Συγγένειες Ελλήνων καλλιτεχνών Μέρος 1ο

Συγγένειες Ελλήνων καλλιτεχνών
Advertisement

Συγγένειες Ελλήνων καλλιτεχνών

-Ο τραγουδιστής Χρήστος Θηβαίος είναι ανηψιός του φοβερού κωμικού Αντώνη Παπαδόπουλου (ο υποπράκτωρ ΜΑΠ 31 από τις ταινίες του ΘΟΥ ΒΟΥ).

Advertisement

-Οι σημερινοί ηθοποιοί Νένα Μέντη και Χρήστος Βαλαβανίδης, είναι ανήψια του Κώστα Μέντη (και αυτός έπαιξε σε πολλές ταινίες με τον Βέγγο).
-Ο σημερινός ποιητής Τίτος Πατρίκιος, είναι γιός του Σπύρου Πατρίκιου (έπαιζε τον δήμαρχο στην “διαγωγή κοσμία”) και της Λέλας Πατρικίου (έπαιζε την γυναίκα του τσιγκούνη Μακρή στην “Κάλπικη λίρα”).
-Ο γόης του παλιού ελληνικού κινηματογράφου Γιώργος Καμπανέλλης ήταν αδελφός του γνωστού συγγραφέα / σεναριογράφου Ιάκωβου Καμπανέλλη, ο οποίος ήταν και αρκετά μεγαλύτερος σε ηλικία.
-Ο πολύ γνωστός κωμικός της μπαλαφάρας, Φραγκίσκος Μανέλλης, ήταν παντρεμένος με την κόρη της μεγάλης στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, Μαίρη Λαΐδου με την οποία απέκτησε μία κόρη, τη γνωστή χορεύτρια, Ρέα Μανέλλη.
-Ένας άλλος γόης του παλιού κινηματογράφου, ο Ανδρέας Ντούζος, είναι πατέρας των γνωστών ηθοποιών από τα 80s και τις βιντεοταινίες, Τέτας Ντούζου και Στηβ Ντούζου (ή “Μπίλια”)

-Ο ηθοποιός Τάσος Γιαννόπουλος που έπαιζε τον Μάκη , τον φίλο του Γιάννη Μπέζου στην σειρά ευτιχισμένοι μαζί εικάζεται πως είναι εγγονός του παλιού ηθοποιού Τάσου Γιαννόπουλου.
-Ο ηθοποιός Γιώργος Πυρπασόπουλος είναι εγγονός της Μαρίκας Νέζερ.
-Οι ηθοποιοί Αριέτα και Αμαλία Μουτούση είναι κόρες της ηθοποιού Νόνικας Γαληνέα.
-Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντάρας είναι γιός του ηθοποιού Λάμπρού Κωνσταντάρα. Επίσης ο γιος του Δημήτρη Κωνσταντάρα λέγεται Λάμπρος Κωνσταντάρας και είναι αθλητικογράφος.
-H ραδιοφωνική παραγωγός Αθηναίς Νέγκα είναι κόρη του ηθοποιού Χρήστου Νέγκα.
-Η ηθοποιός Θεοδώρα Βουτσά είναι κόρη του Κώστα Βουτσά, ο οποίος ήταν παντρεμένος με την μητέρα του ηθοποιού Άνθιμου Ανανιάδη.
-Ο ηθοποιός Τάκης Βλαστός είναι ανηψιός του Διονύση Παπαγιαννόπουλου.
-Ο ποιητής Τάσος Λειβαδίτης ήταν θείος του ηθοποιού Θάνου Λειβαδίτη.
-Ο ηθοποιός Τάσος Πρόυσαλης είναι θείος του ηθοποιού Αθηνόδωρου Πρόυσαλη.
-O δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης είναι γιος του θεατρικού συγγραφέα και σεναριογράφου Κώστα Πρετεντέρη.
-Ο ηθοποιός Αλέξανδρος Αντωνόπουλος εγγονός της Κατίνας Παξινού.

Προηγούμενο άρθροΓνώριζες ότι Μέρος 11ο
Επόμενο άρθροΣυγγένειες Ελλήνων καλλιτεχνών Μέρος 2ο