Η ψεύτρα

Παραγωγής: Φίνος Φιλμ
Πρεμιέρα: 14 Απριλίου 1963
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Νίκος Δημόπουλος
Συγγραφέας: Γιάννης Δαλιανίδης
Σεναρίο: Γιάννης Δαλιανίδης

Κωμωδία
1963

Ηθοποιοί: Αλίκη Βουγιουκλάκη (Μαίρη Δεληπέτρου), Αλέκος Αλεξανδράκης (Θάνος Σωτηρίου), Διονύσης Παπαγιαννόπουλος (κος Δεληπέτρου), Ζωή Φυτούση (Καίτη), Χλόη Λιάσκου (Ρένα), Λαυρέντης Διανέλλος (κυρ Βλάσσης), Εύα Κουκούλη, Κώστας Βουτσάς (Φίλιππας), Κατερίνα Γώγου, Σωκράτης Κορρές, Ρούλα Χρυσοπούλου, Πέτρος Πανταζής, Άρτεμις Θεοδωρακοπούλου, Σούλης Θεοδώρου, Πόπη Δεληγιάννη, Σωτήρης Δεληκατερίνης, Βασίλης Καϊλας, Τασούλα Καλογιάννη (χορεύτρια), Βέρα Κρούσκα (χορεύτρια), Δημήτρης Σταγιάς (χορευτής), Ρούλα Κουνάδη (χορεύτρια), Νάντια Μακρίδου (χορεύτρια), Μιχάλης Μεταξάς (χορευτής), Γιάννης Σκώκος (χορευτής), Παύλος Ησαϊας (χορευτής), Στέλλα Νικηφοράκη (χορεύτρια), Αντώνης Μανούσος (χορευτής), Μαρία Βασιλειάδου (χορεύτρια), Π. Τριανταφύλλου (χορεύτρια)

Περίληψη: Η Μαίρη, μια πλούσια, όμορφη αλλά κακομαθημένη κοπέλα, ερωτεύεται ένα γοητευτικό γλύπτη και αποφασίζει να τον κατακτήσει. Καταφέρνει να πείσει τον πατέρα της να παραγγείλει από το γλύπτη ένα γλυπτό, που να παριστάνει μια γυμνή κοπέλα. Μετά με την βοήθεια του κυρ Βλάσση του ταχυδρόμου της γειτονιάς και των μικρών παιδιών του, που παριστάνουν τα αδέλφια της, παρουσιάζεται σαν ένα φτωχό κορίτσι, που θέλει να δουλέψει γι’ αυτόν σαν μοντέλο. Με το νάζι και την πονηριά της κάνει τον καλλιτέχνη να την ερωτευτεί και να χωρίσει την αρραβωνιαστικιά του. Όταν όμως μαθαίνει την “συνωμοσία”, που του έχει στήσει γίνεται έξαλλος και την διώχνει από το εργαστήριο του. Τότε τα “δήθεν αδελφάκια” της, αποφασίζουν να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους.

Παρασκήνιο: Η ταινία, “Η ψεύτρα” προβλήθηκε τη σαιζόν 1962-1963 και έκοψε 196.250 εισιτήρια. Ήρθε στην 2η θέση σε 82 ταινίες.
-Το σενάριο της ταινίας βασίστηκε σε ουγγαρέζικο θεατρικό έργο, που έδωσε ο Μάριος Πλωρίτης στον Γιάννη Δαλιανίδη.
Αλίκη Βουγιουκλάκη κάνει μερικές τολμηρές εμφανίσεις, χωρίς βέβαια να φτάσει ποτέ σε αποκαλύψεις.
-Η ταινία γυρίστηκε ύστερα από επιθυμία που εξέφρασε η Αλίκη στον Φίνο, να της γυρίσει μια μουσική κωμωδία με σκηνοθέτη τον Γιάννη Δαλιανίδη.

Η ψεύτρα

Ελληνικός Κινηματογράφος Η ψεύτρα
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΗ ωραία του κουρέα
Επόμενο άρθροΗ φωνή της καρδιάς

Similar Articles

Comments