Δουλγεράκης Ντίνος

on

Ντίνος Δουλγεράκης

Ο Ντίνος Δουλγεράκης γεννήθηκε στη Γέργερη Ηρακλείου Κρήτης το 1937 και σπούδασε στις δραματικές σχολές Εθνικού Θεάτρου και Γρηγόρη Βαφιά μετά την αποφοίτησή του από την Παιδαγωγική Ακαδημία.

Εργάστηκε με αξιόλογους αθηναϊκούς θιάσους και ανέπτυξε δραστηριότητα στο ραδιόφωνο και σε εκπομπές συνέχειας.

Το 1981 ίδρυσε το Επαγγελματικό Παιδικό Θέατρο, όπου παρουσίασε σε δική του σκηνοθεσία διάφορα έργα.

Σκηνοθέτησε επίσης έργα σε συνεργασία με τις θεατρικές ομάδες του πολιτιστικού τμήματος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ (1983) και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου (1994-1995).

Ήταν σύζυγος της ηθοποιού Χαράς Αποστόλου.

Πέθανε από έμφραγμα στις 25 Μαρτίου 2012.

Φιλμογραφία

Μειδιάστε παρακαλώ (1988)
Σιδηρά κυρία (1983)
Ο φαλακρός μαθητής (1979) [αστυνόμος]
1922 (1978)
Η αλήθεια είναι πικρή (1974)
Ο άνθρωπος που έτρεχε πολύ (1973)
Σ`έχω ανάγκη απόψε πολύ (1973)
Οι πολεμισταί της ειρήνης (1973)[Βερβεράκης]
Θανάση πάρε τ’ όπλο σου (1972)
Ο Ιπποκράτης και η δημοκρατία (1972)
Ο εχθρός του λαού (1972)
Πίσω και σας φάγαμε (1972)
Ευδοκία (1971)
Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση (1971)
Οι άντρες ξέρουν να αγαπούν (1971)
Η Μεσόγειος φλέγεται (1970)
Ο παιχνιδιάρης (1970)
Ο τελευταίος αιχμάλωτος (1970)
Ο αετός των σκλαβωμένων (1970)
Κατηγορώ τους δυνατούς (1970)
Το ανθρωπάκι (1969)
Ένας άντρας με συνείδηση (1969)
Φοβάται ο Γιάννης το θεριό… (1969)
Η σφραγίδα του Θεού (1969)
Δάκρυα και διπλοπενιές (1969)
Η λυγερή (1968)
Ταπεινός και καταφρονεμένος (1968)
Καταραμένη ώρα (1968)
Η κοινωνία μας αδίκησε (1967)
Η έβδομη μέρα της δημιουργίας (1966)
Φίφης ο ακτύπητος (1966)[σερβιτόρος]
Η κόρη μου η σοσιαλίστρια (1966)[νύχτα, στο δρόμο του Πικερμίου]
Έξω φτώχεια και καλή καρδιά (1964)[λαχειοπώλης]
Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης (1963)[θεατής στον αγώνα πυγμαχίας]

Προηγούμενο άρθροΔούκα Νανά
Επόμενο άρθροΔράμαλη Ξένη
Ελληνικός Κινηματογράφος Δουλγεράκης Ντίνος
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
57,858ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,913ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Ζιάγκος Νίκος Δουλγεράκης Ντίνος

Ζιάγκος Νίκος

Ο Νίκος Ζιάγκος γεννήθηκε το 1956. Ξεκίνησε ως φωτογράφος,συνέχισε ως μοντέλο, έπειτα ως ηθοποιός σπουδάζοντας στη σχολή του Πέλου Κατσέλη  και τέλος ως παρουσιαστής...
Βλάχου Αγνή Δουλγεράκης Ντίνος

Βλάχου Αγνή

Σολδάτου Πόπη Δουλγεράκης Ντίνος

Σολδάτου Πόπη