Νίκος Σταυρίδης: Η μεγάλη του αγάπη ο Ολυμπιακός

Ολυμπιακός
Advertisement

Άνθρωπος απλός και καλλιτέχνης προσιτός, ο Νίκος Σταυρίδης έζησε μια ήρεμη ζωή πάντα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Advertisement
Νίκος Σταυρίδης

Συνεσταλμένος και καθημερινός, δεν πήγαινε μάλιστα ποτέ στις λαμπερές πρεμιέρες των ταινιών του, προτιμώντας να τις απολαμβάνει κατόπιν στις σκοτεινές αίθουσες ανάμεσα στο κοινό που τόσο τον λάτρευε.

Νίκος Σταυρίδης

Αν κάτι φρόντισε πάντως ο ίδιος να καταστήσει γνωστό για την προσωπική του ζωή, ήταν το πάθος του για τον Ολυμπιακό, τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του οποίου ακολουθούσε ανελλιπώς μη χάνοντας ευκαιρία να αποδεικνύει την αγάπη του για την ομάδα του Πειραιά.

Νίκος Σταυρίδης

Πολλά τα περιστατικά εκδήλωσης λατρείας για τον Ολυμπιακό, αξίζει πάντως να σταθούμε σε δύο. Όταν πήγε να τον δει στο θέατρο ο επιθετικός του Ολυμπιακού, Υβ Τριαντάφυλλος, η μεγάλη αδυναμία του Νίκου Σταυρίδη εκείνη την εποχή, ο Σταυρίδης τον κάλεσε στη σκηνή για να τον αποθεώσει και διέκοπτε κατόπιν συχνά την παράσταση για να πανηγυρίσει με όλη του τη δύναμη φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του «Υβ, Υβ, Υβ»!

Νίκος Σταυρίδης

Και βέβαια υπάρχει και η ιστορική φωτογραφία που τον δείχνει μέσα στο γήπεδο να ασπάζεται στο μάγουλο τον Γιώργο Σιδέρη, μετά το λυτρωτικό γκολ του οποίου στον αγώνα Απόλλωνα Σμύρνης-Ολυμπιακού στη Ριζούπολη τον Νοέμβριο του 1963.

Νίκος Σταυρίδης
Προηγούμενο άρθροΗ Ζωή Λάσκαρη και η συγκλονιστική αποκάλυψη
Επόμενο άρθροΟ Κώστας Τσάκωνας για τα χρόνια της ξενιτιάς στη Γερμανία