31.4 C
Athens
Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
Κατηγορία:

Εκείνο το καλοκαίρι 1971-1972

Πληροφορίες ταινίας

Έτος: 1971
Κυκλοφορία: 27 Σεπτεμβρίου 1971
Διάρκεια: 80' Λεπτά
Είδος: Αισθηματική
Σκηνοθεσία: Βασίλης Γεωργιάδης
Σενάριο: Κλέαρχος Κονιτσιώτης
Συγγραφέας: Κλέαρχος Κονιτσιώτης
Φωτογραφία: Παύλος Φιλίππου
Μουσική συνθεση: Γιάννης Σπανός
Εταιρία παραγωγης: ***
Παραγωγός: Κλέαρχος Κονιτσιώτης
Τραγούδι: Αφροδίτη Μάνου, Γιάννης Φέρτης, Αλέξης Αλεξόπουλος
Χορευτές: ***

Ηθοποιοί: Έλενα Ναθαναήλ, Λάκης Κομνηνός, Ρούλα Χριστοπούλου (μικρό κορίτσι), Ανδρέας Φιλιππίδης, Βασίλης Ανδρεόπουλος

Εκείνο το καλοκαίρι 1971-1972
Σκηνή από την ταινία, “Εκείνο το καλοκαίρι”.

Η ταινία, “Εκείνο το καλοκαίρι” προβλήθηκε τη σαιζόν 1971-1972 και έκοψε 158.315 εισιτήρια. Ήρθε στην 32η θέση σε 90 ταινίες.

-Στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1971, η ταινία διακρίθηκε με δύο βραβεία για την μουσική του Γιάννη Σπανού και τη διεύθυνση φωτογραφίας.

-Στο soundtrack της ταινίας τραγουδούν η Αφροδίτη Μάνου, ο Γιάννης Φέρτης και ο Αλέξης Αλεξόπουλος. Το τραγούδι Σαν με κοιτάς, είναι το πιο χαρακτηριστικό τραγούδι της ταινίας το οποίο εξακολουθεί να ακούγεται μέχρι σήμερα και έχει ηχογραφηθεί και σε επανεκτέλεση.

-Η ταινία, που αγάπησε με πάθος το ελληνικό κοινό προοριζόταν για άλλους πρωταγωνιστές.

Το 1968 γνωστοποιήθηκε στο Τύπο η έναρξη των γυρισμάτων της ταινίας, “Το τελευταίο καλοκαίρι” με πρωταγωνιστές την Έλλη Λαμπέτη και τον Αλέκο Αλεξανδράκη.

Λόγω όμως φόρτου εργασίας των ηθοποιών τα γυρίσματα αναβλήθηκαν. Τελικά η ταινία κυκλοφόρησε το 1971 με τίτλο, “Εκείνο το καλοκαίρι” η οποία γνώρισε τεράστια επιτυχία.

-Οι δύο ηθοποιοί έζησαν ένα μεγάλο έρωτα στο πανί και άρεσαν τόσο πολύ στον κόσμο ως ζευγάρι, που πολλοί ήταν εκείνοι που εξέφρασαν την επιθυμία να τους δουν μαζί και στην πραγματική ζωή.

Η πραγματικότητα όμως ήταν εντελώς διαφορετικής. Μάλιστα, ο Λάκης Κομνηνός αποκάλυψε, ότι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας υπήρχε μια επαγγελματική αντιπαλότητα μεταξύ τους και οι σχέσεις τους ήταν εντελώς τυπικές. Όταν έκλειναν οι κάμερες, οι δύο ηθοποιοί σχεδόν δεν μιλούσαν. Χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να γίνουν φίλοι και να κάνουν καλή παρέα.

-Για άλλη μια φορά ένας σπουδαίος παραγωγός, ο Κλέαρχος Κονιτσιώτης κατορθώνει να μετουσιώσει μία απλή ιδέα και ένα απλό σενάριο σε μία εντυπωσιακή για τα ελληνικά δεδομένα παραγωγή. Εντυπωσιακή γιατί σίγουρα είναι ακριβή παραγωγή με πρωτότυπες λήψεις και πολύ καλή φωτογραφία.

-Σε σχέση με το dvd που κυκλοφόρησε η ταινία είναι 4’12 μεγαλύτερη σε διάρκεια. Οι τίτλοι είναι κάπως διαφορετικοί (έχουν μουσική επένδυση ενώ στο dvd υπάρχει τραγούδι) και το μεγαλύτερο κόψιμο έπεσε στην αρχή της ταινίας. Περίπου 2,5 λεπτά πριν πέσουν οι τίτλοι βλέπουμε την Έλενα Ναθαναήλ να παίζει με την κόρη της , κάτι που στο dvd δεν υπάρχει.

Περίληψη της ταινίας, “Εκείνο το καλοκαίρι”

Ένα ζευγάρι, ο Πέτρος (Λάκης Κομνηνός) και η Έλενα (Έλενα Ναθαναήλ), βρίσκονται σε διάσταση 2 χρόνια ο ένας από τον άλλο και στα όρια διαζυγίου. Ο Πέτρος, μόνιμος κάτοικος Λονδίνου πλέον επιστρέφει στην Αθήνα μετά από πρόσκληση της Έλενας και με πρόθεση να επισημοποιήσει τη ρήξη μεταξύ τους.

Η Έλενα έχει μαζί της και την κόρη της Τζένη (Ρούλα Χριστοπούλου) η οποία δέχεται τον πατέρα της με δισταγμό στην αρχή. Οι σχέσεις πατέρα-παιδιού ωστόσο βελτιώνονται γρήγορα. Ο Πέτρος όμως είναι αποφασισμένος να δώσει τέλος στο γάμο. Τότε η Έλενα θα του αποκαλύψει το μυστικό: έχει όγκο στον εγκέφαλο και πρόκειται να πεθάνει σε λίγους μήνες.

Αυτό αλλάζει τελείως τη στάση του Πέτρου. Θα μείνει μαζί της. Το τέλος θα έρθει με έναν πικρό όσο και συμβολικό τρόπο. Ο Πέτρος θα αναλάβει πλέον το μεγάλωμα της Τζένης.

Στην ίδια κατηγορια

Η βίλλα με τα νούφαρα 1945-1946

Η ταινία, “Η βίλλα με τα νούφαρα” προβλήθηκε τη σαιζόν 1945-1946.-Η βίλλα με τα...

Η θεία από το Σικάγο 1957-1958

Η ταινία, "Η θεία από το Σικάγο" προβλήθηκε τη σαιζόν 1957-1958 και έκοψε 142.459...

Μοντέρνα Σταχτοπούτα 1964-1965

Η ταινία, "Μοντέρνα Σταχτοπούτα" προβλήθηκε τη σαιζόν 1964-1965 και έκοψε 446.691 εισιτήρια. Ήρθε στην...

Χαρούμενο ξεκίνημα 1954-1955

Η ταινία, "Χαρούμενο ξεκίνημα" προβλήθηκε τη σαιζόν 1954-1955 και έκοψε 124.749 εισιτήρια. Ήρθε στην...

Περισσότερα απο αυτη την κατηγορία