Κατηγορούμενος ο έρως

Παραγωγής: Κόσμος Στούντιο
Πρεμιέρα: Πρεμιέρα: 01 Ιανουαρίου 1962
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Αριστείδης Καρύδης-Φουκς
Συγγραφέας: Δημήτρης Ευαγγελίδης
Σεναρίο: Δημήτρης Ευαγγελίδης

Κωμωδία
1962

Ηθοποιοί: Άννα Μπράτσου (Έλλη Καρμπάντη) , Λάμπρος Κωνσταντάρας (Αχιλλέας Καρμπάντης) , Γιώργος Πάντζας (Κώστας Χατζηπαύλος, "Κώστας Μαρής") , Βαγγέλης Πρωτόπαππας , Άννα Μαντζουράνη (Ελένη Μαριόλη) , Γιάννης Αργύρης (Γεράσιμος Λαχανάτος) , Νανά Παπαδοπούλου , Ντόρα Βολανάκη , Παμφίλη Σαντοριναίου , Ερρίκος Κονταρίνης , Κώστας Ναός (Τάσος) , Περικλής Χριστοφορίδης , Πάρις Πάππης , Γιάννης Παπαϊωάννου , Α. Λέκας , Καίτη Γκίνη , Σάββας Καλαντζής , Νίκος Λεπενιώτης , Γιώργος Οικονόμου , Σοφία Φέρρη , Ελ. Δουβάρα , Γ. Αντωνάκος , Γιώργος Νέζος , Γιώργος Γαβριηλίδης

Πλοκή: Ένας νεαρός εργοστασιάρχης, ο Κώστας Χατζηπαύλου, θέλοντας να κατακτήσει την Έλλη, κόρη του βιομήχανου Αχιλλέα Καρμπάντη, η οποία τον είχε χαστουκίσει στη διάρκεια κάποιου ποδοσφαιρικού αγώνα, προσλαμβάνεται σαν εργάτης στο εργοστάσιο του πατέρα της. Η Έλλη αρχίζει να ανταποκρίνεται στην πολιορκία του, χωρίς να φαντάζεται όμως πως στην πραγματικότητα δεν είναι ένας φτωχός φοιτητάκος που εργάζεται για να τελειώσει τις σπουδές του. Εκείνος, με την κάλυψη του πατέρα της, τον οποίο έχει ενημερώσει σχετικά, συνεχίζει να παριστάνει το φτωχαδάκι, αδιαφορώντας παντελώς για το φλερτ μιας εργάτριας, αλλά και για τις αγριάδες του επιστάτη. Όταν η Έλλη μαθαίνει ποιος πράγματι είναι, φουρκίζεται, φεύγει απ’ το σπίτι της και του κάνει μήνυση για πλαστοπροσωπία, πλαστογραφία και απάτη. Η υπόθεση φτάνει στο δικαστήριο όπου εκτυλίσσονται σπαρταριστές σκηνές και φυσικά ο κατηγορούμενος αθωώνεται… λόγω βλακείας. Μόλις ξεθυμαίνει η οργή της, η ατίθαση κόρη βλέπει με άλλο μάτι τον Κώστα, πέφτει στην αγκαλιά του και δέχεται να γίνει γυναίκα του.
Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1961-1962 και έκοψε 20.412 εισιτήρια. Ήρθε στην 33η θέση σε 68 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Κατηγορούμενος ο έρως
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΓαμπρός για κλάματα
Επόμενο άρθροΝα ζη κανείς ή να μη ζη

Similar Articles

Comments