Ιωαννίδης Γιάννης

on

Ο Γιάννης Ιωαννίδης γεννήθηκε το 1892.
Εμφανίστηκε γύρω στο 1912 και διακρίθηκε σε «πρόζα» και μουσικό θέατρο.
Μέλος του Σ.Ε.Η. από το 1917. Στενός φίλος του Σπ. Πατρίκιου συνεργάστηκε συχνά με τους μουσικούς θιάσους του.
Μεταξύ άλλων, εμφανίστηκε στην οπερέτα «Να τα πάρεις τα κορίτσια» με την «Καλλιτεχνική Ένωση» των Μ. Φιλιππίδη, Β. Αυλωνίτη, Ο. Μακρή (Θέατρο «Λυρικόν»).
Έγραψε το σενάριο σε δεκάδες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.
Πέθανε το 1967.
Φιλμογραφία
Κοινωνία, ώρα μηδέν (1966)
Η γυνή να φοβήται τον άνδρα (1965)
Το δόλωμα (1964) [τραγουδιστής]
Ο Σταμάτης και ο Γρηγόρης (1962)
Λαός και Κολωνάκι (1959) [Γιώργος Ραγάκος]
Μια ζωή την έχουμε! (1958) [τμηματάρχης τράπεζας]
Ο Κόμης… Χατζηχρήστος (1958)
3 τρελοί ντετέκτιβς (1957)
Ο Φανούρης και το σόι του (1957) [Μπιλ]
Το αμαξάκι (1957) [Γιάννης]
Οι τρακαδόροι της Αθήνας (1956)
Ιστορία μιας κάλπικης λίρας (1955)
Οι παπατζήδες (1954)
Νύχτες της Αθήνας (1954)[Παύλος (Παυλάκης) Μπαρούτης]
Το σωφεράκι (1953) [Νέστωρ]
Η αγνή του λιμανιού (1952)
Έλα στο θείο… (1950) [Χαρίλαος Ντούκουρας]
Εκατό χιλιάδες λίρες (1948)
Χαμένοι άγγελοι 91948)
Μαρίνα (1947)[καπετάν Μηνάς]
Αρραβών μετ`εμποδίων (1938)

Ευχαριστούμε θερμά το  greekactor.blogspot.gr  για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΙωάννα Γαλάνη
Επόμενο άρθροΙωάννου-Κοτζαμπάση Ελένη
Ελληνικός Κινηματογράφος Ιωαννίδης Γιάννης
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
58,256ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,956ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Πέππας  Σοφοκλής Ιωαννίδης Γιάννης

Πέππας Σοφοκλής

Ηθοποιός με κύρος και ιδιαιτέρως χαρακτηριστική φωνή. Αν και είχε συμμετάσχει σε κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, υπήρξε, κατεξοχήν, θεατρικός ηθοποιός, με σημαντική παρουσία...
Κάππης Γιώργος Ιωαννίδης Γιάννης

Κάππης Γιώργος

Αφεντάκη Νίνα Ιωαννίδης Γιάννης

Αφεντάκη Νίνα

Ναυπλιώτου Μαρία Ιωαννίδης Γιάννης

Ναυπλιώτου Μαρία