22.6 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Ήξερες ότι η Άννα Παναγιωτοπούλου…

Η Άννα Παναγιωτοπούλου ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και...

Ποια ηθοποιός κάνει τις υψηλότερες τηλεθεάσεις με τις ταινίες της

Ο Χρήστος Κωνσταντίνου αποκαλύπτει ποια ηθοποιός της...

Ελένη Προκοπίου: Ο επίγειος παράδεισος της στο Ξυλόκαστρο

Στο πανέμορφο Ξυλόκαστρο και κυριολεκτικά πάνω στο...
ΑρχικήHθοποιοίΙωακειμίδης Δημήτρης

Σχετικές αναρτήσεις

Ιωακειμίδης Δημήτρης

- Advertisement -

Ο Δημήτρης Ιωακειμίδης  γεννήθηκε στις  7 Μαΐου του 1939 και μεγάλωσε στην Νέα Ιωνία, ήταν Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης, γνωστός για την εμβληματική ερμηνεία του ρόλου του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη στην ταινία “Παπαφλέσσας“.
Ο Ιωακειμίδης ξεχώριζε για την χαρακτηριστική του, βαθιά φωνή, αλλά και για την πληθωρική του παρουσία στο σανίδι του θεάτρου και στηνμικρή και μεγάλη οθόνη, όπου πρωταγωνίστησε σε δεκάδες παραγωγές.

Αλλά και σαν σκηνοθέτης ο ίδιος, διακρίθηκε με τις παραστάσεις που ανέβασε στο “Πολύτεχνο” θέατρό του. Κηδεύτηκε στην Αθήνα τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου και ενταφιάστηκε στο κοιμητήριο Ζωγράφου.

Φιλμογραφία

  • Οι Υπερήφανοι (1962) Αρβανίτης
  • Με τη λάμψη στα μάτια (1966)
  • Λαμπίρης εναντίον παρανόμων (1967) …… μπάρμαν σε καμπαρέ
  • Όταν τα ψάρια βγήκαν στη στεριά (1967) …… αστυνομικός
  • Ταπεινός και καταφρονεμένος (1968)
  • Ληστεία στην Αθήνα (1969) …… αστυνομικός
  • Η ώρα της αλήθειας (1969)
  • Βαβυλωνία (1970) …. Αρβανίτης
  • Παπαφλέσσας / Η μεγάλη στιγμή του ’21” (1971) ….. Θεόδωρος Κολοκοτρώνης
  • Οι αμαρτωλή (1971) ….. αστυνομικός
  • Υπερήφανοι αετοί (1971)
  • Δώστε τα χέρια (1971) …. Δημούλης
  • Μπουμ ταραταζούμ (1972)
  • Οι βάσεις και οι Βασούλα (1974) …. αφεντικό νυχτερινού κέντρου
  • “Αφροδίτη” (1977)
  • Οι κυνηγοί (1977)
  • Η βαλίτσα του παπά (1978) ….. Σάββας
  • Τζακ ο καβαλλάρης (1979) ….. Νοβάλσκι
  • Γυναίκες στα όπλα (1979) ….. Κυριάκος Δεκαφούλιας
  • Ο ποδόγυρος (1980) ….. Βαγγέλης Λέπουρας
  • “Τα Παιδιά της Πιάτσας” (1981)
  • Πάμε για καφέ; (1981) ….. Τ3
  • Ένας κοντός θα μας σώσει (1981) ….. Παναγής
  • Απίθανοι, αλλιώτικοι κι ωραίοι (1982) …. Προκόπης
  • “Οι ιερόσυλοι” (1983)
  • “Η οργή των θεών” (1994)
  • Κορίτσια για τσίμπημα (1985) ….. ( Πελοπίδας Παπαστεφάνου
  • Επαμεινώνδας (ταξίαρχος) και δυο αυγά τουρκίας (1987)
  • Υπέρ επείγον (1989) …. Νικόλαος
  • “Χώμα και νερό” (1999)

Βιντεοταινίες

  • Μια κυρία στον υπόκοσμο (1988)
  • Οι συνένοχοι (1988)
  • Ταμπάκος ο ηλεκτρονικός γύφτος (1987)
  • Ο λαχαναγορίτης (1987)
  • Ο Πιπίλας και ο Τορπίλας (1986)
  • Το γλυφιτζούρι (1985)
  • Ο θάνατος έχει δυο όψεις (1985)
  • Ο ταξιτζής μας (1985)
- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Ένας νομοταγής πολίτης 1974-1975

Η ταινία, "Ένας νομοταγής πολίτης" προβλήθηκε τη σαιζόν 1974-1975 και έκοψε 69.143 εισιτήρια. Ήρθε στην 6η θέση σε 47 ταινίες.-Μια ταινία με έντονα στοιχεία...

Τάκης Χριστοφορίδης 1914-1973

Ο Τάκης Χριστοφορίδης ήταν Έλληνας ηθοποιός και ξάδερφος του επίσης ηθοποιού Περικλή Χριστοφορίδη.Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1914 και πέθανε στην Αθήνα στις 17 Ιανουαρίου...

Τζώνυ Θεοδωρίδης 1962-

Ο Τζώνυ Θεοδωρίδης γεννήθηκε το 1962 στο Λίβανο, όπου και έζησε τα πρώτα εφτά χρόνια της ζωής του και είναι Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου,...

Τελευταίες αναρτήσεις