24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έφυγε από τη ζωή ο Θόδωρος Κατσαδράμης

Δυστυχώς άλλη μία απώλεια για τον καλλιτεχνικό...

Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη: Όταν ο Νίκος Γαλανός έχασε τον ρόλο του “Αντώνη”

Γιατί οι στρατονόμοι κατέβασαν τον Αλέκο Αλεξανδράκη...

Παπαφλέσσας: Το Ελληνικό, Μπεν Χουρ

Ο "Παπαφλέσσας" είναι ασφαλώς ένα από τα...
ΑρχικήHθοποιοίΚώστας Βουτσάς 1931-2020

Σχετικές αναρτήσεις

Κώστας Βουτσάς 1931-2020

- Advertisement -

Ο Κώστας Βουτσάς διέγραψε τεράστια, επιτυχημένη καριέρα 70 ετών. Ήταν από τους σταρ που σημάδεψαν τον ελληνικό κινηματογράφο.

Σπουδαίος κωμικός, άφησε ανεξίτηλο στίγμα στο ρόλο του αγαθού Κωνσταντινουπολίτη με «Το Ανθρωπάκι» (1969) ενώ το αυθόρμητο επιφώνημα του «Φσστ μποινγκ», στο μιούζικαλ «Κάτι να καίει» (1964), έγραψε ιστορία στον εγχώριο κινηματογράφο.

Σθεναρός υποστηρικτής του, εξαρχής, υπήρξε ο σκηνοθέτης Γιάννης Δαλιανίδης, με τον οποίο τον συνέδεε μακρόχρονη φιλία κι εκτίμηση.

Ήταν το 1961, όταν με την εμφάνιση του στον «Κατήφορο» απόκτησε ευρεία αναγνωρισιμότητα για να απογειωθεί στη συνέχεια ως ο απόλυτος πρωταγωνιστής σε ταινίες που έφταναν να κόβουν έως και 650 χιλιάδες εισιτήρια την δεκαετία 60 και 70. Κι ήταν το 1984 που ο νέος ελληνικός κινηματογράφος βρήκε στο πρόσωπο του Κώστα Βουτσά τον ιδανικό ερμηνευτή που θα ενσάρκωνε τα όνειρα και τις επιθυμίες ενός καθημερινού ανθρώπου(«Ο έρωτας του Οδυσσέα», του Βασίλη Βαφέα ).

Κώστας Βουτσάς 1931-2020
Ο Κώστας Βουτσάς και η Έρρικα Μπρόγιερ.

Ο Κώστας Βουτσάς (Σαββόπουλος ήταν το οικογενειακό του όνομα) γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1931 στην Αθήνα, σε προσφυγική οικογένεια με καταγωγή από τους Επιβάτες της Ανατολικής Θράκης, που σήμερα ανήκουν στο έδαφος της Τουρκίας. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, όπου εγκαταστάθηκε η οικογένεια του. Ο πατέρας του εργάστηκε ως εργάτης οδοποιΐας κι ο μικρός Κώστας επινόησε διάφορες δουλειές του ποδαριού για επιβίωση. Στα χρόνια της Κατοχής μοίραζε προκηρύξεις στους κινηματογράφους μαζί με άλλα «Αετόπουλα» της ΕΠΟΝ, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Μετά τον πόλεμο, ασχολήθηκε με διάφορες μορφές αθλητισμού, όπως στίβο, κωπηλασία, βόλεϊ και μπάσκετ. Η πρώτη του θεατρική εμπειρία, όπως έχει πει, ήταν στα σχολικά του χρόνια όταν ο προπονητής του τον είχε στείλει για προπόνηση στη Μηχανιώνα κι έλαβε μέρος στην παράσταση της καστασκήνωσης. Έκανε ένα αρνητικό σχόλιο για το παιδί που υποδύονταν τον μεθυσμένο κι όταν ο υπεύθυνος του θεατρικού τον προκάλεσε αν μπορεί να το κάνει καλύτερα βρέθηκε τελικά με τον ρόλο.

