Ελληνικός Κινηματογράφος Ρίζου Έλσα
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΡηγόπουλος Κώστας
Επόμενο άρθροΡουγγέρη Κάρμεν

Τυχαία Αρθρα

Παύλος Ευαγγελόπουλος

Ο Παύλος Ευαγγελόπουλος γεννήθηκε στο Κέδρος της Καρδίτσας στις 15 Ιανουαρίου του 1962 και είναι Έλληνας ηθοποιός του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του θεάτρου. Αποτέλεσε...

Χάρρυ Κλυνν

Ο Χάρρυ Κλυνν γεννήθηκε στη Καλαμαριά, στις 7 Μαΐου 1940 και το πραγματικό του όνομα ήταν, Βασίλης Τριανταφυλλίδης. Ήταν Έλληνας κωμικός και σατιρικός ηθοποιός,...

Ρίζου Έλσα

Η Έλσα Ρίζου (Ελένη Λαμπροπούλου) είναι Ελληνίδα ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου.
Γεννήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου του 1933. Την πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο την έκανε στην ταινία Το σωφεράκι
, το 1953, ως Έλσα Λαμπροπούλου, που είναι και το πατρικό της όνομα.

ΕΤΓΕς Ρίζου Έλσα Ρίζου Έλσα

Εκτός από αυτό, έχει συμμετάσχει σε αρκετές γνωστές ελληνικές κωμικές ταινίες της δεκαετίας του 60: Ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο κοντός
, Οι γαμπροί της Ευτυχίας
, Κάτι να καίει
, Η αρχόντισσα κι ο αλήτης
, Ο γόης
κ.λπ., χωρίς όμως να πρωταγωνιστεί.

Ωστόσο, είναι ιδιαίτερα γνωστή, καθότι υπήρξε 44 χρόνια παντρεμένη με τον Νίκο Ρίζο.

RIZOS_ELSA500_b Ρίζου Έλσα Ρίζου Έλσα

Ο Ρίζος με τη Ρίζου συμπρωταγωνίστησαν σε 19 ταινίες. Ενώ, πρωταγωνίστησε και στη σειρά του 1977 Ο κόσμος και ο Κοσμάς
, της ΕΙΡΤ.

Εθελοντής Στον Έρωτα 1473 Ρίζου Έλσα Ρίζου Έλσα

Συνολικά έχει συμμετάσχει σε 30 κινηματογραφικές ταινίες, σε 2 τηλεοπτικές σειρές και σε 11 θεατρικές παραστάσεις.

Φιλμογραφία

Ταινίες
  • Το σωφεράκι (1953)
  • Τα κοθώνια του Συντάγματος (1956)
  • Πρωτευουσιάνικες περιπέτειες (1956)
  • Το εισπρακτοράκι (1958)
  • Η κυρά μας η μαμμή (1958)
  • Επιστροφή απ’ το μέτωπο (1959)
  • Οι κληρονόμοι του Καραμπουμπούνα (1959)
  • Ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο κοντός (1961)
  • Η Ελληνίδα και ο έρωτας (1962)
  • Ο Μιχαληός του 14ου συντάγματος (1962)
  • Οι γαμπροί της Ευτυχίας (1962)
  • Τέρμα τα δίφραγκα (1962)
  • Κάτι να καίει (1964)
  • Οι κληρονόμοι (1964)
  • Διχασμός (1965)
  • Ένα έξυπνο έξυπνο… μούτρο (1965)
  • Ο μπαμπάς μου ο τεντυμπόυς (1966)
  • Χωρίσαμε ένα δειλινό (1966)
  • Η αρχόντισσα κι ο αλήτης (1968)
  • Ο τυχεράκιας (1968)
  • Ο γόης (1969)
  • Ο νάνος και οι 7 χιονάτες (1970)
  • Η περιπτερού (1970)
  • Εθελοντής στον έρωτα (1971)
  • Αγάπη μου παλιόγρια (1972)
  • Συμμορία εραστών
  • Ένας τρελός τρελός αεροπειρατής (1973)
  • Ο αισιόδοξος (1973)
  • Ένας κοντός θα μας σώσει! (1981)
Τηλεοπτικές σειρές
  • Ο κόσμος και ο Κοσμάς (1973)
  • Ο δρόμος (1977)
Βιντεοταινίες
  • Οι ερωτιάρηδες (1988)

Θέατρο

  • 30 το δολάριο (1953)
  • Τζώνηδες και καουμπόυ (1955)
  • Χειμώνας στην Αθήνα: Ένας ασφαλισμένος του ΙΚΑ (1958)
  • Κάθε καρυδιάς καρύδι (1960)
  • Κάτω οι γυναίκες (1962)
  • Ήταν ένας playboy (1967)
  • Ο Στρατής παραστράτησε (1969) (II)
  • Από την Αθήνα με αγάπη (1972)
  • Ποιος είμαι εγώ, ποια είναι αυτή (1972)
  • Η Ρένα, ο κοντός και το σόι τους (1977)
  • Τρελλές επαφές ρωμέικου τύπου (1978)

Similar Articles

Αρθρα

Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 628ο

Ενώστε το παζλ, πείτε μας τον χρόνο που κάνατε και σχολιάστε την φωτογραφία!!!Για περισσότερα παζλ πατήστε ΕΔΩ. Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 628ο

Χειροκροτήματα

Η ταινία, "Χειροκροτήματα" προβλήθηκε ξανά στο "Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης" το Νοέμβριο του 1994. Τα "Χειροκροτήματα" είναι δραματική-μουσική ταινία του 1944, σε σενάριο και σκηνοθεσία...

Οι άσσοι του γηπέδου

Η ταινία, "Οι άσσοι του γηπέδου" προβλήθηκε την σαιζόν 1955-1956 και έκοψε 19.726 εισιτήρια. Ήρθε στην 16η θέση σε 24 ταινίες. Η πρώτη ταινία...