32.4 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΔουλγεράκης Ντίνος

Σχετικές αναρτήσεις

Δουλγεράκης Ντίνος

Ντίνος Δουλγεράκης

Ο Ντίνος Δουλγεράκης γεννήθηκε στη Γέργερη Ηρακλείου Κρήτης το 1937 και σπούδασε στις δραματικές σχολές Εθνικού Θεάτρου και Γρηγόρη Βαφιά μετά την αποφοίτησή του από την Παιδαγωγική Ακαδημία.

Εργάστηκε με αξιόλογους αθηναϊκούς θιάσους και ανέπτυξε δραστηριότητα στο ραδιόφωνο και σε εκπομπές συνέχειας.

Το 1981 ίδρυσε το Επαγγελματικό Παιδικό Θέατρο, όπου παρουσίασε σε δική του σκηνοθεσία διάφορα έργα.

Σκηνοθέτησε επίσης έργα σε συνεργασία με τις θεατρικές ομάδες του πολιτιστικού τμήματος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ (1983) και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου (1994-1995).

Ήταν σύζυγος της ηθοποιού Χαράς Αποστόλου.

Πέθανε από έμφραγμα στις 25 Μαρτίου 2012.

Φιλμογραφία

Μειδιάστε παρακαλώ (1988)
Σιδηρά κυρία (1983)
Ο φαλακρός μαθητής (1979) [αστυνόμος]
1922 (1978)
Η αλήθεια είναι πικρή (1974)
Ο άνθρωπος που έτρεχε πολύ (1973)
Σ`έχω ανάγκη απόψε πολύ (1973)
Οι πολεμισταί της ειρήνης (1973)[Βερβεράκης]
Θανάση πάρε τ’ όπλο σου (1972)
Ο Ιπποκράτης και η δημοκρατία (1972)
Ο εχθρός του λαού (1972)
Πίσω και σας φάγαμε (1972)
Ευδοκία (1971)
Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση (1971)
Οι άντρες ξέρουν να αγαπούν (1971)
Η Μεσόγειος φλέγεται (1970)
Ο παιχνιδιάρης (1970)
Ο τελευταίος αιχμάλωτος (1970)
Ο αετός των σκλαβωμένων (1970)
Κατηγορώ τους δυνατούς (1970)
Το ανθρωπάκι (1969)
Ένας άντρας με συνείδηση (1969)
Φοβάται ο Γιάννης το θεριό… (1969)
Η σφραγίδα του Θεού (1969)
Δάκρυα και διπλοπενιές (1969)
Η λυγερή (1968)
Ταπεινός και καταφρονεμένος (1968)
Καταραμένη ώρα (1968)
Η κοινωνία μας αδίκησε (1967)
Η έβδομη μέρα της δημιουργίας (1966)
Φίφης ο ακτύπητος (1966)[σερβιτόρος]
Η κόρη μου η σοσιαλίστρια (1966)[νύχτα, στο δρόμο του Πικερμίου]
Έξω φτώχεια και καλή καρδιά (1964)[λαχειοπώλης]
Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης (1963)[θεατής στον αγώνα πυγμαχίας]

Προηγούμενο άρθροΝανά Δούκα 1907-
Επόμενο άρθροΞένη Δράμαλη 1913-

Σχετικές αναρτήσεις

Κυριακός Πέτρος

Ο Πέτρος Κυριακός (γνωστός με το ψευδώνυμο Πετράν) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1899 και ήταν Έλληνας ηθοποιός της επιθεώρησης, της οπερέτας, του κινηματογράφου και τραγουδιστής του ρεμπέτικου. Τη δεκαετία του ’10 έγινε ο βοηθός...

Δημήτρη μου, Δημήτρη μου

Πλοκή: Ο Δημήτρης είναι ένας πετυχημένος λαϊκός τραγουδιστής που κάποια στιγμή καλείται να τραγουδήσει στους αρραβώνες της όμορφης Μαριάννας, κόρης του εργοστασιάρχη Γεράσιμου Καρρά....

Της τύχης τα γραμμένα 1956-1957

Η ταινία, "Της τύχης τα γραμμένα" προβλήθηκε τη σαιζόν 1956-1957 και έκοψε 25.373 εισιτήρια. Ήρθε στην 14η θέση σε 30 ταινίες. Περίληψη της ταινίας, "Της...

Τελευταίες αναρτήσεις