18.9 C
Athens
Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Ελένη Προκοπίου: Ο επίγειος παράδεισος της στο Ξυλόκαστρο

Στο πανέμορφο Ξυλόκαστρο και κυριολεκτικά πάνω στο...

Ήξερες ότι ο Θόδωρος Κατσαδράμης…

Ο Θόδωρος Κατσαδράμης γεννήθηκε στη Δόξα Αρκαδίας...

Έφυγε από τη ζωή ο Θόδωρος Κατσαδράμης

Δυστυχώς άλλη μία απώλεια για τον καλλιτεχνικό...
ΑρχικήHθοποιοίΚάρμεν Ρουγγέρη 1944-

Σχετικές αναρτήσεις

Κάρμεν Ρουγγέρη 1944-

- Advertisement -

Η Κάρμεν Ρουγγέρη είναι Ελληνίδα ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και συγγραφέας παιδικών βιβλίων.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 17 Ιουνίου του 1944. Ο πατέρας της ήταν Ιταλός εκπαιδευτικός και η μητέρα της Ελληνίδα, ενώ έχει μια μεγαλύτερη αδελφή.

rouggeri 1
Από την τηλεοπτική μεταφορά του έργου του Γρηγορίου Ξενόπουλου “Ανάμεσα σε τρείς Γυναίκες σε σενάριο Ηλέκτρας Παπακώστα και σκηνοθεσία Κώστα Πρέκα που προβλήθηκε από την ΥΕΝΕΔ το 1982. Διακρίνονται όρθιοι: Γιολάντα Κοκκίνου, Κάρμεν Ρουγγέρη, Κέλλυ Καραίσκου και καθισμένοι: Αθηνά Ζαφόλια, Κώστας Πρέκας, Άννα Αδριανού και Ασπασία Τζιτζικάκη.

Σπούδασε τραγούδι στο Ελληνικό Ωδείο, θέατρο στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης και όπερα στην Περούτζα. Το 1985 δημιούργησε το Θίασο “Ρακοσυλλέκτες”, του οποίου ήταν σκηνοθέτις και σεναριογράφος.

Μέχρι σήμερα έχει δώσει πολλές παραστάσεις στο Εθνικό Θέατρο. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το παιδικό θέατρο.

Από το 1995 έχει εκδώσει πάνω από 25 παιδικά βιβλία. Είναι παντρεμένη με τον βαρύτονο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Ανδρέα Κουλουμπή.

Κάρμεν Ρουγγέρη:Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1984Αντίστροφη μέτρηση 
1986Στον πυρετό της δόξας και της λόξας 
1987Ένας πιλότος για πέταμα 
1987Πρωτάρης στον έρωτα 
1988Έμπλεξα τα αγόρια μου 
1995Ο Τσαλαπετεινός του Γουαϊόμινγκ 
1997Ευγένιος αγνώστων λοιπών στοιχείων 
1999Η διακριτική γοητεία των αρσενικών 
2013Οικόπεδο 12
ΈτοςΤίτλος παράστασης
1970Το Ζαμπελάκι 
1971Μήδεια 
1980Λυσιστράτη 
1986Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα 
2013Το μαγικό κλειδί 
2015Ο κουρέας της Σεβίλλης 
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1972|197238ο αστυνομικό τμήμαΥΕΝΕΔ
1974|1974Λούνα Παρκ ΕΙΡΤ
1974|1974Μεθοριακός Σταθμός ΥΕΝΕΔ
1976|1976ΓιούγκερμανΥΕΝΕΔ
1978|1978Λεηλασία μιας ζωής ΕΡΤ
1979|1979Οι παραστρατημένοι ΕΡΤ
1980|1980Μεθυσμένη πολιτεία ΕΡΤ
1981|1981Λούμπεν ΥΕΝΕΔ
1981|1981Τ’ ανάποδα ΕΡΤ
1982|1982Ανάμεσα σε τρεις γυναίκες ΥΕΝΕΔ
1982|1982Το ξεκίνημα της φωτιάς: Ρόκκος Χοϊδάς ΕΡΤ
1983|1983Επιχείρηση Ιφιγένεια ΕΡΤ
1983|1983Ιστορία γραμμένη με νότες ΕΡΤ
1983|1983Τα Καθημερινά ΕΡΤ
1984|1984Ιστορίες του δάσους ΕΡΤ2
1984|1984Υπάλληλοι ΕΡΤ
1986|1986Τρεις και ο Κούκος ΕΡΤ
1987|1987Η Κυρία μας ΕΡΤ
1987|1987Η αλεπού και ο μπούφος ΕΤ2
1988|1988Ποιος είναι ο Κος Αλεξίου ΕΤ1
1989|1989Η έκτη εντολή ΕΤ2
1990|1990Ακριβή μου Σοφία ΕΤ1
1990|1990Φόνος Χωρίς Ταυτότητα Mega 
1991|1991Μυρτώ ΕΤ1
1991|1991Σπίτι για πέντε Mega
1991|1991Τα εφτά κακά της μοίρας μου Mega
1991|1991Το κορίτσι απ’ το ποτάμι ΕΤ1
1992|1992Αχ Ελένη Mega
1992|1992Δέκα μικροί Μήτσοι Mega
1992|1992Θα μιλήσεις με τον δικηγόρο μου ΑΝΤ1
1993|1993Βαρβαρότητες ΑΝΤ1
1994|1994Καθένας με την τρέλα του ΑΝΤ1
1997|1997Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή ΑΝΤ1
1999|1999Η μεγάλη αθηναϊκή επιθεώρηση ΝΕΤ
2000|2000Δέκα λεπτά κήρυγμα Mega
2003|2003Ελλάς το μεγαλείο σου ΑΝΤ1
2004|20047 θανάσιμες πεθερές: Η τιμωρός πεθεράMega
2004|2004Η ώρα η καλή Mega
2006|2006Το Κόκκινο Δωμάτιο: Το Χρέος του Βαγγέλη Mega
2007|2007Λατρεμένοι μου Γείτονες Mega
2007|2007Μπαμπά μην τρέχεις Mega
2008|200840 ΚύματαΑΝΤ1
2008|2008Υπάρχουν Άντρες και Άντρες Alpha
2010|2010Η πολυκατοικία: Ήταν μια φορά ένας θησαυρός Mega
2012|2012Ελεύθερος κι ωραίος ΑΝΤ1
2016|2016Daddy cool ΑΝΤ1
2019|2019Αν ήμουν πλούσιος ΑΝΤ1
2022|2022Γλυκάνισος ΣΚΑΙ
- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Δώρα Κακουράτου 1944-2022

Η Δώρα Κακουράτου γεννήθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων στη Λεμεσό το 1944 και ήταν Κύπρια ηθοποιός.Σε ηλικία 15 ετών άρχισε να παίζει στο Θίασο, "Ηνωμένων...

Βούλα Χαριλάου 1932-

Η Βούλα Χαριλάου είναι ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.Γεννήθηκε το 1932 (σύμφωνα με την εγκυκλοπαίδεια του Θόδωρου Έξαρχου).Έπαιξε κυρίως σε δραματικές ταινίες, όπως στο...

Ο Άνθρωπος του Θεού (Man of God) 2020-2021

Ο Άνθρωπος του Θεού είναι βιογραφική δραματική αγγλόφωνη ελληνική ταινία σε σενάριο και σκηνοθεσία Γέλενα Πόποβιτς στην οποία πρωταγωνιστεί ο Άρης Σερβετάλης ως ο...

Τελευταίες αναρτήσεις