28.7 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Άγνωστες πτυχές της ταινίας, Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται

Η ταινία, "Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται" προβλήθηκε τη...

Ήξερες ότι η Άννα Παναγιωτοπούλου…

Η Άννα Παναγιωτοπούλου ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και...

Ποια ηθοποιός κάνει τις υψηλότερες τηλεθεάσεις με τις ταινίες της

Ο Χρήστος Κωνσταντίνου αποκαλύπτει ποια ηθοποιός της...
Κατηγορία:

Σάντα Τσικίτα 1953-1954

Πληροφορίες ταινίας

Έτος: 1953
Κυκλοφορία: 01 Ιανουαρίου 1953
Διάρκεια: 92' Λεπτά
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Αλέκος Σακελλάριος
Σενάριο: Χρήστος Γιαννακόπουλος
Συγγραφέας: Χρήστος Γιαννακόπουλος
Φωτογραφία: Victor Antoun
Μουσική συνθεση: Μιχάλης Σουγιούλ
Εταιρία παραγωγης: Μήλας Φιλμ
Παραγωγός: ***
Τραγούδι: Τώνης Μαρούδας
Χορευτές: ***

Ηθοποιοί: Βασίλης Λογοθετίδης (Φώτης Φαγκρής), Ίλυα Λιβυκού (Τσικίτα Λοπέζ), Στέφανος Στρατηγός (Μπάμπης Φαγκρής), Βαγγέλης Πρωτόπαππας (Μιχάλης), Καίτη Λαμπροπούλου, Νίκος Καζής , Σμάρω Στεφανίδου (κυρία Δελακοβία), Θάνος Τζενεράλης (κύριος Παναγάκος), Μπέμπα Μωραϊτοπούλου, Ντίνα Σταθάτου (Μαίρη), Άννα Ρούσσου, Μιχάλης Παπαδάκης, Γιώργος Καρέτας

Η ταινία, “Σάντα Τσικίτα” προβλήθηκε τη σαιζόν 1953-1954 και έκοψε 89.572 εισιτήρια. Ήρθε στην 2η θέση σε 21 ταινίες. Η ταινία κυκλοφόρησε και με τη μορφή DVD στις 5 Ιουνίου του 2007.

-Η ταινία, πριν βγει στη μεγάλη οθόνη, ήταν θεατρικό έργο των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου, με τον τίτλο, “Ο Φώτης Φαγκρής και Η Τσικίτα Λοπέζ”. Η παράσταση ανέβηκε στο θέατρο Κεντρικό με την ίδια διανομή ρόλων.

santa tsikita

-Η ταινία αυτή, όπως και το “Δεσποινίς ετών 39” και “Ο ζηλιαρόγατος” με τους ίδιους πρωταγωνιστές γυρίστηκαν στην Αίγυπτο, στο στούντιο Ναχάς (Nahas) του Καΐρου, ενώ τα γυρίσματα των δύο πρώτων ταινιών διήρκεσαν μόλις τρεις εβδομάδες. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν πλάνα από κεντρικά σημεία της Αθήνας, όπως τα Χαυτεία.

-Το 1964 διασκευάστηκε από την Καραγιάννης – Καρατζόπουλος Α.Ε. σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη, με τον τίτλο, “Ο παράς κι ο φουκαράς”. Τον ρόλο του Φώτη (στη διασκευή χρησιμοποιήθηκαν διαφορετικά ονόματα) τον υποδύθηκε ο Κώστας Χατζηχρήστος και τον ρόλο της Τσικίτα η Μάρθα Καραγιάννη.

santa tsikita 2

Περίληψη της ταινίας, “Σάντα Τσικίτα”

Ένας φτωχός, δουλευταράς υπάλληλος, ο Φώτης Φαγκρής (Βασίλης Λογοθετίδης), είναι αρραβωνιασμένος με τη Μαίρη (Ντίνα Σταθάτου), αλλά δεν μπορούν να παντρευτούν ελλείψει χρημάτων. Όλες οι αναποδιές τον βρίσκουν μαζί: η πίεση του αδελφού της Μαίρης να παντρευτούν γρήγορα, γιατί θα τη δώσει σ’ άλλον, και ένα γράμμα που του έρχεται από το χωριό του, πως η μητέρα του είναι άρρωστη και χρειάζεται εγχείρηση, τον κάνουνε “να τρέχει και να μη φτάνει.

santa tsikita 3

Απευθύνεται παντού για χρήματα, αλλά κανείς δεν του δίνει, ούτε καν το αφεντικό του, ο κύριος Παναγάκος (Θάνος Τζενεράλης). Ώσπου ένας ξάδελφός του, ο Μπάμπης (Στέφανος Στρατηγός), που έχει καμπαρέ, του προτείνει να κάνει λευκό γάμο έναντι χρημάτων με μια Ισπανίδα τραγουδίστρια, την Τσικίτα Λοπέζ (Ίλυα Λιβυκού), η οποία κινδυνεύει να απελαθεί. Ο Φώτης δέχεται, αν και σκέφτεται πως αυτό μπορεί να επηρεάσει τη σχέση του με τη Μαίρη.

Η αποχώρηση όμως της Τσικίτας στο εξωτερικό και η ανάρρωση της μητέρας του άνευ εγχείρησης του επιτρέπουν να κρατήσει τα λεφτά που πήρε για να κάνει τον λευκό γάμο και να ζήσει όμορφα τη ζωή του με τη Μαίρη, η οποία δεν μαθαίνει τίποτα για την Τσικίτα. Ευχαριστεί λοιπόν την “Σάντα Τσικίτα”, την “αγία” του και προχωρά ευτυχισμένος τη ζωή του.

Στην ίδια κατηγορια

Μια λατέρνα μια ζωή 1958-1959

Η ταινία, "Μια λατέρνα μια ζωή" προβλήθηκε τη σαιζόν 1958-1959 και έκοψε 29.778 εισιτήρια....

Ο άνθρωπος ρολόϊ 1972-1973

Η ταινία, "Ο άνθρωπος ρολόϊ" προβλήθηκε τη σαιζόν 1972-1973 και έκοψε 53.545 εισιτήρια. Ήρθε...

Τρούμπα ’67

Περίληψη: Ένας νυχτοφύλακας (Γιώργος Φούντας) ερωτεύεται μια τραγουδίστρια νυχτερινού κέντρου (Καίτη Θεοχάρη) στην Τρούμπα,...

Ο κος πτέραρχος 1963-1964

Η ταινία, "Ο κος πτέραρχος" προβλήθηκε την σαιζόν 1963-1964 και έκοψε 36.984 εισιτήρια. Ήρθε...

Περισσότερα απο αυτη την κατηγορία