Ο γεροντοκόρος

Παραγωγής: Καραγιάννης-Καρατζόπουλος
Πρεμιέρα: Πρεμιέρα: 01 Ιανουαρίου 1967
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Βασίλης Βασιλειάδης
Συγγραφέας: Λάκης Μιχαηλίδης
Σεναρίο: Λάκης Μιχαηλίδης

Κωμωδία
1967

Ηθοποιοί: Λάμπρος Κωνσταντάρας , Μάρω Κοντού , Γιώργος Μούτσιος , Δέσποινα Στυλιανοπούλου , Πόπη Λάζου , Ορφέας Ζάχος , Κώστας Πρέκας , Αγγέλα Γιουράντη , Σταύρος Ξενίδης , Νίκος Νεογένης (γιατρός) , Ντίνος Ηλιόπουλος (φωνή στο τηλέφωνο) , Στέλιος Καζαντζίδης (τραγούδι) , Φώτης Μεταξόπουλος (χορός) , Jaguards (ρυθμικό συγκρότημα)

Πλοκή: Ο Λάμπρος είναι εκ πεποιθήσεως γεροντοπαλίκαρο. Μόλις ακούει για γάμο ανατριχιάζει. Οι δικοί του όμως θέλουν να τον παντρέψουν πάση θυσία γιατί πιστεύουν ότι μόνο έτσι θα βρει την ηρεμία και την ψυχική του γαλήνη. Τη στιγμή αυτή παρουσιάζεται η Μάρω, η οποία παριστάνει με πειστικό τρόπο την ακόμα πιο σκληρή εκπρόσωπο αυτών που είναι εναντίον του γάμου….
Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1966-1967 και έκοψε 340.868 εισιτήρια. Ήρθε στην 10η θέση σε 117 ταινίες.Ο Στέλιος Καζαντζίδης ερμηνεύει το τραγούδι <> σε στίχους του Πυθαγόρα και μουσική Βασίλη Βασιλειάδη.

Ελληνικός Κινηματογράφος Ο γεροντοκόρος
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΛατέρνα φτώχεια και γαρύφαλλο
Επόμενο άρθροΟ εαυτούλης μου

Similar Articles

Comments