14.6 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΒίκυ Βανίτα 1948-2007

Σχετικές αναρτήσεις

Βίκυ Βανίτα 1948-2007

Η Βίκυ Βανίτα ήταν ελληνίδα ηθοποιός και δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 15 Μαΐου 1948 και σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.
Από το 1968, όταν έκανε το ντεμπούτο της στην ταινία «Θύελλα στο σπίτι των ανέμων», ως το 1984, όταν χρονολογείται η τελευταία ταινία της, «Εδώ είναι Βαλκάνια», εμφανίστηκε σε δεκαέξι ταινίες. Στις πολύ γνωστές κωμωδίες της ανήκει ο «Τρελοπενηντάρης» δίπλα στον Λάμπρο Κωνσταντάρα, αλλά και η τριλογία του «Μανωλιού» με τον Γιώργο Παπαζήση.

vanita
Τέλης Ζώτος, Βίκυ Βανίτα και Γιώργος Παπαζήσης στην ταινία, “Έμπαινε Μανωλιό” του 1970.

Έκανε, επίσης, χαρακτηριστικές εμφανίσεις στις δραματικές ταινίες «Παραγγελιά» του Παύλου Τάσιου και «Ρεμπέτικο» του Κώστα Φέρρη.
Στη μικρή οθόνη η Βίκυ Βανίτα πρωτοεμφανίσθηκε το 1973 στη σειρά του Γιώργου Κωνσταντίνου «Ανθρώπινες Ιστορίες» (ΥΕΝΕΔ), ενώ ο τελευταίος ρόλος της ήταν στο σήριαλ του Γιώργου Καπουτζίδη «Στο παρά πέντε» (2005, MEGA).

Για μία μεγάλη περίοδο της ζωής δούλεψε ως δημοσιογράφος στον περιοδικό Τύπο (Τηλέραμα κ.α.). Η Βίκυ Βανίτα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Νέο Κόσμο στις 08 Μαρτίου 2007, σε ηλικία 59 ετών. Ο θάνατός της προήλθε από καρκίνο του πνεύμονα, τον οποίο απέκρυπτε από τους οικείους και τους φίλους τους, λέγοντας ότι πάσχει από άσθμα.

Βίκυ Βανίτα: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1968Θύελλα στο σπίτι των ανέμων 
1969Θυμήσου αγάπη μου
1970Έμπαινε Μανωλιό 
1970Ένας τρελός γλεντζές 
1970Ο νάνος και οι επτά Χιονάτες 
1970Οι 4 άσσοι
1971Ο Μανωλιός ξαναχτυπά 
1971Ο Μανωλιός στην Ευρώπη 
1971Ο τρελοπενηντάρης 
1971Πίσω μου σ’ έχω σατανά 
1972Αν ήμουν πλούσιος 
1972Ναι μεν, Αλλά… 
1980Παραγγελιά 
1983Ρεμπέτικο 
1984Εδώ είναι Βαλκάνια 
1984Θηλυκό θηριοτροφείο 
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1972|1972Η Γειτονιά μας ΥΕΝΕΔ
1972|1972Η ταβέρνα ΕΙΡΤ
1972|1972Ο Παράξενος Ταξιδιώτης ΕΙΡΤ
1973|1973Ποιος Είναι ο Ένοχος ΥΕΝΕΔ
1974|1974Ανθρώπινες Ιστορίες ΥΕΝΕΔ
1976|1976Γιούγκερμαν ΥΕΝΕΔ
1976|1976Λέσχη μυστηρίου: Κάποιος από μας είναι προδότης ΕΡΤ
1976|1976Λέσχη μυστηρίου: Τελευταία ειδοποίηση ΕΡΤ
1976|1976Το Ταξίδι ΥΕΝΕΔ
1977|1977Καταδίωξη ΥΕΝΕΔ
1977|1977Υποψίες: Ο 13ος επιβάτηςΕΡΤ 
1978|1978Έξοδος κινδύνου ΕΡΤ
1979|1979Συνταγματάρχης Λιάπκιν ΥΕΝΕΔ
1982|1982Το γυμνό κορίτσι ΕΡΤ
1984|1984Αληθινές ιστορίες ΕΡΤ
1985|1985Ρεμπέτικο ΕΡΤ
1990|1990Το Ρετιρέ Mega
1993|1993Μάνα είναι μόνο μία Mega
1993|1993Οι νεοέλληνες ΑΝΤ1
1994|1994Οι Δικηγόροι της Αθήνας Star
1996|1996Ασυνήθεις Ύποπτοι Mega
1996|1996Εκείνες & Εγώ ΑΝΤ1
1997|1997Δυο Ξένοι… Mega
1998|1998Εγκλήματα ΑΝΤ1
1998|1998Επιθυμίες ΑΝΤ1
2000|2000Ουδέν Πρόβλημα Star
2001|2001Είσαι το ταίρι μου! Mega
2003|2003Η Νταντά Mega
2005|2005Στο Παρά 5Mega
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Καίτη Γρηγοράτου 1954-

Η Καίτη Γρηγοράτου γεννήθηκε 10/1/1954 στην Παλιά Κοκκινιά και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Βασίλη Ρίτσου. Καίτη Γρηγοράτου: Φιλμογραφία Ενας Γερμανός στα Καλάβρυτα (1970)Το κρυφό σπίτι...

Γκέλυ Μαυροπούλου (1932-2021)

Η Γκέλυ Μαυροπούλου διέγραψε το πρώτο μισό της καριέρας της στη «χρυσή εποχή» του Ελληνικού Κινηματογράφου, γοητεύοντας το κοινό με την ομορφιά της, την...

Μπάμπης Αλατζάς 1949-2014

Ο Μπάμπης Αλατζάς ήταν Έλληνας ηθοποιός,γνωστός από τους ρόλους του σε τηλεοπτικές σειρές.Γεννήθηκε το 1949 στη Μυτιλήνη. Αποφοίτησε από τη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου...

Τελευταίες αναρτήσεις