19.5 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΈλσα Ρίζου 1933-

Σχετικές αναρτήσεις

Έλσα Ρίζου 1933-

Η Έλσα Ρίζου (Ελένη Λαμπροπούλου) είναι Ελληνίδα ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου.
Γεννήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου του 1933. Την πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο την έκανε στην ταινία, “Το σωφεράκι
το 1953, ως Έλσα Λαμπροπούλου, που είναι και το πατρικό της όνομα.

Εκτός από αυτό, έχει συμμετάσχει σε αρκετές γνωστές ελληνικές κωμικές ταινίες της δεκαετίας του 60: “Ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο κοντός“, “Οι γαμπροί της Ευτυχίας“, “Κάτι να καίει“, “Η αρχόντισσα κι ο αλήτης“, “Ο γόης” κ.λ.π., χωρίς όμως να πρωταγωνιστεί.

Έλσα Ρίζου 1933-
Έλσα Ρίζου και Νίκος Ρίζος.

Σε συνέντευξή του ο Νίκος Ρίζος είχε περιγράψει τη γνωριμία τους: «Τη γνώρισα στη Σχολή Ζουρούδη. Σπουδαίο ταλέντο, χορεύτρια και πάρα πολύ όμορφη κοπέλα… Όταν την πρωτοείδα, είπα στη γυναίκα του Φωτόπουλου: «Ρε Μαργαρίτα, τη βλέπεις αυτή την κοπέλα που μοιάζει με την Τζίλντα;». Είχε το μαλλί όπως το είχε η Ρίτα Χέιγουορθ… Λέω: «Αυτή θα είναι η αυριανή μου γυναίκα». «Αϊντε να χαθείς, ρε σαχλέ» μου λέει η Μαργαρίτα. «Δεν ντρέπεστε κι εσύ κι ο Γκιωνάκης…». Μέσα στην ίδια σεζόν πήγα και τη ζήτησα. Ερχότανε η μάνα της, την έφερνε και την έπαιρνε.

Πιάνω λοιπόν τη μάνα της αποβραδίς και της λέω: Πάμε να φάμε; Πήγαμε, φάγαμε και εκεί της το ξεφούρνισα: «Θα παντρευτώ την κόρη σου!»…
Οι γονείς της κοπέλας, έδωσαν τη συγκατάθεσή τους και σύντομα το ζευγάρι παντρεύτηκε.

Η Έλσα πήρε το επίθετο του συζύγου της και με αυτό έγινε γνωστή στον κινηματογράφο, καθώς έπαιξε σε περίπου 30 ταινίες, πολλές από αυτές στο πλευρό του, ερμηνεύοντας χαρακτηριστικούς δεύτερους ρόλους. Ο Νίκος και η Έλσα Ρίζου, απέκτησαν ένα γιο τον Κωνσταντίνο…

Όταν γνωρίστηκαν, δεν τον ερωτεύτηκε αμέσως, αλλά όπως αποδείχτηκε τα συναισθήματά της ήταν έντονα και αληθινά: «Εγώ δεν τον ερωτεύτηκα, αγάπησα αμέσως όλα τα χαρίσματά του. Ποτέ δεν τον είδα κοντό. Ήταν τόσο ψηλός σε αισθήματα που το κάλυπτε. Εμπιστευόμουν τυφλά τον Νίκο»….

Ο Νίκος Ρίζος με τη Έλσα Ρίζου συμπρωταγωνίστησαν σε 19 ταινίες. Ενώ, πρωταγωνίστησε και στη σειρά του 1977, “Ο κόσμος και ο Κοσμάς” της ΕΙΡΤ.

Ο Νίκος και η Έλσα Ρίζου, απέκτησαν ένα γιο τον Κωνσταντίνο.

Έλσα Ρίζου: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος παράστασης
195330 το δολάριο
1955Τζώνηδες και καουμπόυ
1958Χειμώνας στην Αθήνα: Ένας ησφαλισμένος του ΙΚΑ
1960Κάθε καρυδιάς καρύδι
1962Κάτω οι γυναίκες
1967Ήταν Ένας Playboy
1968Ο Στρατής παραστράτησε
1972Από την Αθήνα με αγάπη
1972Ποιος είμαι εγώ, ποια είναι αυτή
1977Η Ρένα, ο κοντόc και το σόι τουc
1978Τρελλές επαφές ρωμέικου τύπου
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1953Το σωφεράκι
1956Πρωτευουσιάνικες περιπέτειες
1956Τρία κοθώνια του Συντάγματος
1958Η κυρά μας η μαμμή
1958Το Εισπρακτοράκι
1959Επιστροφή από το μέτωπο
1959Οι κληρονόμοι του Καραμπουμπούνα
1961Ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο κοντός
1962Η Ελληνίδα και ο Έρωτας
1962Ο Μιχαλιός του 14ου συντάγματος
1962Οι γαμπροί της Ευτυχίας
1962Τέρμα τα δίφραγκα
1964Κάτι να Καίη
1964Οι Κληρονόμοι
1965Ένα έξυπνο έξυπνο… μούτρο
1965Διχασμός
1966Ο μπαμπάς μου ο τέντι μπόις
1966Χωρίσαμε ένα δειλινό
1968Η Αρχόντισσα κι’ ο Αλήτης
1968Ο τυχεράκιας
1969Ο γόης
1970Η περιπτερού
1970Ο νάνος και οι επτά Χιονάτες
1971Εθελοντής στον έρωτα
1972Αγάπη μου παλιόγρια
1972Συμμορία εραστών
1973Ένας τρελός τρελός αεροπειρατής
1973Ο αισιόδοξος
1981Ένας κοντός θα μας σώσει
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1973|1973Ο κόσμος και ο ΚοσμάςΥΕΝΕΔ
1977|1977Ο ΔρόμοςΥΕΝΕΔ

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΡηγόπουλος Κώστας
Επόμενο άρθροΡουγγέρη Κάρμεν

Σχετικές αναρτήσεις

Θόδωρος Αγγελόπουλος 1935-2012

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος ήταν Έλληνας σκηνοθέτης του κινηματογράφου με διεθνή προβολή και σημαντικές διακρίσεις. Ο δημιουργός της εμβληματικής ταινίας, Ο Θίασος (1974), παραμένει ο...

Ντάλι Γκιζέλα

Ελληνίδα ηθοποιός, που διακρίθηκε σε ρόλους μοιραίας και σέξι γυναίκας.Η Αδαμαντία Μαυροειδή, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Αυγούστου...

Αλίκη Βουγιουκλάκη (1934-1996)

Η εθνική μας σταρΗ Αλίκη- Σταματίνα Βουγιουκλάκη ήταν Ελληνίδα ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου και θεατρική επιχειρηματίας, φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού...

Τελευταίες αναρτήσεις