Σε ηλικία 18 ετών ο Κώστας Βουτσάς σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Μακεδονικού Ωδείου, συμμετείχε σε επιθεωρήσεις στο Στρατιωτικό Θέατρο Θεσσαλονίκης κι αφού περιπλανήθηκε με τα μπουλούκια δύο χρόνια σε χωριά και κωμοπόλεις της Μακεδονίας « η Καλή Καλό (καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της θεατρίνας Καλλιόπης Δαμβέργη) τον κατέβασε Αθήνα» έχει πει ο ίδιος. Έδωσε εξετάσεις για να πάρει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, την οποία τελικά του έδωσαν στην τρίτη προσπάθεια αφού η επιτροπή τον είχε απορρίψει δύο φορές, επειδή δεν «έκανε για ηθοποιός» όπως του είχαν πει.

Η πρώτη ταινία που συμμετείχε, ως κομπάρσος, ήταν στην κωμωδία «Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται» (1953, του Γιώργου Λαζαρίδη).

Ακολούθησε η συμμετοχή του στην ταινία του Αλέκου Σακελλάριου «Η κυρά μας η μαμή» (1958) με την οποία μπήκε πρώτη φορά στα στούντιο της Φίνος Φιλμ, «Για την αγάπη της βοσκοπούλας» του Φρίξου Ηλιάδη (1959), η «Αλίκη στο Ναυτικό»(1960, Αλέκος Σακελλάριος), «Κατήφορος» (1961, Γιάννης Δαλιανίδης), «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» (1962, Αλέκος Σακελλάριος) κ.ά. Συνολικά 70 ταινίες.

Στη μικρή οθόνη πρωτοεμφανίστηκε το 1973 στο σίριαλ «Βαριετέ« της τότε ΥΕΝΕΔ.Ε για να ακολουθήσουν πολλές εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές όπως «Ο Ανδροκλής και τα λιοντάρια του», «Για μια θέση στον ήλιο», «Γιούγκερμαν», «Δέκα Μικροί Μήτσοι»,«Επτά θανάσιμες πεθερές», «Η πολυκατοικία» κ.ά.

Παρέμεινε ενεργός και δραστήριος μέχρι τέλους, απολαμβάνοντας την αγάπη του κόσμου που παρέμεινε πιστό σε όλες του τις παραστάσεις, με πιο πρόσφατες την «Σμύρνη μου αγαπημένη» της Μιμής Ντενίση έως την τελευταία, την παιδική «Σταχτοπούτα» του Σαρλ Περώ, στο θέατρο Broadway.

Ο Κώστας Βουτσάς ήταν όλα αυτά μαζί και άλλα τόσα. Ένα μεγάλος θεατράνθρωπος αλλά και ένας γενναιόδωρος σύντροφος, εραστής, σύζυγος.

Η αδυναμία του στις γυναίκες ήταν από τα στοιχεία του χαρακτήρα του που έγιναν γνωστά από τα πρώτα χρόνια της καριέρας του. Αν και δεν ήταν από τους πολύ ωραίους ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου, είχε κατακτήσεις ανάλογες με αυτές του Μπάρκουλη και του Αλεξανδράκη.

Μια από τις πρώτες γυναίκες που έκλεψαν την καρδιά του ήταν η Στέλλα Στρατηγού, ωστόσο ήταν μια σχέση που δεν κράτησε πολύ, καθώς πολύ γρήγορα στη ζωή του Βουτσά μπήκε η πληθωρική Σπεράντζα Βρανά.

Οι δύο ηθοποιοί γνωρίστηκαν το 1959 στα παρασκήνια του θεάτρου Ακροπόλ. Η γνωριμία τους εξελίχθηκε σε θυελλώδη σχέση γεμάτη ζήλιες, απιστίες, καβγάδες, χωρισμούς και επανασυνδέσεις. Η Σπεράντζα δεν ήταν ερωτευμένη μαζί του εξαρχής.

Όπως είχε παραδεχτεί και η ίδια στη βιογραφία της, σύναψε σχέση μαζί του με στόχο να εκδικηθεί την ηθοποιό Στέλλα Στρατηγού, την επίσημη σχέση του Κώστα Βουτσά, επειδή είχε υποψίες ότι φλέρταρε τον πρώην της.

