Γιατρέ μου εγώ κι ο άνδρας μου δεν κάνουμε παιδιά

vdny0BA
vdny0BA
Advertisement

Ήταν η εποχή που ο Κώστας Βουτσάς χάλαγε κόσμο με τις ταινίες του, όντας σε «εξαιρετική φόρμα», όπως θα έλεγε πολύ αργότερα σε συνέντευξή του ο σπουδαίος αυτός ηθοποιός, ο οποίος με τη σειρά του, έδωσε μια ξεχωριστή χροιά και δυναμική στον ελληνικό κινηματογράφο.

Advertisement

Τη δεκαετία του 1960, σχεδόν κάθε ταινία που γύριζε σημείωνε επιτυχία. Το ίδιο έγινε και το 1968 όταν γύρισε την ταινία με τίτλο «Ο Ψεύτης», με σκηνοθέτη τον Γιάννη Δαλιανίδη, σε παραγωγή Φίνος Φιλμ.

Ο ψεύτης
Σκηνή από την ταινία, “Ο Ψεύτης”.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 18 Μαρτίου του 1968 και έκοψε 452.971 εισιτήρια. Σημαντική ώθηση στον «Ψεύτη» όμως έδωσε και η συμμετοχή της Ζωζώ Σαπουντζάκη, η οποία επίσης εκείνη την περίοδο σημείωνε μεγάλες επιτυχίες, κυρίως στο θέατρο.

Μάλιστα, στην ταινία αυτή η Σαπουντζάκη εμφανίστηκε με ένα ιδιαίτερο κουστούμι με αλυσίδες, το οποίο φορούσε και στην παράσταση που έδινε την ίδια περίοδο και ξεσήκωνε τον κόσμο.

Στο σενάριο ο Βουτσάς υποδύονταν έναν μπατίρη, ο οποίος αποφάσισε να πάει στην Αμερική, αλλά ως λαθρεπιβάτης. Ωστόσο, το καράβι έφτασε στην Αμερική, ο ίδιος κοιμόνταν και δεν το κατάλαβε και όταν ξύπνησε, το καράβι γύριζε…στον Πειραιά. Στο ταξίδι της επιστροφής τον ανακαλύπτει ο γιατρός του πλοίου, τον συμπαθεί και του ζητάει να τον βοηθήσει σε ένα δικό του αισθηματικό μπλέξιμο, αναθέτοντάς του όμως να εμφανιστεί στη θέση του, σε μια κοπέλλα που ο ίδιος ήθελε να αποφύγει. Να υποδυθεί δηλαδή τον ίδιο, τον γιατρό του πλοίου.

Οι καταστάσεις που δημιουργούνται προκαλούν άφθονο γέλιο, το οποίο «σιγοντάρουν» ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, ο Βαγγέλης Σειληνός, η Νόρα Βαλσάμη, η Νανά Σκιαδά, ο Γιώργος Τσιτσόπουλος, ο Περικλής Χριστοφορίδης, η Καίτη Ιμπροχώρη κ.α.

Οι στιγμές δε, που οι ανυποψίαστοι άνθρωποι που γνωρίζει μέσα από αυτή την κατάσταση, του ζητούν την…ιατρική του συμβουλή, είναι ανεπανάληπτες: «Γιατρέ μου εγώ κι ο άνδρας μου, δεν κάνουμε παιδιά. Μπορείτε να μας προτείνετε τι να κάνουμε;», τον ρωτάει μια κυρία. Και η απάντηση του Βουτσά: «Να βάλετε έμπλαστρο!». «Και που… να το βάλω, γιατρέ μου;» συνεχίζει η ανυποψίαστη κυρία. «Στις…μασχάλες!!!!» απαντάει ο Βουτσάς και αφήνει την κυρία…κάγκελο.

Η μουσική ήταν του Μίμη Πλέσσα, ενώ τραγουδούσε και ο Γιάννης Πουλόπουλος. Το σενάριο ήταν του Λάκη Μιχαηλίδη και του Γιάννη Διαλιανίδη.

Προηγούμενο άρθροΘα μπορούσε να ξεκινήσει την πρώτη προβολή ως ακατάλληλη
Επόμενο άρθροΗ υπερηφάνια του Αλέκου Σακελλάριου