24 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΑντώνης Αντωνίου 1945-

Σχετικές αναρτήσεις

Αντώνης Αντωνίου 1945-

Ο Αντώνης Αντωνίου γεννήθηκε το 1945 στη Νέα Ιωνία της Αθήνας και είναι Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης. Οι γονείς του κατάγονται από τη Μικρά Ασία και την Κεφαλονιά. Σε μικρή ηλικία, δεν είχε σκοπό να γίνει ηθοποιός. Ωστόσο, αργότερα, παράλληλα με την δουλειά του ως οικοδόμος, σπούδαζε ηθοποιία. Την πρώτη φορά απέτυχε στις εξετάσεις, και τα κατάφερε με τη δεύτερη.
Έχει πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες ταινίες του κινηματογράφου, παραστάσεις του θεάτρου και σειρές του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης.

Πρωτοεμφανίσθηκε το 1960 στην ταινία, “Ένα Κορίτσι σε Περιμένει”, ενώ από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ήταν η ερμηνεία του ρόλου του ισοβίτη Νίκου Κοεμτζή στην ταινία, “Παραγγελιά” (1980) του Παύλου Τάσιου, με συμπρωταγωνιστές τον Αντώνη Καφετζόπουλο, την Όλια Λαζαρίδου και την Κατερίνα Γώγου.

Ο Αντώνης Αντωνίου ενσάρκωσε τον Νίκο Κοεμτζή, κερδίζοντας τις εντυπώσεις του κοινού και των κριτικών κινηματογράφου, αλλά και το βραβείο Α΄ Ανδρικού ρόλου στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης….

Ο Αντώνης Αντωνίου είχε νυμφευθεί αρχικά την ηθοποιό, Ειρήνη Χατζηκωνσταντή, με την οποία απέκτησε μία κόρη, την Μιχαέλα (22/5/1972), ωστόσο χώρισαν. Έπειτα νυμφεύθηκε την, επίσης ηθοποιό, Νατάσα Ασίκη, με την οποία απέκτησε άλλες δύο κόρες την Εριφύλη (14/9/1991) και την Μαρίνα (9/10/1994). Οι δύο ηθοποιοί γνωρίστηκαν σε μια θεατρική παράσταση, ερωτεύτηκαν και έκτοτε είναι μαζί και αγαπημένοι. Εκτός από τη ζωή, είναι πολύ συχνά και θεατρικό ζευγάρι σε παραστάσεις που πολλές φορές σκηνοθετεί ο ίδιος….

Ο Αντώνης Αντωνίου είναι οπαδός της Α.Ε.Κ, και αρκετές φορές μετέφερε αυτή την αγάπη του για την ομάδα και σε τηλεοπτικούς ρόλους που ερμήνευσε.