Οι δύο ηθοποιοί διατηρούσαν παράνομη σχέση και όταν μαθεύτηκε, ο Κώστας Βουτσάς πήγε και είπε στην Βρανά: «Διάλεξε. Ή αύριο παντρευόμαστε και πάω και καθαρίζω απ’ έξω που περιμένει η Στέλλα ή στο τέλος της πρόβας, πάμε στο Περιστέρι και λες στην Στέλλα πως δεν έχουμε τίποτα και λάθος της είπαν».

Η Σπεράντζα αρνήθηκε να τον παντρευτεί, αλλά ο Κώστας Βουτσάς χώρισε με την Στρατηγού για να μείνει με εκείνη. Η Βρανά πίστευε ότι ήταν μαζί της για να γίνει και αυτός διάσημος, αφού τότε έκανε τα πρώτα του βήματα: «Ήταν και είναι πολύ φιλόδοξο παιδί, κι ήθελε ν’ ακούγεται – γιατί μη μου πεις ότι δεν έπαιξε ρόλο ότι ήμουν η Σπεράντζα Βρανά που είχα φίρμα και σου λέει ο Κωστάκης γιατί να μην τα έχω με την Βρανά, που και θέση καλύτερη έχει στο θέατρο και μπορώ ν’ ακουστώ δίπλα της».

Και η ηθοποιός συνέχισε: «Τρομερά φιλόδοξος, μεγαλομανής, αριβίστας. Ήξερε να ελίσσεται. Χρησιμοποιούσε όλα τα κόλπα για να πετύχει τους σκοπούς του. Καλοπερασάκιας. Στην αρχή μου ‘κανε τον πολύ ερωτευμένο, έκανε ό,τι μπορούσε για να με ευχαριστήσει. Μ’ αγόραζε δίσκους με λατινοαμερικάνικους ρυθμούς, με φωνητικά συγκροτήματα που ήξερε ότι μου άρεσαν. Ήταν πολύ κωμικός και εγώ ξεκαρδιζόμουν σαν μαλάκας. Αν μ’ αγάπησε ο Κώστας, γιατί μ’ αγάπησε, αυτό συνέβη αργότερα».

Με το πέρασμα του χρόνου οι δυο ηθοποιοί ήρθαν πιο κοντά. Τότε όπως γράφει η ηθοποιός είναι που ξεκίνησαν οι σκηνές ζηλοτυπίας. «Γιατί κάθεσαι στο καμαρίνι με την ρόμπα ανοιχτή και φαίνεται το πόδι σου; Καβγάς. Γιατί σου μίλησε ο τάδε συνάδελφος; Καβγάς. Φυσικά αυτά τα μικροκαβγάδακια είχαν σαν αποτέλεσμα να την βρίσκουμε πιο ωραία ερωτικά και πρέπει να ομολογήσω πως ο Κώστας ήταν τέλειος σαν εραστής, τρυφερός, γλυκός και καλοσυνάτος».

Την άνοιξη του ΄61 αρραβωνιάστηκαν. Η επισφράγιση, όμως, της σχέσης τους δεν ήταν αρκετή για να σταματήσουν οι τσακωμοί. Ο Κώστας Βουτσάς έλαβε ανώνυμο γράμμα που έλεγε ότι η Σπεράντζα τον απατάει. Η εμπιστοσύνη του κλονίστηκε ακόμα περισσότερο.

Κάποια μέρα, η Βρανά τον επισκέφθηκε στο θέατρο «Βέμπο» όπου έπαιζε και είδε την ηθοποιό Άννα Μαντζουράνη να κάθεται στα πόδια του. Για να τον εκδικηθεί βγήκε με κάποιον άλλο ραντεβού. Η Βρανά εξομολογήθηκε στη βιογραφία της: «Ναι τέτοιος κωλοχαρακτήρας ήμουν, όσο μου ήταν εντάξει ο Κώστας του καθόμουνα και εγώ εντάξει, μόλις έκανε ότι μου κουνιόταν, αμέσως πήγαινα με τον πρώτο που έβρισκα μπροστά μου και τον κεράτωνα, από αντίδραση».

Το περιστατικό αυτό ήταν η αρχή του τέλους της σχέσης τους. Η Σπεράντζα πήγε στο Παρίσι για να ηρεμήσει. Ήταν αποφασισμένη να τον χωρίσει. Την έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνα για να την μεταπείσει, αλλά εκείνη δεν άλλαζε γνώμη. Όταν η Βρανά γύρισε στην Ελλάδα, ο Βουτσάς πήγε στο σπίτι της μεθυσμένος και την παρακαλούσε να τα ξαναβρούν. Εκείνη δέχτηκε και λίγο αργότερα αποφάσισαν να παντρευτούν.

