Το γνωστό και μη εξαιρετέο δίδυμο των μεγάλων τηλεοπτικών επιτυχιών, Μιχάλη Ρέππα- Θανάση Παπαθανασίου, δημιούργησε την καλύτερη Ελληνική κωμωδία μετά τη 2000 εποχή μέχρι σήμερα: Το Κλάμα Βγήκε από τον Παράδεισο.
Εμβληματικές ατάκες, συγκεντρωμένο το ανφάν γκατέ της Ελληνικής κωμωδίας, πανέξυπνη παρωδία των εμπορικών ταινιών της Φίνος Φιλμ, του βουκωλικού δράματος, των δραματικών ταινιών και της ιστορικής περιόδου της Κατοχής.
Η πιο πετυχημένη και διαχρονικά αγαπητή κωμωδία του σύγχρονου Ελληνικού σινεμά που αναδεικνύει την πραγματική ευστροφία της σάτιρας που διακωμωδεί χωρίς να λοιδορεί, που διασκεδάζει χωρίς να αναπαράγει στερεοτυπικά κλισέ.
Αλλά πατώντας επάνω στην εμπορικότητα του Ελληνικού κινηματογράφου, επιχειρώντας μία κωμική ματιά με σάτιρα η οποία στο βάθος επιθυμεί να προβληματίσει.
Ταινία που εμπνεύστηκε μεν, αλλά μπορεί να θεωρηθεί καλύτερη από πολλές δημοφιλείς ταινίες εμπορικών σκηνοθετών.
Τρομερές ατάκες, με τις σπουδαιότερες γυναικείες πρωταγωνίστριες της Ελληνικής υποκριτικής να βρίσκονται σε οργασμό έμπνευσης, ερμηνείας και γέλιου.
Από την αγαπημένη μου Μίρκα Παπακωνσταντίνου, την ξεχωριστή Άννα Παναγιωτοπούλου (αν και βρίσκεται μακριά από τα δικά μου γούστα, αναγνωρίζω την αξία της), την αλησμόνητη Μίνα Αδαμάκη που ως άλλη Αστέρω σατιρίζει το βουκολικό δράμα και τον έρωτα μέσα στις λάσπες και τα κοπάδια των προβάτων και αμνοεριφίων.
Ακριβή παραγωγή που γυρίστηκε σε πολλά και διαφορετικά μέρη, τόσο εντός όσο και εκτός Αττικής.
Η κωμωδία σατιρίζει τις κοινωνικές ανισότητες, την αδικία που βιώνουν οι φτωχοί από τους άδικους πλούσιους, το γενικότερο σενάριο των περισσότερων ταινιών του Ελληνικού σινεμά για πολλές δεκαετίες.
Εύστροφη παρωδία των στερεοτύπων, των αντιλήψεων με τις οποίες είχε διανθιστεί ο κινηματογράφος μας για πολλές δεκαετίες, απόρροια του γενικότερου πολιτισμικού πλαισίου στο οποίο και ο ίδιος υπήρχε και κινούταν.
Διαχρονικά δροσερή κωμωδία που γνωρίζει να σε κάνει να γελάς ακόμα και στα πιο βαθιά σκοτάδια σου, δείχνοντας σου παράλληλα την αξία της ποιοτικής, ουσιαστικής σάτιρας και παρωδίας.
Σύνταξη-επιμέλεια: Μαρία Σκαμπαρδώνη