35 C
Athens
Κατηγορία:

Ρίζου Έλσα

Η Έλσα Ρίζου (Ελένη Λαμπροπούλου) είναι Ελληνίδα ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου.
Γεννήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου του 1933. Την πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο την έκανε στην ταινία, “Το σωφεράκι
το 1953, ως Έλσα Λαμπροπούλου, που είναι και το πατρικό της όνομα.

Εκτός από αυτό, έχει συμμετάσχει σε αρκετές γνωστές ελληνικές κωμικές ταινίες της δεκαετίας του 60: “Ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο κοντός“, “Οι γαμπροί της Ευτυχίας“, “Κάτι να καίει“, “Η αρχόντισσα κι ο αλήτης“, “Ο γόης” κ.λ.π., χωρίς όμως να πρωταγωνιστεί.

Ρίζου Έλσα
Έλσα Ρίζου και Νίκος Ρίζος.

Σε συνέντευξή του ο Νίκος Ρίζος είχε περιγράψει τη γνωριμία τους: «Τη γνώρισα στη Σχολή Ζουρούδη. Σπουδαίο ταλέντο, χορεύτρια και πάρα πολύ όμορφη κοπέλα… Όταν την πρωτοείδα, είπα στη γυναίκα του Φωτόπουλου: «Ρε Μαργαρίτα, τη βλέπεις αυτή την κοπέλα που μοιάζει με την Τζίλντα;». Είχε το μαλλί όπως το είχε η Ρίτα Χέιγουορθ… Λέω: «Αυτή θα είναι η αυριανή μου γυναίκα». «Αϊντε να χαθείς, ρε σαχλέ» μου λέει η Μαργαρίτα. «Δεν ντρέπεστε κι εσύ κι ο Γκιωνάκης…». Μέσα στην ίδια σεζόν πήγα και τη ζήτησα. Ερχότανε η μάνα της, την έφερνε και την έπαιρνε.

Πιάνω λοιπόν τη μάνα της αποβραδίς και της λέω: Πάμε να φάμε; Πήγαμε, φάγαμε και εκεί της το ξεφούρνισα: «Θα παντρευτώ την κόρη σου!»…
Οι γονείς της κοπέλας, έδωσαν τη συγκατάθεσή τους και σύντομα το ζευγάρι παντρεύτηκε. Η Έλσα πήρε το επίθετο του συζύγου της και με αυτό έγινε γνωστή στον κινηματογράφο, καθώς έπαιξε σε περίπου 30 ταινίες, πολλές από αυτές στο πλευρό του, ερμηνεύοντας χαρακτηριστικούς δεύτερους ρόλους. Ο Νίκος και η Έλσα Ρίζου, απέκτησαν ένα γιο τον Κωνσταντίνο…

Ο Νίκος Ρίζος με τη Έλσα Ρίζου συμπρωταγωνίστησαν σε 19 ταινίες. Ενώ, πρωταγωνίστησε και στη σειρά του 1977, “Ο κόσμος και ο Κοσμάς” της ΕΙΡΤ.

Φιλμογραφία

  • Το σωφεράκι (1953)
  • Τα κοθώνια του Συντάγματος (1956)
  • Πρωτευουσιάνικες περιπέτειες (1956)
  • Το εισπρακτοράκι (1958)
  • Η κυρά μας η μαμμή (1958)
  • Επιστροφή απ’ το μέτωπο (1959)
  • Οι κληρονόμοι του Καραμπουμπούνα (1959)
  • Ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο κοντός (1961)
  • Η Ελληνίδα και ο έρωτας (1962)
  • Ο Μιχαληός του 14ου συντάγματος (1962)
  • Οι γαμπροί της Ευτυχίας (1962)
  • Τέρμα τα δίφραγκα (1962)
  • Κάτι να καίει (1964)
  • Οι κληρονόμοι (1964)
  • Διχασμός (1965)
  • Ένα έξυπνο έξυπνο… μούτρο (1965)
  • Ο μπαμπάς μου ο τεντυμπόυς (1966)
  • Χωρίσαμε ένα δειλινό (1966)
  • Η αρχόντισσα κι ο αλήτης (1968)
  • Ο τυχεράκιας (1968)
  • Ο γόης (1969)
  • Ο νάνος και οι 7 χιονάτες (1970)
  • Η περιπτερού (1970)
  • Εθελοντής στον έρωτα (1971)
  • Αγάπη μου παλιόγρια (1972)
  • Συμμορία εραστών
  • Ένας τρελός τρελός αεροπειρατής (1973)
  • Ο αισιόδοξος (1973)
  • Ένας κοντός θα μας σώσει! (1981)

Προηγούμενο άρθροΡηγόπουλος Κώστας
Επόμενο άρθροΡουγγέρη Κάρμεν

Περισσότερα άρθρα

Τελευταία άρθρα