Επτά αποκαλύψεις για την ταινία θα σε κάνω βασίλισσα

tha se kano vasilissa 1
tha se kano vasilissa 1
Advertisement

Το “Θα σε κάνω βασίλισσα” είναι ελληνική κωμική κινηματογραφική ταινία του 1964 και παραγωγής του Αντώνη Καρατζόπουλου.Έκοψε 214.514 εισιτήρια και ήρθε στην 22η θέση σε 93 ταινίες.

Advertisement
Επτά αποκαλύψεις για την ταινία θα σε κάνω βασίλισσα
Σκηνή από την ταινία, “θα σε κάνω βασίλισσα”.

Ο δημοσιογράφος και αρθρογράφος του ellinikoskinimatografos.gr Χρήστος Κωνσταντίνου, έψαξε και βρήκε επτά άγνωστες πτυχές της ταινίας, “θα σε κάνω βασίλισσα” και μας τις αποκαλύπτει…

1ον. Ο Αλέκος Σακελλάριος είχε προτείνει το σενάριο και στην Φίνος Φιλμ όμως ο ετήσιος προγραμματισμος της εταιρείας είχε κλείσει και έτσι ο αγαπητός δημιουργός το πήγε στον Αντώνη Καρατζόπουλο κι έτσι γυρίστηκε.

2ον. Αρχικά για τον ρόλο του Πιτ είχαν προταθεί τρεις ηθοποιοί, ο Ανδρέας Μπάρκουλης, ο Ανδρέας Ντούζος και ο Γιώργος Μούτσιος ο οποίος και επικράτησε έναντι των συναδέλφων του.

3ον. Όλα τα ρούχα που φοράει η Νίκη Λινάρδου άνηκαν στην προσωπική της συλλογή και κάποια ήταν δώρα του συζύγου της Αλέκου Σακελλάριου.

4ον. Το υπο κατάρρευση σπίτι των πρωταγωνιστών είναι σκηνικό που δημιούργησε ο Γιώργος Στεργίου και τα κομμάτια γύψου από την οροφή τα έριχνε ο βοηθός σκηνοθέτη.

5ον. Είναι η πρώτη ταινία που ο Δημήτρης Νικολαΐδης και η Σούλη Σαμπάχ παίζουν μαζί ως ζευγάρι.

6ον. Πρώτα γυρίστηκαν όλες οι εξωτερικές σκηνές και ύστερα οι εσωτερικές με τελευταία την σκηνή όπου η Μήτση Κωνσταντάρα αναζητάει τον Θανάση Βέγγο στο σπίτι του.

7ον. Είναι μια από τις ελάχιστες ταινίες στην οποία ο αγαπητός ηθοποιός δεν έχει το πραγματικό του όνομα.

Προηγούμενο άρθροΈφη Οικονόμου
Επόμενο άρθροΕπτά αποκαλύψεις για την ταινία Ο Φανούρης και το σόι του
Χρήστος Κωνσταντίνου
Για μένα ο κινηματογράφος είναι ένα ταξίδι σε κάποιον μαγικό κόσμο μιας άλλης εποχής. Νιώθω ευγνώμων γιατί έχω την τύχη να γνωρίσω και να με τιμούν με την φιλία τους αρκετοί καλλιτέχνες της χρυσής εκείνης περιόδου όπου τα αστέρια ήταν αληθινά κι όχι κάλπικα.