Ο Βουτσάς ήθελε η γυναίκα του να μένει στο σπίτι και να φροντίζει το νοικοκυριό. Της έλεγε: «Μην ξεχνάς πως όταν παντρευτούμε, θα φύγεις απ’ το θέατρο, δεν μπορώ εγώ να ‘χω τη γυναίκα μου στη σκηνή και να σου βλέπουν τα πόδια και να μαλακίζονται». Η Σπεράντζα όμως δεν μπορούσε να αφήσει το θέατρο και έτσι η σχέση τους που διήρκεσε 4,5 χρόνια, τελείωσε οριστικά.

Λίγο αργότερα, το 1965 η Βρανά δέχτηκε το προσκλητήριο του γάμου του Βουτσά με την ηθοποιό Έρρικα Μπρόγιερ, όμως δεν του κράτησε κακία. Οι σχέσεις των δυο ηθοποιών έφτιαξαν με τα χρόνια. Η Σπεράντζα είχε βρει πια τον μεγάλο και τελευταίο έρωτά της, τον τραγουδιστή Παύλο Πατάκα.

Μπορεί τα πράγματα με την Σπεράντζα Βρανά να μην οδήγησαν τον Κώστα Βουτσά στα σκαλιά της εκκλησίας, ωστόσο αυτό έγινε λίγα χρόνια αργότερα με την Έρρικα Μπρόγιερ.

«Γνωριστήκαμε στα «201 καναρίνια». Στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας καθόταν πίσω μου και στο διάλειμμα έκανε χιούμορ λέγοντάς μου «πώς και δεν έχεις πάρει το Οσκαρ ακόμα;» Μετά την εκδήλωση πήγαμε στο σπίτι του παραγωγού του φιλμ Τζέιμς Πάρις, όπου έκανε ένα μικρό πάρτι.

Εκεί γνωριστήκαμε και μιλήσαμε για πρώτη φορά. Νωρίτερα, βέβαια, τον είχα δει που ερχόταν στα Αστέρια με κοπέλες και χόρευε. Ολο κοντά μου βρισκόταν! Στη συνέχεια δουλέψαμε εμείς στο Βέμπο κι εκείνος απέναντι σε ένα θέατρο που λεγόταν «του Σαμαρτζή». Πήγαινα εγώ εκεί στα διαλείμματά μας, ερχόταν εκείνος σ’ εμένα στο δικό του και κάπως έτσι ξεκίνησε το ειδύλλιο» έχει αναφέρει η ίδια.

Ο γάμος του διάσημου ζευγαριού ήρθε δύο χρόνια αργότερα. Η Έρρικα Μπρόγιερ ήταν ο πρώτος γάμος του Κώστα Βουτσά με τον οποίο απέκτησε την κόρη της Σάντρα, αλλά δυστυχώς δεν κράτησε πολλά χρόνια. «Ο Κώστας πάντοτε ήταν γυναικάς. Μόνος του μου είχε πει, όταν πια χωρίσαμε «Έρρικα, αυτό με τα χρόνια επιδεινώνεται». Τουλάχιστον, ο Κώστας τα έλεγε. Άλλοι δεν τα λένε” έχει δηλώσει παλιότερα η Έρρικα Μπρόγιερ.

Μπορεί το ζευγάρι να μην έμεινε για πολύ μαζί ωστόσο είχαν μέχρι το τέλος μια σχέση αγάπης. «Τον λατρεύω τον Κώστα, τον αγαπάω, πιο πολύ τώρα από τότε. Δεν θέλω να ακούσω κάτι για τον Κώστα, προτιμώ να πουν για μένα. Είχα στεναχωρηθεί όταν χωρίσαμε. Αν και κάτσαμε και μιλήσαμε με τον Κώστα για να χωρίσουμε. Και η Σάντρα δεν το κατάλαβε καθόλου γιατί δεν το είχε καταλάβει. Περάσαμε και εκείνος και εγώ δύσκολα, αλλά το βρήκαμε» είχε πει η ίδια.

