25.9 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήHθοποιοίΜαρία Δαβιδοπούλου

Σχετικές αναρτήσεις

Μαρία Δαβιδοπούλου

- Advertisement -

Η Μαρία Δαβιδοπούλου υποδυόμενη πάντα την “τροφαντή” κοπέλα που την πείραζαν όλοι για τα κιλά της, αποτέλεσε χαρακτηριστική μορφή της βιντεοκασέτας.

Χωρίς να χρειάζεται στις περισσότερες περιπτώσεις να πει παραπάνω από 2-3 ατάκες, πρωταγωνίστησε σε σκηνές που έμειναν αξέχαστες και λέγονται μέχρι και σήμερα.

davidopoulou 1

Δύστυχος δεν μπορέσαμε να βρούμε τίποτα για την προσωπική της ζωή. Το μόνο ότι έμενε στην περιοχή της Κυψέλης.

Δύο από τις καλύτερες ατάκες που λέγονται μέχρι και σήμερα είναι οι εξής:

Μπαμπά, μ’ αρέσει, τον αγαπώ στην ταινία, “Κλεφτρόνι και τζέντλεμαν”

Συνοδευόμενη από τους γονείς της, περιμένει στο σπίτι του Στάθη Ψάλτη ως νύφη-έκπληξη. Ζητάει έξτρα νεραντζάκι με ναζιάρικη ερώτηση “θεία, έχει κι άλλο”;
Και μετά το παραλήρημα του απελπισμένου γαμπρού (με επτά χαστούκια και ατάκες όπως το “βλέπω το πρόσωπο στον κ…ο και τον κ…ο στο πρόσωπο”) όχι μόνο δεν πτοείται, αλλά στυλώνει τα πόδια και αναφωνεί την ώρα της αναχώρησης: ”Μπαμπά, μ’ αρέσει, τον αγαπώ”…

Ρε τσόγλανε, με λέρωσες στην ταινία, Ρόδα, Τσάντα και Κοπάνα 2

Όταν τον φλερτάρει τον Μπίλια λοιπόν με πονηρό “σπατουλάρισμα” σε κουταλάκι κι εκείνος εκμυστηρεύεται τον μπελά που έχει βρει στον Σταμάτη Γαρδέλη, ο τελευταίος αναλαμβάνει να τον γλιτώσει: Με εκούσια στραβοστεκιά-γιαούρτωμα και φανταστική ατάκα, ”Ρε τσόγλανε, με λέρωσες”…

Μαρία Δαβιδοπούλου: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1981Πάμε για Καφέ
1981Τα καμάκια 
1981Το μεγάλο κανόνι 
1982Ήταν άξιος 
1982Απίθανοι αλλοιώτικοι κι ωραίοι 
1982Και ο πρώτος ματάκιας 
1982Ο αυτάκιας 
1982Ρόδα Τσάντα και Κοπάνα 
1982Φυλακές ανηλίκων 
1983Δώστε την τσόντα στο λαό 
1983Μήτσος ο ρεζίλης 
1983Ρόδα Τσάντα & Κοπάνα Νο2
1983Σερίφης ο Μηχανοφάγος 
1983Σιδηρά κυρία 
1984Λαλάκης ο εισαγόμενος 
1984Μάντεψε τι κάνω τα βράδια 
1984Μπορούμε και κάτω απ’ τα θρανία 
1984Ρόδα Τσάντα & Κοπάνα Νο 3
1985Μια παπαδιά στα μπουζούκια Νο2
1985Ο Δυναστείας 
1985Ο Ροζ Γάτος 
1985Τρελλός είμαι ότι θέλω κάνω 
1985Η γυναικάρα με τα πράσινα 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1986Ράκος Νο14: Και ο πρώτος μπουνάκιας
1986Ένας κόκορας στη γειτονιά μας 
1986Αναρχικές καλόγριες 
1986Μαντόνα για πάντα 
1986Μια βαλίτσα όνειρα 
1986Ο πηδηχτούλης 
1986Τρίκυκλο, κομπίνα και κομπιναιζόν 
1986Τρελοί παραγωγοί απίθανα μανούλια 
1987Κλεφτρόνι και τζέντλεμαν 
1987Πατρίς ληστεία οικογένεια 
1987Ο θείος μου ο νίνζα Νο1
1987Σέξυ μπάτσος και σκληρός 
1987Τρίποντα στο παρθεναγωγείο 
1989T.V Kουλουβάχατα 
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1984|1984Μέσα από το πλήθος: Η Γεωργία ΕΡΤ2
1987|1987Η κυρία μας ΕΡΤ
1994|1994Οι Αγνοημένοι: Η υπόσχεση ΑΝΤ1
1994|1994Τμήμα ηθών: Κατά λάθος ΑΝΤ1
- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Ζωρζ Σαρή 1925-2012

Η Ζωρζ Σαρή ή Γεωργία Σαρηβαξεβάνη, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε τον Μάιο του 1925 στην Αθήνα από Μικρασιάτη πατέρα και Γαλλίδα...

Αγγελίδου Νέλλη

Ελληνίδα ηθοποιός, που διακρίθηκε κυρίως σε θεατρικούς ρόλους.Η Νέλλη Αγγελίδου γεννήθηκε το 1927 στην Αθήνα και σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του «Θεάτρου Τέχνης»...

Χλόη Λιάσκου 1943-

Η Χλόη Λιάσκου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Ιανουαρίου του 1943. Μεγάλωσε με τη μητέρα της, αφού τον πατέρα της τον έχασε όταν ήταν...

Τελευταίες αναρτήσεις