30.4 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Νίκος Σταυρίδης: Το μεγάλο του παράπονο

Ο Νίκος Σταυρίδης ήταν ένας σπουδαίος κωμικός...

Το ανθρωπάκι: Αχ βρε Κική τι με κάμεις

"Το ανθρωπάκι" είναι μία από τις αγαπημένες...
ΑρχικήHθοποιοίΤάκης  Παπαματθαίου

Σχετικές αναρτήσεις

Τάκης  Παπαματθαίου

- Advertisement -

Ο Τάκης  Παπαματθαίου γεννήθηκε στην Αθήνα. Αριστούχος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Παίζει ανελλιπώς στο θέατρο συμμετέχοντας σε πενήντα περίπου θεατρικές παραστάσεις.

Σε σκηνοθεσία Κ. Κουν έχει παίξει στα Φεστιβάλ Ηρωδείου και Επιδαύρου στα έργα: – τραγωδίες – (Κορυφαίος) “”Ορέστεια” με τη Μελίνα Μερκούρη,”Οιδίπους Τύραννος””, “Πέρσες”, “Βάκχες” – αρχαίες κωμωδίες – “Όρνιθες” (Κινησίας, Επιτετραμένος), “Αχαρνής” (Ευριπίδης), “Θεσμοφοριάζουσες” (Αγάθων), “Σφήκες” (Βδελυκλέων), “Ιππής” (Κορυφαίος), “Ειρήνη” (Υπηρέτης Λαμάχου), καθώς και στα Διεθνή Φεστιβάλ Παγκόσμιου Θεάτρου σε Φλωρεντία, Βερολίνο, Αμβούργο, Άμστερνταμ, Ζυρίχη, Βρυξέλλες.

Επίσης σε σκηνοθεσία Θ. Καρακατσάνη στα Φεστιβάλ Ηρωδείου και Επιδαύρου με τα έργα του Αριστοφάνη “Νεφέλες” (Άδικος Λόγος), “Όρνιθες” (Έποπας, Ποσειδώνας) και “Πλούτος” (Ερμής, Βλεψίδημος, Συκοφάντης). Σε σκηνοθεσία Κ. Μπάκα “Νεφέλες” (Σωκράτης). Σε σκηνοθεσία Ν. Μαστοράκη “Πλούτος” (Βλεψίδημος) με τον Λάκη Λαζόπουλο σε μουσική Στ. Κραουνάκη. Με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε σκηνοθεσία Γ. Ιορδανίδη “Ειρήνη”.

papamanthaiou

Στο Θέατρο Τέχνης σε ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο, σκηνοθεσία Κ. Κουν, με έργα των Χ. Πίντερ, Β. Γκομπρόβιτς, Φ. Ξ. Κρετς, Ν. Έρντμαν, Ε. ντε Φιλίππο, Α. Σνίτσλερ, Κ. Μουρσελά, Γ. Αρμένη, Ι. Καμπανέλλη. Εκτός Θεάτρου Τέχνης “Φιλοκτήτης” (Νεοπτόλεμος) σε σκην. Γ. Τσαρούχη, “Βαβυλωνία” (Αστυνόμος) με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, στο Απλό Θέατρο με την Αντιγόνη Βαλάκου “Γυάλινος Κόσμος” (Τζιμ) του Τ. Ουίλλιαμς και “Η Επέτειος” του Χ. Πίντερ σε σκηνοθεσίες Α. Αντύπα.

Με την Ξένια Καλογεροπούλου και τον Σταμάτη Φασουλή στο “Καθάρσιο και Βεγγέρα”, “Το Αυγό” με τον Ν. Τσακίρογλου σε σκηνοθεσία Γ. Ιορδανίδη, “Οι Έμποροι της Δόξας” με τον Στέφανο Ληναίο, καθώς και σε ελληνικές και εγγλέζικες φαρσοκωμωδίες των Ρ. Κούνεϊ, Τ. Τσάπμαν, Γ. Κωνσταντίνου, Ν. Τσιφόρου, Δ. Ψαθά.

