24.5 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΑλέκος Γιαννάκης 1958-2016

Σχετικές αναρτήσεις

Αλέκος Γιαννάκης 1958-2016

Ο Αλέκος Γιαννάκης συμμετείχε σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες αλλά και βιντεοταινίες από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 ως το 1990 περίπου.

Οι πρώτες του εμφανίσεις έγιναν το 1983 στις ταινίες «Σερίφης ο Μηχανοφάγος», του Όμηρου Ευστρατιάδη, δίπλα στον αξέχαστο Γιάννη Γκιωνάκη και τον Κώστα Βουτσά και «Ρόδα, Τσάντα και Κοπάνα Νο 2», επίσης του Όμηρου Ευστρατιάδη. Εκτός από πολλούς νέους ηθοποιούς, στην ταινία αυτή πρωταγωνιστούσαν οι μεγάλοι μας κωμικοί: Νίκος Ρίζος, Μίμης Φωτόπουλος και Γιάννης Γκιωνάκης.

Το 1984, ο Αλέκος Γιαννάκης συμμετείχε στις ταινίες του Όμηρου Ευστρατιάδη «Ρόδα, Τσάντα και Κοπάνα Νο 3» και «Εθνική Παπάδων» (γνωστή και με τον τίτλο «Ο Αθλητισμός Είναι για Όλους») και την κωμωδία του Βασίλη Μπουντούρη «Εδώ Είναι Βαλκάνια», στην οποία πρωταγωνιστής ήταν ο αξέχαστος Σταύρος Παράβας.

Η σταδιοδρομία του στον κινηματογράφο συνεχίστηκε το 1985 με την κωμωδία του Γιάννη Χαρτοματζίδη «Ο Ροζ Γάτος», ταινία που γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία και στην οποία πρωταγωνιστούσαν ο αξέχαστος Σωτήρης Μουστάκας, ο Πάνος Μιχαλόπουλος, η Έφη Πίκουλα και σε πρώτη εμφάνιση, η Βάνα Μπάρμπα και την ταινία του Όμηρου Ευστρατιάδη «Οι Πόντιοι» (Κώστας Βουτσάς, Κώστας Τσάκωνας, Παύλος Κοντογιαννίδης κ.ά.).

Το 1986, ο Αλέκος Γιαννάκης συμμετείχε στις ταινίες του Όμηρου Ευστρατιάδη «Τα Τούβλα», με τους αξέχαστους Ντίνο Ηλιόπουλο και Σωτήρη Μουστάκα και τον μοναδικό Κώστα Βουτσά, «Αγάπησα Έναν Πόντιο», με τον μεγάλο Κώστα Βουτσά σε πρωταγωνιστικό ρόλο, «Ο Δυναστείας», με βασικό πρωταγωνιστή τον Σωτήρη Μουστάκα και «Ο Καβαλάρης των F.M. Stereo», όπου πρωταγωνιστούσαν οι Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, ο αξέχαστος Σπύρος Καλογήρου κ.ά., «Επάγγελμα: Γυναίκα», γνωστή και με τον τίτλο «Μια Ζωή Πατίνι», όπου πρωταγωνιστούσαν ο αξέχαστος Κώστας Τσάκωνας και η Πηνελόπη Πιτσούλη.

Το 1987, ο Αλέκος Γιαννάκης συμμετείχε στη φαρσοκωμωδία του Βασίλη Σκαράκη «Λόρδαν ο Βάρβαρος» (παρωδία του «Κόναν ο Βάρβαρος» με τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ). Στην ταινία αυτή, πρωταγωνιστούσαν οι: Παναγιώτης Σουπιάδης, Σοφία Αλιμπέρτη, Δημήτρης Φραγκιόγλου, ο… Χλαπάτσας από το σίριαλ «Της Ελλάδος τα Παιδιά» κ.ά.

Τελευταία του εμφάνιση στον κινηματογράφο ήταν στη φαρσοκωμωδία του Γιάννη Χαρτοματζίδη (πρώτη προβολή 23/2/1990) «Απαγωγή στα Τυφλά» όπου πρωταγωνιστούσαν οι Στάθης Ψάλτης και Καίτη Φίνου.

Πλούσια όμως ήταν η δραστηριότητα του Αλέκου Γιαννάκη στον χώρο του βίντεο. Συμμετείχε στις βιντεοταινίες: «Πρόβα… Γάμου» (1986), «Ένα Τρελό Τρελό Μέντιουμ» (1986), «Άντρα Θέλω… Τώρα τον Θέλω» (1986), «Ο Θείος μου ο Νίντζα» και «Ο Θείος μου ο Νίντζα νο 2» (1987), «Καβγάς για το Χώμα» (1987), γνωστή περισσότερο με τον τίτλο «Πάπα-Turbo: Μας Πήραν και τα… Ράσα», «Η Τρέλα Ταξιδεύει» (1987), «Φύλακας Άγγελος» (1987), «Εταιρεία Ξυλοδαρμών Ε.Π.Ε.» (1987), «Η Γυναίκα του Κουμπάρου μου» (1988), «Ο Μαχητής» (1988), «Η Μπάτσα» (1988), «7 Μικροί Κομάντος» (1988), «Θηλυκή Θύελλα» (1989), «Η Σπαγγοραμμένη» (1989), «Ερωτικές Παραλλαγές» (1989), «Η Τρελάρα» (1990) και «Η Σταρ κι ο Κλέφτης» (1990). Τέλος έγραψε το σενάριο της βιντεοταινίας «Θανάση, μας την Πέσανε» (1986), με τους Αθηνόδωρο Προύσαλη, Τούλα Σπινέλη, Φρόσω Δημητρουλάκου, Τάκη Βλαστό κ.ά.

