22.3 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΡάλλης Αγγελίδης 1902-1974

Σχετικές αναρτήσεις

Ράλλης Αγγελίδης 1902-1974

Ο Ράλλης Αγγελίδης ήταν Έλληνας ηθοποιός, ο οποίος έπαιξε σε μικρούς ρόλους στον ελληνικό κινηματογράφο.

Ο Ράλλης Αγγελίδης γεννήθηκε το 1902 στην Οδησσό της Ουκρανίας και είχε ρίζες από τη Ρωσία. Συνεργάστηκε με διάφορους θιάσους, αναλαμβάνοντας χαρακτηριστικούς κωμικούς ρόλους. Μετά τα μέσα της δεκαετίας του 1920, έπαιξε μεταξύ άλλων σεοπερέτες και επιθεωρήσεις.

rallis aggelidis
Ο Ράλλης Αγγελίδης, ο Κώστας Χατζηχρήστος και ο Βασίλης Αυλωνίτης στην επιθεώρηση, “30 το δολάριο”. (Φωτογραφία από το ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ)

Ήρθε οικογενειακώς στην Αθήνα τη δεκαετία του ’40 και μετά το 1944 συνεργάστηκε μόνιμα με το θέατρο Ακροπόλ. Πήρε μέρος σε 59 κινηματογραφικές ταινίες και η πρώτη του εμφάνιση ήταν το 1939 στην ταινία, “Νύχτα χωρίς ξημέρωμα” και η τελευταία του εμφάνιση ήταν το 1966.

Εκεί που ξεχώρισε ήταν στις ταινίες, “Ο μεθύστακας“, “Η θεία απ’ το Σικάγο”, “Ο θησαυρός του μακαρίτη“.

Η κατοικία του ήταν στην Κηφισιά, ενώ είχε φιλικές σχέσεις με τη Γεωργία Βασιλειάδου και τη Ρένα Ντορ. Στην προσωπική του ζωή δεν παντρεύτηκε ποτέ, είχε όμως ανίψια και μια αδερφή που έμεναν στην Πάτμο.

Τα τελευταία χρόνια ο Ράλλης Αγγελίδης αντιμετώπισε κινητικά προβλήματα εξαιτίας του σακχάρου που είχε. Το 1972 τελικά υπέστη ακρωτηριασμό των κάτω άκρων και το 1973 πούλησε το σπίτι του στην Κηφισιά για να πάει κοντά στη αδελφή του στην Πάτμο.

Ένα χρόνο αργότερα, το καλοκαίρι του 1974 ο Ράλλης Αγγελίδης έφυγε από τη ζωή και ετάφη στην Πάτμο.

Ράλλης Αγγελίδης: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1939Νύχτα χωρίς ξημέρωμα 
1950Ο Μεθύστακας 
1951Εκείνες που δεν πρέπει ν’ αγαπούν 
1951Προ παντός ψυχραιμία 
1952Δυο κοθώνια στο ναυτικό 
1953Γενίτσαρος 
1953Ο Κοκοβιός πρωτευουσιάνος 
1953Ο καπετάν Σοροκάδας 
1954Η ωραία των Αθηνών 
1954Χαλιμά 
1954Χαρούμενο ξεκίνημα 
1955Γλέντι λεφτά κι αγάπη 
1955Ιστορία μιας κάλπικης λίρας 
1955Λατέρνα φτώχεια και φιλότιμο 
1955Ούτε γάτα ούτε ζημιά 
1955Πιάσαμε την καλή 
1955Το οργανάκι του Αττίκ 
1956Αρπαγή της Περσεφόνης 
1956Η καφετζού 
1956Τρία κοθώνια του Συντάγματος 
1957Η θεία από το Σικάγο 
1957Κατά λάθος μπαμπάς 
1957Μανούλα θέλω να ζήσεις 
1957Ο γυναικάς 
1957Της νύχτας τα καμώματα 
1958Αδέκαροι ερωτευμένοι 
1958Η φτώχεια θέλει καλοπέραση 
1958Κάθ’ εμπόδιο για καλό 
1958Μια ζωή την έχουμε 
1958Μια λατέρνα μια ζωή 
1958Οι καβγατζήδες 
1958Το νησί της σιωπής 
1958Χαρούμενοι Αλήτες 
1959Έρωτας με δόσεις 
1959Ήρωες της γκάφας 
1959Ανθισμένη αμυγδαλιά 
1959Να πεθερός, να μάλαμα
1959Ο Θύμιος τά ΄κανε θάλασσα 
1959Ο θησαυρός του μακαρίτη 
1959Περιπλανώμενοι Ιουδαίοι 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1960Έγκλημα στο Κολωνάκι 
1960Μετά την αμαρτία 
1960Πλούσιοι Χωρίς Λεφτά 
1960Το Κλωτσοσκούφι 
1960Χίλιες παρά μια νύχτες 
1961Η ζωή μου αρχίζει με σένα 
1961Καπετάνιος για κλάματα 
1961Ο θάνατος του παλλικαριού 
1961Ο παλληκαράς 
1961Το έξυπνο πουλί 
1961Το δράμα μιας αμαρτωλής 
1962Γαμπρός για κλάματα 
1962Δουλειές του ποδαριού 
1962Κορόιδο γαμπρέ 
1962Ο Σταμάτης και ο Γρηγόρης 
1962Ο άντρας της γυναίκας μου 
1962Οι τρεις σωματοφύλακες 
1962Οι υπερήφανοι 
1962Του Κουτρούλη ο γάμος 
1963Ένας βλάκας με πατέντα 
1963Αμαρτωλά Χέρια 
1963Ευτυχώς χωρίς δουλειά 
1963Ο ανηψιός μου ο Μανόλης 
1963Οι δυο αλεπούδες 
1963Οι σκανδαλιάρηδες 
1963Πολυτεχνίτης κι’ Ερημοσπίτης 
1963Το τυχερό πανταλόνι 
1963Τον βρήκαμε τον Παναή 
1964Έξω φτώχεια και καλή καρδιά 
1964Ότι θέλει ο λαός 
1964Ο πολύτεκνος 
1964Σχολή για σωφερίνες 
1965Φτωχό μου σπουργιτάκι 
1966Πλήγωσες την Αγάπη μου 
1968Ένας Κλέφτης με Φιλότιμο 

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΚούλα Αγαγιώτου 1915-2006
Επόμενο άρθροΑδριανού Άννα

Σχετικές αναρτήσεις

Φαίδων Γεωργίτσης 1939-2019

Ο Φαίδων Γεωργίτσης, από τους διάσημους και ταλαντούχους Έλληνες ηθοποιούς, ανδρώθηκε υποκριτικά στον κινηματογράφο, αφού πολύ νωρίς – φοιτητής ακόμα – έκανε την πρώτη...

Από που πάνε για τη χαβούζα 1978-1979

Η ταινία, "Από που πάνε για τη χαβούζα" προβλήθηκε την σαιζόν 1978-1979 και έκοψε 480.145 εισιτήρια. Ήρθε στην πρώτη θέση ανάμεσα σε 15 ταινίες. Περίληψη...

Ανδριανός Βάσος

Ο Βάσος Ανδριανός, ή Αδριανός (πραγματικό όνομα, Βασίλης Παπαδόπουλος) γεννήθηκε στις 7 Ιουνίου 1943 και ήταν Έλληνας ηθοποιός,ο οποίος έγινε γνωστός από τον...

Τελευταίες αναρτήσεις