Ο αστερισμός της παρθένου

Παραγωγής: Φίνος Φιλμ
Πρεμιέρα: 03 Δεκεμβρίου 1973
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Νίκος Γαρδέλης
Συγγραφέας: Γιώργος Τζαβέλλας
Σεναρίο: Γιώργος Τζαβέλλας

Δραματική
1973

Ηθοποιοί: Ζωή Λάσκαρη, Χρήστος Πολίτης, Χρήστος Νομικός, Σπύρος Καλογήρου, Μπέτυ Βαλάση, Γιάννης Αργύρης, Άννα Παϊτατζή, Νότης Περγιάλης, Ρίτα Μπενσουσάν, Βάσος Αδριανός, Θόδωρος Έξαρχος, Ρίτα Άντλερ, Γιώργος Κωνσταντής, Χρήστος Στύπας, Αντώνης Αντύπας, Περικλής Χριστοφορίδης, Ευαγγελία Σαμιωτάκη, Νίκος Δενδρινός, Σταύρος Φαρμάκης, Ειρήνη Κουμαριανού, Γιώργος Νέζος, Ζωή Ρίζου, Γιάννης Χειμωνίδης, Δώρα Φύτιζα, Κώστας Φλωράτος, Νίκος Πασχαλίδης, Στέλλα Νέρη, Νίκος Κούρος, Άννα Αδριανού, Κώστας Τσιάνος, Γιώργος Γρηγορίου, Σπύρος Μαλούσης, Μιχάλης Δεσύλλας, Νατάσα Ασίκη (μικρή)

Περίληψη: Σπονδυλωτή ταινία αποτελούμενη από τρεις ιστορίες, δοσμένες με χιούμορ, ρομαντισμό και τραγικότητα, όλες υποτίθεται βγαλμένες απ’ τη ζωή που σπρώχνει κοπέλες σαν την ηρωίδα στο πεζοδρόμιο και τη διαφθορά. Μια πεταλουδίτσα της νύχτας, η Κούλα, η οποία κάνει πεζοδρόμιο στη Συγγρού, διηγείται σε κάθε πελάτη και μια διαφορετική ιστορία για τη ζωή της.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε την σαιζόν 1973-1974 και έκοψε 120.010 εισιτήρια. Ήρθε στην 5η θέση σε 44 ταινίες.
-Ο Γιώργος Τζαβέλλας έγραψε αυτό το σενάριο το 1966 για την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Μάλιστα, ο σεναριογράφος είχε σκοπό να γυρίσει την ταινία σε τρία μέρη: ένα ασπρόμαυρο, ένα έγχρωμο και ένα σέπια, με τα μαλλιά της Αλίκης να αλλάζουν αντίστοιχα χρωματική παλέτα. Για άγνωστους λόγους, η ταινία δεν υλοποιήθηκε τότε, και το 1972, ο Γιάννης Δαλιανίδης σκηνοθετεί την ταινία με πρωταγωνίστρια την Ζωή Λάσκαρη.

Ελληνικός Κινηματογράφος Ο αστερισμός της παρθένου
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΟ σκληρός άντρας
Επόμενο άρθροΟ Δήμος από τα Τρίκαλα

Similar Articles

Comments