Ο Αλέκος Γιαννάκης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών, στις 10 Ιουλίου του 2016 μετά από προβλήματα στην καρδιά, ο οποίος υπήρξε δραστήριος μέχρι τα τελευταία του ως ραδιοερασιτέχνης με το ψευδώνυμο, “Αλέκος ο Εξπλόουζ” ενώ συχνά αυτοαποκαλούνταν “ο Σεξ”. Η κηδεία του Αλέκου Γιαννάκη πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουλίου του 2016 στον Άγιο Δημήτριο στο Μπραχάμι.

Ο κινηματογραφικός πατέρας του Όμηρος Ευστρατιάδης είχε μιλήσει στην εφημερίδα Espresso. «Λυπήθηκα πολύ για τον χαμό του. Ο Αλέκος είχε κάτι το ιδιαίτερο και τον προτιμούσα στις ταινίες μου. Εκτός από πολύ καλός ηθοποιός, ήταν και εξαιρετικός τεχνίτης του ξύλου», είχε πει ο γνωστός σκηνοθέτης.

Αλέκος Γιαννάκης: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1983Παπαδίστικη κομπανία 
1983Ρόδα Τσάντα & Κοπάνα Νο2
1983Σερίφης ο “Μηχανοφάγος” 
1983Παπαδίστικη κομπανία Νο2
1984Εθνική Παπάδων: Ο Αθλητισμός Είναι για Όλους 
1984Μάντεψε τι κάνω τα βράδια 
1984Ρόδα Τσάντα & Κοπάνα Νο 3
1985Ο Δυναστείας 
1985Ο Ροζ Γάτος 
1985Οι Πόντιοι 
1985Τα τούβλα 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1986Αγάπησα έναν Πόντιο 
1986Επάγγελμα γυναίκα μια ζωή πατίνι 
1986Άντρα θέλω! Τώρα τον θέλω! 
1986Ένα κορίτσι και πολύ αντράκι
1986Ένα τρελλό – τρελλό μέντιουμ 
1986Θανάση μας την πέσανε 
1986Ο Εξολοθρευτής Ήταν… Πόντιος 
1986Πρόβα γάμου 
1986Σούπερ σταρ για κλάματα 
1986Σχολή θηλυκών καμακιών 
1987Λόρδαν ο βάρβαρος 
1987Έρωτας κεραυνοβόλος 
1987Εταιρεία ξυλοδαρμών ΕΠΕ 
1987Η μπάτσα αρχιφύλαξ Νατάσα 
1987Η τραπεζίτισσα της Black Bank 
1987Κομπίνες στις καμπίνες 
1987Κούνελοι και Κουνελάκια 
1987Ο θείος μου ο νίνζα Νο1
1987Ο θείος μου ο νίνζα Νο 2
1987Παπα-Turbo: Μας πήραν και τα ράσα 
1987Σφαλιάρα Κίντ 
1988Ο καβαλάρης των F.M. stereo 
1988Η τρελλή συμμορία της πεθεράς 
1988Κουμπάρε μου ξεφτίλα 
1988Μαμ… κακά… και Λιάνη 
1988Ο μαχητής 
1988Οι 7 μικροί κομμάντος
1988Φωτιά στα μπατζάκια μου 
1989Απαγωγή στα τυφλά 
1989Για ένα τρύπιο πεντοχίλιαρο 
1989Εδώ ο κόσμος χάνεται και η Μιμή χτενίζεται 
1989Η Μαντόνα απ’ τη Δραπετσώνα 
1989Η σπαγγοραμένη 
1989Θηλυκή θύελλα 
1989Ο τζογαδόρος 
1990Η σταρ και ο κλέφτης 
1990Η τρελλάρα 
2011Ρόδα Τσάντα και Κοπάνα 
2014Η κούκλα! 

Πληροφορίες από το retrodb.gr

Προηγούμενο άρθροΒασίλης Ζωνόρος
Επόμενο άρθροΑντώνης Τρικαμηνάς

Σχετικές αναρτήσεις

Ένα βότσαλο στη λίμνη 1952-1953

Η ταινία, "Ένα βότσαλο στη λίμνη" προβλήθηκε τη σαιζόν 1952-1953 και έκοψε 151.058 εισιτήρια. Ήρθε στην 2η θέση σε 22 ταινίες. -Η ταινία είναι Ελληνικής...

Γιάννης Ευαγγελίδης 1936-

Ο Γιάννης Ευαγγελίδης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 4 Αυγούστου 1936, στο Δήμο Βύρωνα, και τελείωσε το ΙΓ΄ Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών. Σπούδασε θέατρο στη Δραματική Σχολή...

Θάνος Λειβαδίτης 1934-2005

Ο Θάνος Λειβαδίτης ήταν ηθοποιός, σεναριογράφος και πρωταγωνιστής. Γεννήθηκε στη Λαμία το 1934. Σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πολυτεχνείου Αθηνών (στο εργαστήρι...

Τελευταίες αναρτήσεις