Επτά αποκαλύψεις για την ταινία Γοργόνες και μάγκες

Γοργόνες και μάγκες
Advertisement

Η ταινία, “Γοργόνες και μάγκες” είναι κωμωδία του 1968, η οποία παράχθηκε από την εταιρεία Φίνος Φιλμ. Σκηνοθέτης και σεναριογράφος ήταν ο Γιάννης Δαλιανίδης, ενώ η μουσική της ταινίας συντέθηκε από τον Μίμη Πλέσσα. Συνολικά, η ταινία έκοψε 414.724 εισιτήρια.

Advertisement

Γοργόνες και μάγκες: Οι άγνωστες πτυχές

Επτά αποκαλύψεις για την ταινία Γοργόνες και μάγκες
Η Μαίρη Χρονοπούλου και ο Λάκης Κομνηνός στη ταινία, “Γοργόνες και μάγκες”.

Ο δημοσιογράφος και αρθρογράφος του ellinikoskinimatografos.gr Χρήστος Κωνσταντίνου, έψαξε και βρήκε άγνωστες πτυχές της ταινίας, “Γοργόνες και μάγκες” και μας τις αποκαλύπτει…

1ον. Ο αρχικός τίτλος του έργου ήταν, “Πωλείται Ελλάς”.

2ον. Στην ταινία δεν ακούγεται ποτέ ότι το νησί στο οποίο οι πρωταγωνιστές θέλουν να αγοράσουν οικόπεδα είναι η Ύδρα.

3ον. Μόνο οι εξωτερικές σκηνές της ταινίας, “Γοργόνες και μάγκες” γυρίστηκαν στην Ύδρα.
Όλες οι υπόλοιπες γυρίστηκαν στο στούντιο όπου ο Μάρκος Ζέρβας είχε κατασκευάσει ένα υπέροχο σκηνικό που θύμιζε νησί.

4ον. Αν και η Μάρθα Καραγιάννη είχε μεγάλο ρόλο εν τούτοις στους τίτλους αναγράφεται τελευταία με αποτέλεσμα να τσακωθεί με τον σκηνοθέτη, Γιάννη Δαλιανίδη και την επόμενη χρονιά να γυρίσει ταινία με τον Ντίνο Δημόπουλο.

Διαβάστε επίσης : Επτά αποκαλύψεις για την ταινία Ραντεβού στον αέρα

5ον. Παρόλο που στην ταινία παίζει ο Βαγγέλης Σειληνός τις χορογραφίες επιμελήθηκε ο Γιάννης Φλερύ. Μάλιστα η πρώτη που γυρίστηκε ήταν αυτή της Νόρας Βαλσάμη με τον Βαγγέλη Σειληνό.

6ον. Όλες οι σκηνές του Διονύση Παπαγιαννόπουλου γυρίστηκαν μέσα σε ένα 24ωρο καθώς εκείνη την περίοδο ο αγαπημένος ηθοποιός γύριζε μια άλλη ταινία και ο χρόνος του ήταν περιορισμένος.
Εν τω μεταξύ παρότι είχε πολύ μικρό ρόλο στους τίτλους αναγράφεται τρίτος.

7ον. Αυτή η μουσική ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη βρέθηκε στην 9η θέση των εισιτηρίων εκείνης της χρονιάς. Ενώ γενικά είναι η τελευταία σε εισιτήρια απ΄ όλες τις μουσικές ταινίες του σκηνοθέτη την δεκαετία του 1960.

Προηγούμενο άρθροΕυαγγελία Σαμιωτάκη 1935-2017
Επόμενο άρθροΝάνα Μούσχουρη
Χρήστος Κωνσταντίνου
Για μένα ο κινηματογράφος είναι ένα ταξίδι σε κάποιον μαγικό κόσμο μιας άλλης εποχής. Νιώθω ευγνώμων γιατί έχω την τύχη να γνωρίσω και να με τιμούν με την φιλία τους αρκετοί καλλιτέχνες της χρυσής εκείνης περιόδου όπου τα αστέρια ήταν αληθινά κι όχι κάλπικα.