Ιωακειμίδης Δημήτρης

on

Ο Δημήτρης Ιωακειμίδης  γεννήθηκε στις  7 Μαΐου του 1939 και μεγάλωσε στην Νέα Ιωνία, ήταν Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης, γνωστός για την εμβληματική ερμηνεία του ρόλου του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη στην ταινία “Παπαφλέσσας”.
Ο Ιωακειμίδης ξεχώριζε για την χαρακτηριστική του, βαθιά φωνή, αλλά και για την πληθωρική του παρουσία στο σανίδι του θεάτρου και στηνμικρή και μεγάλη οθόνη, όπου πρωταγωνίστησε σε δεκάδες παραγωγές.

Αλλά και σαν σκηνοθέτης ο ίδιος, διακρίθηκε με τις παραστάσεις που ανέβασε στο “Πολύτεχνο” θέατρό του.

Κηδεύτηκε στην Αθήνα τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου και ενταφιάστηκε στο κοιμητήριο Ζωγράφου.

Φιλμογραφία   

  • Οι Υπερήφανοι (1962) Αρβανίτης
  • Με τη λάμψη στα μάτια (1966)
  • Λαμπίρης εναντίον παρανόμων (1967) …… μπάρμαν σε καμπαρέ
  • Όταν τα ψάρια βγήκαν στη στεριά (1967) …… αστυνομικός
  • Ταπεινός και καταφρονεμένος (1968)
  • Ληστεία στην Αθήνα (1969) …… αστυνομικός
  • Η ώρα της αλήθειας (1969)
  • Βαβυλωνία (1970) …. Αρβανίτης
  • “Παπαφλέσσας / Η μεγάλη στιγμή του ’21” (1971) ….. Θεόδωρος Κολοκοτρώνης
  • Οι αμαρτωλή (1971) ….. αστυνομικός
  • Υπερήφανοι αετοί (1971)
  • Δώστε τα χέρια (1971) …. Δημούλης
  • Μπουμ ταραταζούμ (1972)
  • Οι βάσεις και οι Βασούλα (1974) …. αφεντικό νυχτερινού κέντρου
  • “Αφροδίτη” (1977)
  • Οι κυνηγοί (1977)
  • Η βαλίτσα του παπά (1978) ….. Σάββας
  • Τζακ ο καβαλλάρης (1979) ….. Νοβάλσκι
  • Γυναίκες στα όπλα (1979) ….. Κυριάκος Δεκαφούλιας
  • Ο ποδόγυρος (1980) ….. Βαγγέλης Λέπουρας
  • “Τα Παιδιά της Πιάτσας” (1981)
  • Πάμε για καφέ; (1981) ….. Τ3
  • Ένας κοντός θα μας σώσει (1981) ….. Παναγής
  • Απίθανοι, αλλιώτικοι κι ωραίοι (1982) …. Προκόπης
  • “Οι ιερόσυλοι” (1983)
  • “Η οργή των θεών” (1994)
  • Κορίτσια για τσίμπημα (1985) ….. ( Πελοπίδας Παπαστεφάνου
  • Επαμεινώνδας (ταξίαρχος) και δυο αυγά τουρκίας (1987)
  • Υπέρ επείγον (1989) …. Νικόλαος
  • “Χώμα και νερό” (1999)

Βιντεοταινίες   

  • Μια κυρία στον υπόκοσμο (1988)
  • Οι συνένοχοι (1988)
  • Ταμπάκος ο ηλεκτρονικός γύφτος (1987)
  • Ο λαχαναγορίτης (1987)
  • Ο Πιπίλας και ο Τορπίλας (1986)
  • Το γλυφιτζούρι (1985)
  • Ο θάνατος έχει δυο όψεις (1985)
  • Ο ταξιτζής μας (1985)

Photo Gallery
Dimitris_Ioakimidis Ιωακειμίδης Δημήτρης Ιωακειμίδης Δημήτρης ioakimidis_140608979 Ιωακειμίδης Δημήτρης Ιωακειμίδης Δημήτρης images Ιωακειμίδης Δημήτρης Ιωακειμίδης Δημήτρης 1816 Ιωακειμίδης Δημήτρης Ιωακειμίδης Δημήτρης 10689625_352665218233476_7861832823297793648_n Ιωακειμίδης Δημήτρης Ιωακειμίδης Δημήτρης

Προηγούμενο άρθροΙατρίδης Σταύρος
Επόμενο άρθροΙωαννίδης Γιάννης
Ελληνικός Κινηματογράφος Ιωακειμίδης Δημήτρης
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
58,308ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,968ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Κουκούλη Αντιγόνη Ιωακειμίδης Δημήτρης

Κουκούλη Αντιγόνη

Η Αντιγόνη Κουκούλη γεννήθηκε 1932 στην Αθήνα. Πρωτοεμφανίστηκε σε σκηνή σε παιδική ηλικία στους θιάσους της μητέρας της Εύας Μελά και του πατριού της...
Βασιλείου Μαρία Ιωακειμίδης Δημήτρης

Βασιλείου Μαρία

Βλαχοπούλου Τιτίκα Ιωακειμίδης Δημήτρης

Βλαχοπούλου Τιτίκα