Πρόσωπα λησμονημένα

Παραγωγής: Φίνος Φιλμ
Πρεμιέρα: Πρεμιέρα: 08 Απριλίου 1946
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Πρόδρομος Μεραβίδης
Συγγραφέας: Γιώργος Τζαβέλλας
Σεναρίο: Γιώργος Τζαβέλλας

Περιπέτεια
1946

Ηθοποιοί: Γιώργος Παππάς , Μιράντα Μυράτ , Ζινέτ Λακάζ , Λάμπρος Κωνσταντάρας , Αθανασία Μουστάκα , Αιμίλιος Βεάκης , Δήμος Σταρένιος , Κούλης Στολίγκας , Νάσος Κεδράκας , Τζόλυ Γαρμπή , Στέλλα Γκρέκα , Γιώργος Τζαβέλλας , Μαρίκα Φιλιππίδου , Τζούλια Φραγκιαδάκη , Ελένη Μιχαλιτσιάνου , Αλέκος Γκόνης , Γιώργος Κουκούλης , Σώτος Αρβάνης , Τάκης Σαλιάρης

Πλοκή: Ένας περιθωριακός τύπος, ο Τώνης (Γιώργος Παππάς), επιστρέφει από την Αμερική και συναντά σε κάποιο νυχτερινό κέντρο την παλιά του αγάπη (Μιράντα), η οποία έχει γίνει πόρνη για χάρη του, εγκαταλείποντας σύζυγο και παιδί. Ο Τώνης προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την κόρη (Ζινέτ Λακάζ) της φίλης του, η οποία πρόκειται να παντρευτεί έναν πλούσιο νεαρό (Λάμπρος Κωνσταντάρας). Ενώ εκβιάζει τον πατέρα της κοπέλας (Αιμίλιος Βεάκης), θα σκοτωθεί από την παλιά του αγαπημένη.
Trivia: Η ταινία αποτελεί την πρώτη συνεργασία του Γιώργου Τζαβέλλα με την Finos Film.

Ο μεγάλος σκηνοθέτης που εμφανίζεται σε μια σκηνή του έργου ως οδηγός ενός αυτοκινήτου, θεωρούσε την ταινία αυτή, ως την μεγαλύτερη αποτυχία του. Και να φανταστεί κανείς πως από τους κριτικούς χαρακτηρίστηκε, τουλάχιστον σκηνοθετικά, η καλύτερη της χρονιάς.

Πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση του Νάσου Κεδράκα.

Ελληνικός Κινηματογράφος Πρόσωπα λησμονημένα
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΌτι λάμπει είναι χρυσός
Επόμενο άρθροΡόδα τσάντα και κοπάνα

Similar Articles

Comments