Σχόλια για την ταινία, Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα (βίντεο)

Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα
Advertisement

Το “Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα” είναι μια ταινία του 1965 παραγωγής, Δαμασκηνός – Μιχαηλίδης.
Το σενάριο και η σκηνοθεσία ανήκει στον Γιώργο Τζαβέλα και αποτελεί το κύκνειο άσμα του – την τελευταία του ταινία.
Με τους Γιώργο Κωνσταντίνου, Μάρω Κοντου, Δέσπω Διαμαντίδου, Σταύρος Ξενίδης, Δημήτρη Καλιβωκά, Λίλη Παπαγιάννη, Κατερίνα Γώγου.

Advertisement
antonakis

Στο θέατρο ανέβηκε το φθινόπωρο του 1959 από το θίασο του Βασίλη Λογοθετίδη, με την Ιλυα Λιβυκού, τη Σμάρω Στεφανίδη τον Βαγγέλη Πρωτόπαπα.

Πρόκειται για μια σφιχτοδεμένη και μοντέρνα στην αφήγηση ιστορία που διαπραγματεύεται το ζήτημα της αιώνιας πάλης ανάμεσα στην γυναίκα και τον άνδρα.

-Η ταινία, “Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα” θίγει, αρχικά, το πρόβλημα της μεταλλασσόμενης Αθήνας. Μαζί με αυτό, όμως, άμεσα και ξεκάθαρα, παρουσιάζει τα προβλήματα των ανθρωπίνων σχέσεων και τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Το ζευγάρι του Γιώργου Τζαβέλλα, είναι ένα ζευγάρι χαρακτηριστικό της εποχής και των νέων ηθών, που ξεπερνάει με αγώνα τις δυσκολίες της συμβίωσης και το πετυχαίνει. Ο Γιώργος Κωνσταντίνου, στο ρόλο του Αντωνάκη αλλά και η Μάρω Κοντού, στο ρόλο της Ελένης, πλάθουν δύο θαυμάσιους ρόλους.

Επίσης, είναι η τελευταία ταινία που σκηνοθέτησε ο σπουδαίος Έλληνας σκηνοθέτης, Γιώργος Τζαβέλλας. Ενώ και η ερμηνεία του Γιώργου Κωνσταντίνου, στο ρόλο του Αντώνη Κοκοβίκου, θεωρείται μια από τις καλύτερες του.

Δείτε περισσότερα στο εξαιρετικό βίντεο που ετοίμασαν ο Ανδρόνικος Τζιβλέρης και το κανάλι, Kastalia.

Προηγούμενο άρθροΓιατί η Γεωργία Βασιλειάδου ήταν η θεία όλης της Ελλάδας (βίντεο)
Επόμενο άρθροΔιονύσης Παπαγιαννόπουλος: Ο δικός μας Νιόνιος (βίντεο)