Ο Κώστας Βουτσάς σε συνεντεύξεις του είχε παραδεχθεί ότι δεν ήταν ποτέ πιστός σε μια γυναίκα. Ιδιαίτερα την δεύτερη σύζυγό του Θεανώ Παπασπύρου την είχε ταλαιπωρήσει πολύ με τις απιστίες του, όπως είχε δηλώσει ο ίδιος.

Ο γάμος του με την Παπασπύρου του χάρισε δύο ακόμα κόρες, την Θεοδώρα και τη Νικολέτα, το 1977 και το 1979 αντίστοιχα.

Οι δυό τους χώρισαν όταν η Θεοδώρα, επίσης ηθοποιός, ήταν 11 ετών και όπως έχει αποκαλύψει η ίδια έμαθε για τον χωρισμό τους από τη γυμνασιάρχη του σχολείου.

«Οι γονείς μου προσπαθούσαν να προστατέψουν εμένα και την αδελφή μου, τη Νικολέττα, έτσι δεν είχε γίνει καμία συζήτηση στο σπίτι. Εκείνη την περίοδο ο πατέρας μου έλειπε σε περιοδεία. Περίμεναν να επιστρέψει, για να μας ανακοινώσουν κάπως πιο μαλακά πως έχουν χωρίσει» αναφέρει η Σάντρα και συμπληρώνει: «Μια μέρα που πήγα στο σχολείο, η καθηγήτρια με έβγαλε από την τάξη και με πήγε στη διευθύντρια.

Προσπαθούσα να σκεφτώ τι αταξία είχα κάνει, γιατί ήμουν πολύ άτακτη μικρή, αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω. Η διευθύντρια, λοιπόν, προσπαθώντας να με νουθετήσει, μου είπε «αυτό που έγινε συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες, οι γονείς σου συνεχίζουν να σε αγαπάνε». Έτσι, έμαθα για το χωρισμό. Λόγω της αναγνωρισιμότητας του πατέρα μου, οι απ’ έξω γνώριζαν τι συμβαίνει στο σπίτι μου καλύτερα από μένα!».

Η σχέση του Κώστα Βουτσά με την πρώην σύζυγό του Θεανώ ήταν πολύ φιλικές μέχρι το τέλος της ζωής του. Σε αυτό συνέβαλε πολύ η Θεανώ και η θέλησή της να κρατήσει τις δύο κόρες της μακριά από τους τσακωμούς και τις διαφωνίες τους.

Ο Κώστας Βουτσάς έκανε ένα ακόμα γάμος με την Εύη Καραγιάννη, της οποία τον γιο Άνθιμο μεγάλωσε σαν δικό του παιδί.

Το 2015 ο Κώστας Βουτσάς έκανε σχέση με την κατά 39 χρόνια μικρότερη του Αλίκη Κατσαβού, με την οποία παντρεύτηκε ένα χρόνο αργότερα τον Φεβρουάριο του 2016 και στις 23 Ιουλίου του ίδιου έτους γεννήθηκε ο γιος του.

Ο Κώστας Βουτσάς αν και σε μεγάλη ηλικία έδειχνε μεγάλη αδυναμία στον μικρό Φοίβο.

«Είμαι και παππούς και πατέρας τώρα. Έχω τέσσερα παιδιά, βάζω και τον Άνθιμο μαζί! Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι. Κάναμε δυο προσπάθειες εξωσωματικής ώστε να πετύχει. Εγώ με τις γυναίκες που έχω ζήσει τις αγαπώ. Όταν έφευγα από μια γυναίκα, της άφηνα περιουσία. Όταν βρέθηκα με την Αλίκη, της είπα ότι εγώ δεν θα φύγω από κοντά σου, αλλά επειδή δεν έχω να σου δώσω σπίτια, σου χαρίζω τον εαυτό μου και το σπέρμα μου», είχε πει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Στο γάμο τους κουμπάρα ήταν η παντοτινή του φίλη Μάρθα Καραγιάννη, ενώ παρούσες ήταν και η κόρη του Σάντρα αλλά και η πρώην σύζυγός του Έρρικα Μπρόγιερ.

