημερώσει την ίδια για τον λόγο. Ανήκε σε αντιστασιακή οργάνωση, σύμφωνα με όσα ο ίδιος είχε πει σε τηλεφώνημα. Ο Βοσκόπουλος έπρεπε να ενισχύσει την οργάνωση με 300 χιλιάδες δραχμές, διαφορετικά το ζευγάρι δεν θα επιζούσε.

marinella tolis 12

Μια ημέρα αργότερα, ο Βοσκόπουλος περίμενε το τηλεφώνημα του άγνωστου και κάποια στιγμή τον άκουσε να λέει: «Ενεργώ δια λογαριασμό του αρχηγού της αντιστασιακής οργανώσεως, την οποία πρέπει να ενισχύσεις εσύ και η γυναίκα σου, με 300 χιλιάδες δραχμές. Εξάλλου την οργάνωσή μας έχουν ενισχύσει οικονομικώς και άλλοι καλλιτέχνες, βιομήχανοι και εφοπλισταί».

Το ραντεβού κλείστηκε στις 26 Νοεμβρίου, στις 19:00 το απόγευμα, στο φανάρι της οδού Σπύρου Μερκούρη στο Παγκράτι αφού ο Βοσκόπουλος ενημέρωσε την αστυνομία. Είχε μαζί του 50 χιλιάδες δραχμές σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα ενώ η αστυνομία παρακολουθούσε το σημείο συνάντησης.

Ο Βασκόπουλος έφτασε με το αυτοκίνητό του και σε αυτό επιβιβάστηκε ο “αντιστασιακός”, ο οποίος είπε: «Αν δε δώσετε τα χρήματα η ζωή σας διατρέχει κίνδυνο. Έχουμε ανάγκη από χρήματα για να δράσουμε. Ξέρουμε ότι έχεις πολλά λεφτά. Έχεις χρεωθεί με 150 χιλιάδες εσύ και με άλλα τόσα η γυναίκα σου. Αν δεν τα δώσετε, θα δολοφονηθείτε με υδροκυάνιο».

Τότε ο Βοσκόπουλος του είπε ότι δεν έχει τόσα χρήματα και ότι μπορεί να δώσει 50 χιλιάδες δραχμές. Ο “αντιστασιακός” συμβιβάστηκε εύκολα και με αυτό το ποσό. Μάλιστα, όταν ο Βοσκόπουλος του ζήτησε να υπογράψει απόδειξη το δέχθηκε και αυτό. Υπέγραψε ως Νικόλας Παλιούρης και βρήκε από το αυτοκίνητο όπου τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί.

Το πραγματικό όνομα του “αντιστασιακού” ήταν Βασίλης Κούδας, φυσικά ουδεμία σχέση είχε με την αντίσταση αλλά με τη βλακεία. Γι’ αυτήν είχε αθωωθεί στο παρελθόν σε άλλες δικαστικές υποθέσεις ενώ στη διάρκεια της δίκης μιμούνταν τις κινήσεις σκύλου εκνευρίζοντας τον πρόεδρο του δικαστηρίου.

-Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι αντιμετώπιζα έναν ηλίθιο, είπε στη δίκη ο Τόλης Βοσκόπουλος ενώ ο Κούδας είπε ότι ήθελε απλά να γίνει διάσημος. Τελικά, γλίτωσε με ελαφριά ποινή, λόγω βλακείας.

Προηγούμενο άρθροΌταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη έβγαλε τον πρώτο χρυσό δίσκο της ελληνικής μουσικής
Επόμενο άρθροΟι τελευταίες φωτογραφίες της Ρένας Βλαχοπούλου, πριν φύγει από τη ζωή