28.7 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Άγνωστες πτυχές της ταινίας, Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται

Η ταινία, "Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται" προβλήθηκε τη...

Ήξερες ότι η Άννα Παναγιωτοπούλου…

Η Άννα Παναγιωτοπούλου ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και...

Ποια ηθοποιός κάνει τις υψηλότερες τηλεθεάσεις με τις ταινίες της

Ο Χρήστος Κωνσταντίνου αποκαλύπτει ποια ηθοποιός της...
ΑρχικήHθοποιοίΓιάννης Ιωαννίδης 1892-1967

Σχετικές αναρτήσεις

Γιάννης Ιωαννίδης 1892-1967

- Advertisement -

Ο Γιάννης Ιωαννίδης γεννήθηκε το 1892. Εμφανίστηκε γύρω στο 1912 και διακρίθηκε σε «πρόζα» και μουσικό θέατρο.
Μέλος του Σ.Ε.Η. από το 1917. Στενός φίλος του Σπ. Πατρίκιου συνεργάστηκε συχνά με τους μουσικούς θιάσους του.

Μεταξύ άλλων, εμφανίστηκε στην οπερέτα «Να τα πάρεις τα κορίτσια» με την «Καλλιτεχνική Ένωση» των Μ. Φιλιππίδη, Β. Αυλωνίτη, Ο. Μακρή (Θέατρο «Λυρικόν»). Έγραψε το σενάριο σε δεκάδες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.
Ο Γιάννης Ιωαννίδης έφυγε από τη ζωή το 1967.

Γιάννης Ιωαννίδης: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1938Αρραβών μετ’ εμποδίων 
1947Μαρίνα 
1948Εκατό χιλιάδες λίρες 
1948Χαμένοι άγγελοι 
1950Έλα στο θείο… 
1952Η Αγνή του λιμανιού 
1953Το σωφεράκι 
1954Νύχτες της Αθήνας 
1954Οι παπατζήδες 
1955Ιστορία μιας κάλπικης λίρας 
1956Τρακαδόροι της Αθήνας 
1957Ο Φανούρης και το σόι του 
1957Το αμαξάκι 
1957Τρεις ντεντέκτιβς 
1958Μια ζωή την έχουμε 
1958Ο κόμης Χατζηχρήστος 
1959Λαός και Κολωνάκι 
1962Ο Σταμάτης και ο Γρηγόρης 
1964Το Δόλωμα 
1965Η γυνή να φοβήται τον άνδρα 
1966Κοινωνία ώρα μηδέν 

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

- Advertisement -

Σχετικές αναρτήσεις

Θεόδωρος Γκλαβέρης 1944-

Ο Θεόδωρος Γκλαβέρης γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 1944 στην Σίνδο Θεσσαλονίκης.Γιος του Γεώργιου Γκλαβέρη και της Αναστασίας Καραφώτα - Γκλαβέρη.Απόφοιτος της Κρατικής Δραματικής Σχολής...

Αναστασιάδης Αλέκος

Φιλμογραφία Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται (1953) Το κλειδί της ευτυχίας(1953) Ο Φαταούλας (1952) Ο πύργος των ιπποτών (1952) Μια νύχτα στον Παράδεισο (1951) Τα τέσσερα σκαλοπάτια (1951) Ο μεθύστακας...

Κώστας Παληός 1926-1996

Ο Κώστας Παληός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1926 και πέθανε στις 26 Δεκεμβρίου του 1996. Σημαντική φυσιογνωμία των προηγούμενων δεκαετιών, υπηρετώντας τα “θέλω” εκείνης...

Τελευταίες αναρτήσεις