Στις 7 Φεβρουαρίου 2020 εισήχθη εσπευσμένα στη ΜΕΘ με καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια και λοίμωξη του αναπνευστικού. Απεβίωσε τα ξημερώματα της 26ης Φεβρουαρίου 2020, έπειτα από 19 ημέρες νοσηλείας και σε ηλικία 88 ετών.

Λίγες μέρες πριν εισέλθει στο νοσοκομείο συμμετείχε σε θεατρική παράσταση.

Κηδεύτηκε στις 28 Φεβρουαρίου στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Από την προηγούμενη ημέρα η σορός του είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Η ταφή του έγινε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Κώστας Βουτσάς: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1953Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται
1958Η κυρά μας η μαμμή
1959Για την αγάπη της βοσκοπούλας
1960Το αγόρι που αγαπώ
1961Ο σκληρός άνδρας
1961Κατήφορος
1961Η Αλίκη στο ναυτικό
1962Οι γυναίκες θέλουν ξύλο
1962Ο Θόδωρος και το δίκαννο
1962Νόμος 4000
1962Μερικοί το προτιμούν κρύο
1962Η Αθήνα τη νύχτα
1962Αστροναύτες
1963Ο φίλος μου ο Λευτεράκης
1963Η ψεύτρα
1963Ζητείται τίμιος
1963Ένα κορίτσι για δύο
1963Εμείς τα μπατιράκια
1964Ότι θέλει ο Λαός
1964Κάτι να καίει
1964Οι κληρονόμοι
1964Η χαρτοπαίχτρα
1965Το πρόσωπο της ημέρας
1965Τέντυ μπόι αγάπη μου
1965Ραντεβού στον αέρα
1965Όχι κύριε Τζόνσον
1965Κορίτσια για φίλημα
1965Ένα έξυπνο έξυπνο μούτρο
1966Ξυπόλητος πρίγκηψ
1967Οι θαλασσιές οι χάντρες
1967Νύχτα Γάμου
1967Γαμπρός απ’ το Λονδίνο
1968Το πιο λαμπρό μπουζούκι
1968Ο ψεύτης
1968Μια κυρία στα μπουζούκια
1968Για ποιον χτυπά η κουδούνα
1968Ο γόης
1969Το θύμα
1969Η Παριζιάνα
1969Ένας άφραγκος Ωνάσης
1969Ο άνθρωπος της καρπαζιάς
1969Το ανθρωπάκι
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1970Εγώ ρεζίλεψα τον Χίτλερ
1970Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά
1971Αγάπησα μια πολυθρόνα
1971Πίσω μου σ’ έχω σατανά
1971Εθελοντής στον έρωτα
1972Ο αντιφασίστας
1972Επτά χρόνια γάμου
1972Αγάπη μου παλιόγρια
1973Ο αισιόδοξος
1973Είκοσι γυναίκες κι εγώ
1973Τον αράπη κι αν τον πλένεις
1973Ένας τρελός τρελός αεροπειρατής
1975Ο τρομοκράτηςς
1975Ένα τανκς στο κρεβάτι μου
1979Τζακ ο καβαλάρης
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1980Ο Κώτσος στην ΕΟΚ
1980Ο Κώτσος και οι εξωγήινοι
1981Ο τελευταίος άντρας
1981Ο Κώτσος έξω από το ΝΑΤΟ
1982Αλλαγή και το λουρί της μάνας
1983Σερίφης ο μηχανοφάγος
1983Η δημοκρατία του νέφους
1984Ο έρωτας του Οδυσσέα
1985Τα τούβλα
1986Οι Πόντιοι
1986Είναι γάτα ο Γιατρός
1986Αγάπησα έναν Πόντιο
1986Ο Ιππότης της λακκούβας
1987Ο δίγαμος
1987120 ντεσιμπέλ
1987Πολυεθνικός γαμπρός
1989Γρίπη Αγάπη μου
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1990Γαμπρός με το ζόρι
1990Η κόκκινη Μαργαρίτα