Επίσης, “Ζητείται Τενόρος” (Τίτο Μορέλι) του Κ. Λούντβιχ σε σκην. Γ. Ιορδανίδη, στο μιούζικαλ “Το Μαγαζάκι του Τρόμου” σε σκην. Β. Ανδρίτσου – Θ. Μαρσέλλου, “Φούστα Μπλούζα” των Θ. Παπαθανασίου – Μ. Ρέππα σε σκην. των συγγραφέων. Στις επιθεωρήσεις “Ο Χορός του Οζαλόγγου” σκην. Στ. Φασουλή, μουσ. Στ. Κραουνάκη, με τους Γ. Φέρτη, Μ. Παπακωνσταντίνου, “Καραγκιόζ Dream” του Γ. Κακουλίδη με τον Θ. Καρακατσάνη, “Φύγε Κώστα Έλα Κώστα” με τον Χ. Κλυνν, “Δεν Τρέχει Τίποτα” της Δ. Παπαδοπούλου κ.ά. Στο ραδιόφωνο σε κλασσικά θεατρικά έργα, καθώς και του Λευτέρη Παπαδόπουλου.

Στην τηλεόραση έχει παίξει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές και στον κινηματογράφο στις ταινίες “Ζωή” του Γ. Κατακουζηνού, “Σαπουνόπετρα” του Ν. Ζερβού, “Η Αγάπη Είναι Ελέφαντας” του Σ. Τζίτζη, “Αυστηρώς Κατάλληλον” των Θ. Παπαθανασίου – Μ. Ρέππα και στην αμερικάνικη ταινία με την Νία Βαρντάλος “My Life in Ruins”

Έχει παίξει σε πολλές τηλεοπτικές διαφημίσεις. Κάνει σπικάζ για ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές διαφημίσεις. Παίζει κιθάρα και είναι πρωταθλητής Ελλάδας Ηθοποιών στο σκάκι.

Τάκης  Παπαματθαίου: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1986Καυτά θρανία 
1990Το εξπρές του τρελλοκομείου 
1995Ζωή 
1996Σαπουνόπετρα: Το Χρήμα στο Λαιμό σας 
2000Ένας μπαίνει, δυο βγαίνουν 
2000Η αγάπη είναι ελέφαντας 
2008Αυστηρώς κατάλληλο 
2016Μαγικός καθρέφτης 
2016Ρισάλτο 
2017Καζαντζάκης 
2021The Black Bachelor 4
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1988|1988Σιγά η πατρίδα κοιμάται ΕΤ1
1989|1989Πατήρ Υιός κ Πνεύμα Mega
1990|1990Άγγελος κατά λάθος ΑΝΤ1
1990|1990Χάρρυ Κλυνν show ΑΝΤ1
1991|1991Οι απαράδεκτοι Mega
1992|1992Δεν Είμαστε Καλά ΑΝΤ1
1992|1992Οι άθλιοι της Βίκτωρος Ουγκώ ΑΝΤ1
1992|1992Συγκάτοικοι στην τρέλλα ΑΝΤ1
1993|1993Στη χώρα των φευγάτων ΑΝΤ1
1993|1993Τα στραβά κι ανάποδα ΑΝΤ1
1994|1994Cherchez la femme Star
2000|2000Θα σε δω στο πλοίο Alpha
2000|2000Ου μοιχεύσεις Alpha
2002|2002Πάτρα-Βενετία Alpha
2003|2003Η Νταντά Mega
2004|2004Τηλεμπόρα Mega
2006|2006Safe sex: Επιχείρηση Βασίλης Mega
2006|2006Γάμος με τα όλα του: Ο ζηλιαρόγιαννος ΑΝΤ1
2007|2007Μαρία η Άσχημη Mega
2007|2007Τα Χρυσά Κορίτσια ΕΤ1
2009|2009Diet Please Plus TV
2021|2021Μην Αρχίζεις τη Μουρμούρα Alpha
2022|2022Μην Αρχίζεις τη Μουρμούρα Alpha
2022|2022Τα Νεοκλασικά: Μιας Πεντάρας Νιάτα Alpha
- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Δημήτρης Παπαμιχαήλ 1934-2004

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ ήταν Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου. Γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου του 1934 στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Πειραιά σε...

Γιώργος Μεσσάλας 1942-2021

Ο Γιώργος Μεσσάλας ήταν Έλληνας σκηνοθέτης και ηθοποιός.Γεννήθηκε στο Αιγάλεω το 1942, σε ένα φτωχικό σπίτι ανάμεσα σε χωράφια. Ο πατέρας του ήταν κρεοπώλης...

Πέππας Σοφοκλής

Ηθοποιός με κύρος και ιδιαιτέρως χαρακτηριστική φωνή. Αν και είχε συμμετάσχει σε κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, υπήρξε, κατεξοχήν, θεατρικός ηθοποιός, με σημαντική παρουσία...

Τελευταίες αναρτήσεις