Αντώνης Αντωνίου: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1971Κάθε ναυάγιο και μια κόλασι 
1971Μαντώ Μαυρογένους 
1971Υπερήφανοι αετοί 
1974Δι’ ασήμαντον αφορμήν 
1977Το βαρύ… πεπόνι 
1978Από που πάνε για τη χαβούζα 
1978Δυο φεγγάρια τον Αύγουστο 
1979Milo-Milo 
1979Ανατολική περιφέρεια 
1979Γυναίκες στα όπλα 
1980Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι 
1980Παραγγελιά! 
1984Η κάθοδος των 9
1985Μπορντέλο 
1985Το θέατρο στο βουνό 
1985Το κολιέ 
1989Δεξιότερα της δεξιάς 
1995Ελεύθερη Κατάδυση 
1995Το φτερό της μύγας 
1996Απόντες 
1997Βασιλική 
1997Ευγένιος αγνώστων λοιπών στοιχείων 
1997Μιρουπάφσιμ 
1997Μπίζνες στα Βαλκάνια 
2002Lilly’s Story 
2003Βαρέα ανθυγιεινά 
2008Ο Ηλίας του 16ου
2010The flight of the swan 
2014Κοινός παρονομαστής 
2014Μήδεια, Κρείσσων των Εμών Βουλευμάτων 
2016Έτερος Εγώ 
20181968
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1973|1973Οι έμποροι των εθνών ΕΙΡΤ
1980|1980Πορεία 090ΥΕΝΕΔ
1980|1980Τα παλιόπαιδα τ’ ατίθασα ΕΡΤ
1981|1981Έγκλημα στο Ψυχικό ΥΕΝΕΔ
1981|1981Ο Κίτρινος Φάκελλος ΕΡΤ
1987|1987Η συμμορία της Μαίρης ΕΤ2
1990|1990Ζητώ γνωριμία ΕΤ1
1990|1990Η Αναγέννηση Ενός Έθνους ΕΤ2
1990|1990Ο πατέρας μου ο Έλληνας ΕΤ2
1992|1992Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά ΑΝΤ1
1992|1992Τμήμα ηθών: Απόδραση ΑΝΤ1
1992|1992Τμήμα ηθών: Το μυστικό ΑΝΤ1
1993|1993Η εκτέλεση ΑΝΤ1
1993|1993Νυχτερινοί ακροβάτες ΕΤ2
1993|1993Τμήμα ηθών: Σκληρός κόσμος ΑΝΤ1
1994|1994Τμήμα ηθών: Μαργαρίτα ΑΝΤ1
1994|1994Το γελοίον του πράγματος: Αρχίζει το ματς ΑΝΤ1
1994|1994Το γελοίον του πράγματος: Δώρον άδωρον ΑΝΤ1
1994|1994Το γελοίον του πράγματος: Να μας ζήσει ΑΝΤ1
1995|1995Έναν ελληνικό ΑΝΤ1
1995|1995Δρόμοι της πόλης: Μέρες άδειας ΑΝΤ1
1995|1995Το γελοίον του πράγματος: Με την δύσιν του ηλίου ΑΝΤ1
1997|1997Έκπτωτος άγγελος ΑΝΤ1
1997|1997Ψίθυροι καρδιάς Mega 
1998|1998Τρικυμία ΑΝΤ1
1999|1999Ερόικα ΕΤ1
1999|1999Μπίζνες στα Βαλκάνια ΕΤ1
2000|2000Αθώος ή ένοχος: Το δίλημμα ΑΝΤ1
2000|2000Κόκκινος κύκλος: Κάθοδος Alpha
2000|2000Κόκκινος κύκλος: Νοκ άουτ Alpha
2000|2000Κόκκινος κύκλος: Ο επισκέπτης Alpha
2000|2000Κόκκινος κύκλος: Πατρώνυμο Alpha
2000|2000Κόκκινος κύκλος: Σκουπίδια Alpha
2000|2000Κόκκινος κύκλος: Τελευταία στάση Alpha
2001|2001Κόκκινος κύκλος: Μάνα Alpha
2001|2001Κόκκινος κύκλος: Ο ιππότης Alpha
2001|2001Κόκκινος κύκλος: Οι επαγγελματίες Alpha
2001|2001Κόκκινος κύκλος: Παράδεισος Alpha
2001|2001Κόκκινος κύκλος: Χοιροστάσιο Alpha
2002|2002Αχ…και νά ξερες Alpha
2002|2002Εν Ιορδάνη Star
2002|2002Κόκκινος κύκλος: Όταν πονάει το δοντάκι Alpha
2002|2002Κόκκινος κύκλος: Η αγάπη πέθανε Alpha
2002|2002Κόκκινος κύκλος: Ο ληστής Alpha
2002|2002Κόκκινος κύκλος: Τρωικός πόλεμος Alpha
2003|2003Οίκος αντοχής Alpha
2004|200410η εντολή: Ένα λεπτό αργότεραAlpha
2004|200410η εντολή: Κλειστές πόρτεςAlpha
2004|200410η εντολή: Σε βαθιά νεράAlpha
2004|200410η εντολή: Το προξενιόAlpha
2005|200510η εντολή: …επί ματαίωAlpha
2005|200510η εντολή: Black χιούμορAlpha
2005|200510η εντολή: ΕισβολήAlpha
2005|200510η εντολή: ΚληρονομιάAlpha
2005|200510η εντολή: Λάθος κίνησηAlpha
2005|200510η εντολή: Μετά θάνατον…Alpha
2005|200510η εντολή: Σε πρώτο βαθμόAlpha
2005|200510η εντολή: Σπασμένη κούκλαAlpha
2005|2005Η λίμνη των στεναγμών Alter
2006|200610η εντολή: ΈκπτωτοςAlpha
2006|200610η εντολή: Η φυγήAlpha
2006|200610η εντολή: Καθ’ οδόνAlpha
2007|200710η εντολή: The endAlpha
2007|200710η εντολή: Ένας ήσυχος άνθρωποςAlpha
2007|200710η εντολή: Ας όψεται η ΒούλαAlpha
2007|200710η εντολή: ΓατοπαγίδαAlpha
2007|200710η εντολή: Η κατάραAlpha
2007|200710η εντολή: Θέμα τιμήςAlpha
2007|200710η εντολή: Κρυμμένη αλήθειαAlpha
2007|200710η εντολή: Ο συλλέκτηςAlpha
2007|200710η εντολή: Ορφανή μητρόςAlpha
2007|200710η εντολή: Το δάσοςAlpha
2007|2007Μαρία η Άσχημη Mega
2007|2007Μπαμπά μην τρέχεις Mega
2007|2007Το Κόκκινο Δωμάτιο: 1965Mega
2007|2007Φάρος ΑΝΤ1
2008|2008Αληθινοί έρωτες: Απόσταση ασφαλείας Alpha
2008|2008Βέτα Queen Alpha
2008|2008Λάκης ο γλυκούλης Mega
2008|2008Μαύρα μεσάνυχτα Mega
2009|2009Καρυωτάκης ΕΤ1
2010|2010Ο 3ος νόμος: ΒελουδένιεςMega
2010|2010Ο 3ος νόμος: ΚρυμμένοιMega
2011|2011Με λένε Βαγγέλη Mega
2013|2013Μην Αρχίζεις τη Μουρμούρα Alpha
2015|201510η εντολή: ΘηρίοAlpha
2015|201510η εντολή: ΜπαρούτηAlpha

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες

Προηγούμενο άρθροΤόνυ Άντονυ 1948-2014
Επόμενο άρθροΑντωνόπουλος Άγγελος

Σχετικές αναρτήσεις

Γιάννης Θειακός 1926-1993

Ο  Γιάννης Θειακός γεννήθηκε το 1926 στην Αθήνα.  Σπούδασε δραματική στην Αθήνα, στο Παρίσι και περισσότερο κινηματογράφο στην Ιταλία.  Ίδρυσε την "Καλλιτεχνική Σκηνή" με...

Καρακατσάνης Θύμιος

Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης του θεάτρου, ο οποίος διακρίθηκε κυρίως σε αριστοφανικούς ρόλους. Άνθρωπος με έντονη προσωπικότητα, έλεγε δυνατά τη γνώμη του και υπερασπιζόταν...

Λάμπρος Κωνσταντάρας 1913-1985

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους έλληνες ηθοποιούς του θεάτρου και του κινηματογράφου. Μπορεί να διέπρεψε στο απαιτητικό είδος της κωμωδίας, αλλά...

Τελευταίες αναρτήσεις