1996Προς την ελευθερία
1999Κάθε Σάββατο
2002Γύρω-γύρω όλοι
2007Γυναικείες συνωμοσίες
2008Bank bang
2008Ο γιος του Τσάρλυ
2009Η νήσος
2009Ο διαχειριστής
2010Ρόδα τσάντα και κοπάνα 5
2011Η νήσος 2
2011Πόντιοι νέαν γενεάν
2012Λάρισα εμπιστευτικό
2013Ακάλυπτος
2014Πέμπτη & 12
2017Σμύρνη μου αγαπημένη
2018Μαγικό Δέρμα
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1973|1973ΒαριετέΥΕΝΕΔ
1973|1973Ο ονειροπαρμένοςΥΕΝΕΔ
1975|1975Ο άνθρωπός μαςΥΕΝΕΔ
1979|1979Η Μεγάλη ΠαρέλασηΕΡΤ
1979|1979Το Ημερολόγιο Ενός ΘυρωρούΥΕΝΕΔ
1985|1985Ο Ανδροκλής και τα λιοντάρια τουΕΡΤ2
1986|1986Ο έρωτας του ΟδυσσέαΕΡΤ
1989|1989Μια βόλτα στο φεγγάριΕΤ2
1990|1990Ιστορίες χωρίς δάκρυαΑΝΤ1
1991|1991Μπαμπάς και φιλαράκοςΑΝΤ1
1993|1993Μια Υπέροχη ΖωήMega
1993|1993Οι χλιδάτοιΕΤ1
1999|1999Για Μια Θέση στον ΉλιοMega
2001|2001Η ΦωνήΕΤ1
2003|2003Αμαρτίες γονέωνMega
2004|2004Όλα στην ΤαράτσαAlpha
2006|2006Το Κόκκινο Δωμάτιο: Το Διαμάντι του ΈρωταMega
2007|2007ΓιούγκερμανΑΝΤ1
2007|2007ΤυφλόμυγαAlpha
2008|2008Άγρια ΠαιδιάMega
2008|2008Η πολυκατοικίαMega
2009|20097 θανάσιμες πεθερές: Η Νεοδημοκράτισσα πεθεράMega
2009|2009Εργαζόμενη γυναίκα: ΑεροσυνοδόςΑΝΤ1
2010|2010Προς την ελευθερίαΕΤ1
2013|2013Η Μάχη των ΦύλωνAlpha
2013|2013Με τα παντελόνια κάτωMega
2014|2014Το Σόι σουAlpha
2018|2018Δέκα μικροί ΜήτσοιΑΝΤ1
ΈτοςΤίτλος παράστασης
1958Χειμώνας στην Αθήνα: Ένας ησφαλισμένος του ΙΚΑ
1961Γλυκειά Αθήνα
1961Τριαντάφυλλα για σας
1963Μια Κυριακή στη Νέα Υόρκη
1963Περάστε την 1η του μηνός
1968Ο Στρατής παραστράτησε
1969Αγάπη μου παλιόγρια
1973Θέλω έρωτα…όχι πόλεμο!!!
1989Για ψήφου πήδημα
1989Τρελλάντα… Λαμπάντα
1990Πίσω μου σ’ έχω… κόρη μου
1994Μπρόκολα και λαχανίδες, κάποιο λάκκο έχει η φάβα
1996Αιγαίο… Βαγκέο
1999Ευρω… ομελέτα κι έρχεται ΝΑΤΟ
2002Παπουτσωμένη… Ντόρα
2010Αχαρνής
2013Sugar: Μερικοί το Προτιμούν Καυτό
2018Πανικός στο υπουργείο
- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Γιώργος Γαβριηλίδης 1908-1982

Ο Γιώργος Γαβριηλίδης γεννήθηκε το 1908. Είναι γνωστός Έλληνας ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου, έγινε από τους πιο σημαντικούς δευτερο-ρολίστες σε αγαπημένες ελληνικές ταινίες.Γεννήθηκε...

Στήσε την δική σου ποδοσφαιρική ομάδα με τους αγαπημένους σου ηθοποιούς

Επιλέξτε την δική σας ποδοσφαιρική ομάδα με τους αγαπημένους ηθοποιούς του Ελληνικού κινηματογράφου.Η δική μου επιλογή είναι η εξής...Διάταξη: 4-3-3.Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας μπροστά από...

Δημήτρης Αρώνης

Ο Δημήτρης Αρώνης κατάγεται από τη Μακεδονία και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη μέχρι που τα επαγγελματικά τον έφεραν στην πρωτεύουσα. Από τότε ζει στην Αθήνα....

Τελευταίες αναρτήσεις