12 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΙωαννίδης Γιάννης

Σχετικές αναρτήσεις

Ιωαννίδης Γιάννης

Ο Γιάννης Ιωαννίδης γεννήθηκε το 1892.
Εμφανίστηκε γύρω στο 1912 και διακρίθηκε σε «πρόζα» και μουσικό θέατρο.
Μέλος του Σ.Ε.Η. από το 1917. Στενός φίλος του Σπ. Πατρίκιου συνεργάστηκε συχνά με τους μουσικούς θιάσους του.
Μεταξύ άλλων, εμφανίστηκε στην οπερέτα «Να τα πάρεις τα κορίτσια» με την «Καλλιτεχνική Ένωση» των Μ. Φιλιππίδη, Β. Αυλωνίτη, Ο. Μακρή (Θέατρο «Λυρικόν»).
Έγραψε το σενάριο σε δεκάδες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.
Πέθανε το 1967.
Φιλμογραφία
Κοινωνία, ώρα μηδέν (1966)
Η γυνή να φοβήται τον άνδρα (1965)
Το δόλωμα (1964) [τραγουδιστής]
Ο Σταμάτης και ο Γρηγόρης (1962)
Λαός και Κολωνάκι (1959) [Γιώργος Ραγάκος]
Μια ζωή την έχουμε! (1958) [τμηματάρχης τράπεζας]
Ο Κόμης… Χατζηχρήστος (1958)
3 τρελοί ντετέκτιβς (1957)
Ο Φανούρης και το σόι του (1957) [Μπιλ]
Το αμαξάκι (1957) [Γιάννης]
Οι τρακαδόροι της Αθήνας (1956)
Ιστορία μιας κάλπικης λίρας (1955)
Οι παπατζήδες (1954)
Νύχτες της Αθήνας (1954)[Παύλος (Παυλάκης) Μπαρούτης]
Το σωφεράκι (1953) [Νέστωρ]
Η αγνή του λιμανιού (1952)
Έλα στο θείο… (1950) [Χαρίλαος Ντούκουρας]
Εκατό χιλιάδες λίρες (1948)
Χαμένοι άγγελοι 91948)
Μαρίνα (1947)[καπετάν Μηνάς]
Αρραβών μετ`εμποδίων (1938)

Ευχαριστούμε θερμά το  greekactor.blogspot.gr  για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΙωάννα Γαλάνη
Επόμενο άρθροΕλένη Ιωάννου-Κοτζαμπάση 1959

Σχετικές αναρτήσεις

Κική Διόγου (Αγγελική)

Η Κική Διόγου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.Από το 1970 άρχισε να εργάζεται και ως τραγουδίστρια, αρχικά σε...

Μοσχονά Μπέτυ

Η Μπέτυ Μοσχονά  γεννήθηκε στην Πάτρα στις 7 Μαρτίου του 1927 και ήταν ηθοποιός και σύζυγος του ηθοποιού Τάκη Μηλιάδη.Πρωτοεμφανίστηκε το 1952 με τον θίασο Μίμη Κοκκίνη και καθιερώθηκε σε...

37ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1996

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Το 37ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης διοργανώθηκε στις 8-17 Νοεμβρίου 1996. Διεθνές Φεστιβάλ Βραβευμένες ταινίες Cosas que nunca te dije / Όσα δεν σου είπα ποτέ (Ισπανία): 2 βραβεία (Αργυρός...

Τελευταίες αναρτήσεις